• La reducere!
  • -7%
Crema Ginosept Fares, UNGUENTE/CREME/GELURI
Crema Ginosept Fares, UNGUENTE/CREME/GELURI

Crema Ginosept Fares

Crema Ginosept G93 50ml Fares

Favorizează eliminarea microorganismelor potenţial patogene cu localizare genitală.

99
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
22,11 lei 23,77 lei -7%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 22 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 22 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,44 lei.


 

Crema Ginosept G93 50ml Fares

Calmează iritaţiile din zona intimă.

Beneficii:
-favorizează eliminarea microorganismelor potenţial patogene cu localizare genitală.
-calmează iritaţiile mucoasei vulvare și ale tegumentului glandului penian, contribuind la reducerea disconfortului de la acest nivel (prurit, senzații de usturime, arsuri, etc.).
-poate fi folosită preventiv, în situațiile care favorizează apariția infecțiilor cauzate de bacterii și ciuperci (piscină, în timpul călătoriilor lungi) și după contactul sexual.
-contribuie la o igienă locală adecvată.

Ingrediente: vaselină; extract uleios de flori de gălbenele (Calendulae flos), muguri de plop (Populi gemma) şi pelin (Absinthii herba) 20%; lanolină; stearină; unt de Shea; unt de cacao; uleiuri esenţiale de: lavandă (Lavandulae aetheroleum) 1,5%, ti-tree (Melaleuca alternifoliae aetheroleum) 0,5%, coada şoricelului (Millefolii aetheroleum) 0,2%, cuişoare (Caryophylli floris aetheroleum) 0,1%.

Nu conţine parfum, conservanţi şi coloranţi sintetici.

Administrare:
Crema Ginosept  se administrează cutanat în zonele intime, atât la femei cât şi la bărbaţi, preferabil dimineața și seara sau după contactul sexual.
Înainte de aplicare efectuați  toaleta locală. 
Crema se aplică de la vagin spre anus,  în strat subțire și se masează ușor până când pătrunde în piele.

Durata utilizării este de 6-18 zile consecutiv.

Pentru păstrarea unei stări generale de sănătate și funcționare optimă a părților intime ale corpului, a mucoasei vaginale și menținerea echilibrului pH-ului natural, se recomandă igiena zilnică corespunzătoare și utilizarea produselor adecvate care ajută la reducerea semnificativă a reapariției inflamației și a infecțiilor în zonele intime.Prosoapele, îmbrăcămintea care vin în contact cu zonele de piele afectată trebuie schimbate zilnic. Aceste măsuri simple vor îmbunătăți evoluția pozitivă a tratamentului și previn transmiterea infecției la alte zone de piele de pe corp și la alți oameni.

Rolul componentelor:

Florile de gălbenele reprezintă unul dintre cele mai eficiente mijloace naturale pentru
protejarea şi refacerea pielii şi a mucoaselor după acţiunea unor factori nocivi. Ele conţin substante active care calmează iritaţiile şi mâncărimile, susţin procesul de granulaţie şi refacere a mucoaselor, şi contribuie la eliminarea unor microorganisme având specificitate atât pe fungi cât şi pe protozoare.

Mugurii de plop, numiţi şi propolis vegetal, sunt o importantă sursă de propolis. Prin analize chimice de specialitate s-a arătat că există 5 substanţe prezente atât în propolis cât şi în mugurii de plop, dintre care 3 au proprietăţi de combatere a microorganismelor de natură bacteriană şi fungică. Mugurii de plop mai conţin derivaţi ai saligenolului care le conferă proprietăţi de reducere eficientă a iritaţiilor, şi a senzaţiilor locale de disconfort.

Pelinul este antiinfectios prin tuiona și antiinflamator prin substanțele amare, ajutând astfel la calmarea iritațiilor, refacerea mucoasei vulvovaginale și eliminarea microorganismelor patogene.

Uleiul esenţial de lavanda este un ulei blând, recunoscut pentru efectele cicatrizante, de calmare a iritaţiilor şi de înlăturare a microorganismelor potenţial patogene de la nivelul pielii. Cercetările de laborator au arătat eficienţa acestuia asupra diferitelor specii de Candida și a unui spectru larg de bacterii și virusuri.

Azulenele din uleiul esenţial de coada şoricelului au proprietăţi calmante locale, ajută la refacerea structurii normale şi la menţinerea sănătăţii pielii şi a mucoaselor.

Uleiul esenţial de ti-tree este un agent recunoscut pentru efectele antiseptice, de calmare a iritaţiilor cutanate şi de înlăturare a microorganismelor de natură bacteriană, virală şi fungică.

Uleiul esenţial de cuişoare are capacitatea de înlăturare a microorganismelor potenţial patogene cu un spectru larg (bacterii gram pozitive şi gram negative, virusuri, fungi), contribuie la relaxarea musculaturii netede şi la reducerea senzaţiilor de disconfort local.

Untul de Shea si untul de cacao datorită conținutului bogat în vitamina A si E ajută la regenerarea și hidratarea mucoaselor datorită acizilor grași din compoziție, ajută la calmarea iritațiilor cutanate, la prevenirea și combaterea uscăciunii mucoaselor. Polifenolii din compoziție sunt antioxidanți puternici, iar fitosterolii sunt agenți de protecție, cu efect cicatrizant și reparator la nivelul mucoaselor.

Recomandari:
– infecții labiale și ale zonelor adiacente
– inflamații ale tegumentului glandului penian


PRECAUŢII:

A nu se folosi în caz de alergie la oricare dintre componente. Persoanele cu fond alergic trebuie să ceară sfatul specialistului şi să testeze produsul înainte de utilizare.

ATENŢIONĂRI:

În cazuri izolate poate apărea senzaţie uşoară de arsură locală. A nu se aplica intravaginal.

PREZENTARE:

Tub 50 ml

Rolul componentelor:
Denumirea ştiinţifică se datorează faptului că înfloreşte aproape tot anul, adică, în vechiul calendar roman, la toate calendele. În franceză, acestea poartă numele de „souci”, cu referire la culoarea plantei, derivat de la „floarea soarelui”. Potrivit unei legende engleze, Fecioarei Maria îi plăcea să-şi împletească în păr gălbenele; de aceea, în limba engleză, aceasta floare este numită „marigold”, însemnând „aurul Mariei”. Practicienii din secolul al XVII-lea o recomandă pentru „întărirea inimii” şi în tratarea variolei şi rujeolei.
Se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).
Au capacitatea de a ajuta organismul în lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice prin prezenţa saponozidelor şi uleiului volatil. Gălbenelele au acțiune cicatrizantă, emolientă și demulcentă datorită mucilagiilor, care formează geluri vâscoase, formând astfel un strat coloidal protector pentru mucoase și ţesuturi. Efectul cicatrizant al gălbenelelor se datorează carotenoidelor care asigură multiplicarea celulelor precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi.
Un studiu făcut asupra efectelor gălbenelelor asupra unui grup de pacienți cu probleme gastrice, mai exact ulcer gastroduodenal și gastrită hiperacidă; după tratamentul cu gălbenele, rezultatele au arătat dispariția nișei ulceroase la unii pacienți, aciditatea gastrică a scăzut foarte putin, ceea ce a condus la concluzia că gălbenelele acționează în aceste afecțiuni prin vindecarea epiteliului gastric, adică a acelui strat de protecție a stomacului care este lezat de boală. De asemenea se utilizează pentru vindecarea ulcerului bucal, la nivelul gâtului sau venos.
Plopul este un arbore foarte înalt, cu scoarţa groasă, negricioasă, brăzdată longitudinal, frunzele deltoide-triunghiulare cu vîrful ascuţit, marginea serată, glabre; mugurii foliari ascuţiţi, curbaţi la vârf, brun-gălbui, lungi de 2-3 cm, cleioşi, cu miros balsamic, se recoltează în februarie-martie, cu ocazia tăierii arborilor.
În Grecia antică medicul Galen recomanda o cremă făcută din muguri de plop negru pentru inflamaţii. Astăzi crema de muguri de plop este încă utilizată ca aşa-cunoscut tratament naturist pentru inflamaţii ale pielii şi hemoroizi. În secolul XVII Nicolas Culpeper a notat remedii pentru răni şi febră.
Ca plantă medicinală, plopul furnizează două materiale vegetale – scoarţa, şi mugurii.
Scoarţa de plop conţine glicozide ale acidului salicilic, taninuri, derivaţi triterpenici, ceară, oligozaharide, şi a fost utilizată, uneori alături de furnze, pentru acţiunea analgetică, antipiretică, şi antiinflamatoare, în special pentru tratamentul afecţiunilor reumatice inflamatorii.
În produsele naturiste de astăzi întâlnim în special mugurii de plop, care conţin un material lipofil, rezinos, caracterizat prin prezenţa agliconilor flavonici, a derivaţilor flavonici (crizol, tectocrizol, apigenol), a flavonolilor (galangina, izalpinina, cvercetol, kempferol) precum şi a flavononelor (pinocembrina, pinostrobina). Mai conţin ulei esenţial, derivaţi fenolici precum acidul cafeic, dimetil cafeic, izoferulic, esteri ai acidului ferulic cu alcooli alifatici şi aromatici, glicozide fenolice (populozida, salicozida), acizi graşi, alcooli alifatici, componente terpenice (bisabololul).
Datorită acţiunii lor antiseptice, cicatrizante, antiinflamatoare, hemostatice şi de favorizare a proceselor de regenerare, antiseptice intestinale şi urinare, mugurii de plop sunt folosiţi la prepararea unguentelor antihemoroidale, în preparatele destinate afecţiunilor respiratorii (sub formă de combinaţii în comprimate, ceaiuri pentru răceli şi bronşite, siropuri de tuse, tincturi), dar şi în remediile naturiste pentru boli infecţioase ale aparatului urinar; produsele din mugurii de plop sunt utile şi în cazul nevralgiilor şi a reumatismului.
Foarte recent, un studiu ştiinţific a evidenţiat efectele anti-inflamator, hepatoprotector, vasorelaxant endotelial dependent, şi antioxidant ale unui extract etanolic din mugurii florali de plop, pe animale.
Pelinul este o plantă perenă, ierboasă. Poate atinge o înălțime de 1 – 1,2 m. Frunzele bazale sunt tripenat sectate, cu o lungime de până la 20 cm, iar cele tulpinale, cu lungimi nu mai mari de 10 cm, se simplifică treptat spre vârf. Florile sunt galbene pal și foarte mirositoare iar fructul este o achenă. Înflorește în perioada iulie-septembrie.
De 1 mai se sărbătorește Ziua Pelinului, dedicată pelinului, plantă folosită frecvent în medicina naturistă. De ziua lui, pelinul se poartă la pălărie, în sân şi în buzunare, împodobeşte ferestrele şi icoanele, se pune în aşternutul patului, între case şi pe podeaua caselor. Oamenii credeau că îşi înnoiesc sângele şi că vor fi sănătoşi de-a lungul anului dacă în această zi vor bea vin amestecat cu pelin şi dacă mestecă în dinţi frunze de pelin. Pelinul recoltat în ziua de 1 mai este tămăduitor de boli şi se păstrează ca plantă de leac de-a lungul întregului an. Ca plantă medicinală, pelinul era recoltat de descântătoare, în funcţie de boala vindecată şi în anumite momente ale zilei, precum şi la anumite sărbători calendaristice (Măcinici, Armindeni, Strodu Rusaliilor, Rusalii, Marina), după un ritual consacrat, adesea dezbrăcându-se şi despletindu-se.
Produsul vegetal (Artemisia herba) conține principii amare și ulei volatil. Substanțele amare sunt reprezentate de lactone sescviterpenice, cea mai importantă, din punct de vedere al acțiunii este absintina. Uleiul volatil este constituit în principal din tuionă, linalool, cineol, α-bisabolol. Pelinul mai conține derivați flavonici, acizi polifenolcatboxilici, acizi organici, vitamina C, vitamina B6, acid folic, substanțe minerale (Ca, K, Na, P, Fe, Mn, Mg, Zn, Cu). Datorită diversității compușilor activi, pelinul are acțiune tonic amară, stomahică pentru stimularea apetitului, carminativă, colagogă, spasmolitică, vermifugă și se utilizează cu succes pentru dispesii, anorexie, edeme ranel, boli manifestate prin reținerea apei în țesuturi, ptoză generalizată. Extern se folosesște pentru rănile purulente.
Pelinul este utilizat sub diverse forme cum ar fi infuzia, vinul medicinal, extractul uleios, tinctura. Consumat abuziv, pelinul creează stări de agitație, convulsii, halucinații iar abuzul de băuturi cu pelin determină tulburări psihice, pierderea memoriei. Este contraindicatîn sarcină și alaăptare, la copii.
Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
50ml
Forma de prezentare
Tub
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare