- La reducere!
- -5%
Creatina-R 90 tablete Redis
Creatina-R 90 tablete Redis
Creatina este cel mai popular si printre cele mai utilizate suplimente la care avem acces in ziua de azi.
Creatina-R tablete ofera organismului energia necesara sustinerii efortului intens, mareste forta musculara, imbunatateste refacerea post efort, ajuta la volumizarea fibrelor musculare, mareste hidratarea celulara.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 29 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 29 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,58 lei.
Creatina-R 90 tablete Redis
Creatina este cel mai popular si printre cele mai utilizate suplimente la care avem acces in ziua de azi.
Creatina-R tablete ofera organismului energia necesara sustinerii efortului intens, mareste forta musculara, imbunatateste refacerea post efort, ajuta la volumizarea fibrelor musculare, mareste hidratarea celulara. Utilizarea concomitenta a glucozei si a altor monozaharide potenteaza activitatea creatinei.
Administrare:
Creatina-R tablete se administreaza oral:
-faza de incarcare, 10 g - 20 g (10 tb - 20 tb) pe zi;
-in faza de mentinere, 5 g pe zi (5 tb), impartite in 2-3 portii, cu apa sau lichide continand glucide cu index glicemic ridicat, acestea asigurand o mai buna asimilare a creatinei.
Doza se administreaza si in zilele de pauza.
Utilizarea concomitenta a dextrozei este optionala.
Ingrediente:
-creatina monohidrat,
-lecitina din soia,
-amidon,
-acid stearic vegetal,
-oxid de magneziu.
Efecte secundare: produsul este bine tolerat de organism, insa, foarte rar, se pot semnala efecte secundare (deranjamente stomacale, crampe musculare si deshidratare), in caz de supradozare.
Contraindicatii: produsul nu are contraindicatii, cu exceptia persoanelor cu insuficiente sau afectiuni renale.
Informatii nutritionale:
Creatina Monohidrat 1000 mg/tb
Fosfolipide 10 mg/tb
Hidrati de carbon 200 mg/tb
Valoare energetica/portie (5 tablete) 24,5 Kcal (102,3 KJ)
Ce este creatina?
Creatina este un compus natural.
Ea se regaseste deja in organism, deci nu se pune problema introducerii unui element artificial.
95% din depozitele de creatina se afla in muschii scheletici.
Este folosita in producerea energiei.
Aceasta energie se cheama Adenozin Trifosfat (ATP) si este important sa intelegem ca ATP-ul este combustibilul esential pe care organismul il recunoaste.
ATP este produs de sistemele noastre energetice, care sunt:
-sistemul aerob
-sistemul lactic
-sistemul fosfocreatin
ATP-ul trebuie in mod continuu sintetizata de catre oricare dintre cele 3 sisteme, in functie de activitatea desfasurata.
Cum functioneaza creatina?
Depunerea unui efort de o intensitate scazuta (60% din maximul de efort sau chiar mai putin) utilizeaza sistemul aerob pentru productia de ATP. Persoanele care fac antrenamente la acest nivel scazut de intensitate nu vor beneficia de suplimentarea de creatina deoarece exista suficient oxigen pentru a crea ATP-ul necesar acestui tip de antrenament.
Antrenamentele care te solicita la o intensitate de 60-95% vor implica mai mult sistemul lactic (cel anaerob) pentru a produce ATP. Cu totii am trait-o pe propria piele probabil, momentul in care ajungem pe la repetarea a 6-a a unui set si incepem sa simtim cum "arde". Ceea ce se intampla de fapt este instalarea procesului de crearea a ATP-ului de catre sistemul lactic, din care este rezultat si acidul lactic.
Dar ce se intampla in momentul in care te antrenezi pana la intensitatea de 100%?
Sistemul lactic deja nu mai face fata cu cerintele, asadar intra in rol sistemul fosfocreatin care produce ATP din ADP (adenozin difosfat).
ATP degaja energie prin cedarea unei molecule de fosfat (incepand cu 3 molecule). ATP devine astfel ADP (difosfat – 2 molecule). ATP-ul este regenerat preluand o molecula de fosfat de la fosfatul de creatina, transformand ADP in ATP.
Din dorinta de a ne stimula fibrele cu contractie rapida pentru ca muschii sa se dezvolte la capacitate maxima, antrenamentul nostru presupune utilizarea imperioasa a sistemului fosfocreatin. Acum cred ca e de inteles de ce productia de fosfat de creatina este strict necesara pentru a ne permite sa ne antrenam la o intensitate mai ridicata, stimuland mai multe fibre si in final contribuind la dezvoltarea masei musculare.
Culturistii incearca sa maximizeze aceasta doza de creatina suplimentand-o (in general cu 10-40%). Metoda clasica de a realiza aceasta suplimentare este saturarea celulelor cu creatina ca apoi sa te mentii prin incarcari de 5 zile a cate 20 de grame pe zi, urmate de cate 5 grame in zilele urmatoare.
Nu exista cercetari stiintifice care sa fi dovedit eficienta ciclicizarii dozajului de creatina, dar este recomandata o pauza dupa 8 saptamani de intrebuintare continua.
De ce sa iei creatina?
-vei avea o doza de energie mult mai mare care te va ajuta sa executi mai multe repetari (mai multe repetari – mai multa stimulare – mai multa masa musculara)
-din punct de vedere estetic, vei parea mai "bine facut"
-exista posibilitatea de a depasi procesul de recuperare mai rapid ceea ce inseamna ca vei si creste in masa mai repede
-exista posibilitatea de a creste ratele de sinteza a proteinelor
Redis Co a inceput productia de suplimente nutritive in anul 1997. De atunci si pana in prezent gama produselor a fost dezvoltata permanent astfel incat in acest moment gama Redis Nutritie ofera peste 50 de suplimente nutritive. Compania se adreseaza atat sportivilor de performanta, cat si celor care sunt interesati de sanatatea si frumusetea corpului lor.