- La reducere!
- -10%
CONDIMENT - AMESTEC BOABE DE PIPER ECO 50gr SONNENTOR
CONDIMENT - AMESTEC BOABE DE PIPER ECO 50gr SONNENTOR
Savuraţi aroma plină a piperului proaspăt, adăugănd la preparate şi o varietate de culori.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 18 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 18 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,36 lei.
CONDIMENT - AMESTEC BOABE DE PIPER ECO 50gr SONNENTOR
Savuraţi aroma plină a piperului proaspăt, adăugănd la preparate şi o varietate de culori.
Compozitie:
- Boabe de piper negru Ecologic
- Boabe de piper alb Ecologic
- Boabe de piper verde Ecologic
- Boabe de piper roșu Ecologic
Forma de prezentare: 50g
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Un varf de piper negru, se adauga la aproape orice fel de reteta culinara. Folosit in trecut ca moneda de schimb si oferit zeilor drept jertfa, piperul este unul din cele mai populare condimente si este disponibil pe tot parcursul anului.
Piperul negru este fructul plantei de piper, o vita lemnoasa fina care poate atinge 10 metri in lungime in zonele tropicale. In primii 3-4 ani, piperul apare ca o grupare de flori mici albe, apoi se dezvolta in fructele cunoscute sub numele de boabe de piper.
Acest condiment ofera organismului multe beneficii
-Piperul negru are efect antioxidant si antibacterian care promoveaza starea de sanatate a tractului digestiv. Acesta imbunatateste digestia si mentine sanatatea intestinala.
-Piperul negru are proprietati diaforetice si diuretice.
-Acesta stimuleaza descompunerea celulor grase, reduce continutul de grasimi mentinandu-va supli si oferindu-va energie.
-Este de ajutor in cazurile de tuse, raceli si amelioreaza simptomele sinuzitei.
-Extractele de piper sunt utile pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat si diminueaza simptomele de sevraj.
-Un alcaloid ce se gaseste in piper si este numit piperina este responsabil cu amplificarea biodisponibilitatii unor substante nutritionale sau medicamente si are de asemenea, proprietati anti-cangerigene.
-Piperul negru poate ajuta la tratarea unor afectiuni ale pielii si reduce susceptibilitatea de a dezvolta cancer de piele, care este cauzat de expunerea in exces la radiatiile ultraviolete.
-Acest condiment lupta impotriva cariilor dentare si poate calma durerile de dinti.
-Poate fi folosit ca antidepresiv natural si incurajeaza absorbtia de substante nutritive cum ar fi seleniu, vitamina B, curcumina, si beta-caroten in toate tesuturile organismului, imbunatatind astfel starea generala de sanatate.
-Piperul negru ajuta la reducerea inflamatiilor si stimuleaza pofta de mancare, aspect important in cazul persoanelor anorexice si a persoanelor cu tulburari de alimentatie.
Piperul negru stimuleaza papilele gustative care trimit o comanda stomacului sa creasca secretia de acid clorhidric, imbunatatind astfel digestia. Acidul clorhidric este util pentru digestia proteinelor si a altor componente alimentare din stomac. Atunci cand in organism productia de acid clorhidric este insuficienta, produsele alimentare pot ramane o perioada mai lunga in stomac, ceea ce determina aparitia de arsuri sau indigestii sau pot ajunge in stomac unde servesc ca hrana pentru bacteriile intestinale nocive, ale caror activitati produc gaze, iritatii, diaree ori constipatie.
Piperul negru a fost de mult timp recunoscut ca un carminativ, o proprietate datorata probabil, efectului benefic asupra stimularii productiei de acid clorhidric. In plus, piperul negru are efect diaforetic si diuretic.Piperul negru are proprietati antioxidante impresionante si are efect antibacterian - un al mod in care acest minunat condiment ajuta la pastrarea starii de sanatate a tractului digestiv. Piperul negru va ajuta sa obtineti mai multe beneficii din alimente si chiar stimuleaza distrugerea celulelor de grasime, permitandu-va sa va pastrati greutatea dorita in timp ce va ofera energie pentru a arde grasimile.
Piperul alb - piperul este de departe cel mai utilizat condiment din lume. Iuţeala și aroma boabelor, cunoscute ca boabe de piper, diferă în funcție de culoarea acestora. Variația de culoare nu reflectă diferite specii ale plantei de piper – indică nivelul de maturitate al boabelor de piper. Piperul alb are o iuțeală intensă, iar aroma trece oarecum pe plan secund. Condimentul acesta a fost prețuit în antichitate și era folosit chiar și în bucătăria romană antică. În timpul Evului Mediu, piperul a devenit un simbol al statutului și a fost utilizat ca mijloc de plată. În sistemul juridic se mai folosește termenul de „boabe de piper” pentru a denota o plată mică.
Spre deosebire de piperul alb și piperul negru, piperul verde este recoltat când boabele sale nu sunt încă coapte. Culoarea piperului este determinată de momentul recoltării și de felul în care sunt prelucrate boabele – nu are nimic de-a face cu diferitele specii ale plantei de piper. Deoarece boabele sunt recoltate mai devreme, piperul verde are o aromă deosebit de proaspătă și ușor fructată. De asemenea, este cea mai puțin intensă dintre toate soiurile de boabe de piper. Aflat în căutarea piperului, Cristofor Columb a ajuns în Caraibe în 1492 și a „descoperit” America. În loc să aducă piperul înapoi în Europa, el a adus înapoi condimente noi și iuți, precum chili și ienibaharul.
Piperul roșu este cel ajuns la maturitate, care prin coacere prinde o culoare roz-roșiatică. Boabele de piper roșu au o aromă ușor dulce-picantă.Produsul se folosește pentru condimentarea diferitelor preparate culinare: supe, ciorbe, sufleuri de legume, cereale, pizza, paste, pește, salate, sosuri, murături și brânzeturi. Piperul rosu nu trebuie confundat cu piperul roz, care provine de la o planta cu totul diferita si care are iuteala si aroma slaba.
Piperul este unicul condiment ale carui fructe sunt comercializate in patru versiuni diferite. Ele pot fi procesate astfel ca sa dea varietatile de piper alb, negru, verde si rosu. Alegand timpul recoltarii si metoda de post procesare, toate cele patru varietati pot fi, teoretic, obtinute de la aceeasi planta de piper.