- La reducere!
- -18%
Complete Body Cleanse Kit Solaray Secom
Complete Body Cleanse Kit Solaray Secom
Formula complexa ce contribuie la detoxifierea generala a organismului prin actiune tripla, in 14 zile. Complete Body Cleanse Kit ajuta la imbunatatirea calitatii vietii, cresterea imunitatii si energiei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 298 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 298 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 5,96 lei.
Complete Body Cleanse Kit Solaray Secom
Formula complexa ce contribuie la detoxifierea generala a organismului prin actiune tripla, in 14 zile. Complete Body Cleanse Kit ajuta la imbunatatirea calitatii vietii, cresterea imunitatii si energiei.
Beneficii:
-ajuta la detoxifierea generala a organismului prin actiune tripla in doar 14 zile, fara deshidratare si pierderea nutrientilor esentiali
-eficienta crescuta datorita compozitiei echilibrate
-contine Ecoganic™, complex de chelatare (amestec de pectine din citrice si complex alginat obtinut din alge marine), usor absorbit in fluxul sangvin datorita greutatii moleculare mici
-contine adaos de extract de Coriandru si pulbere de Orz-verde pentru imbunatatirea efectelor complexului de chelatare Ecoganic™
-sub forma de capsule vegetale, ce pot fi administrate si in dietele vegetariene/vegane.
Formula 1 – Fiber Formula
Ajuta la procesul natural de detoxifiere a colonului.
-stimularea tranzitului intestinal si detoxifierea colonului
-leagarea si eliminarea din colon a substantelor toxice (metale grele, pesticide, dioxina, mucegaiuri, neurotoxine, alcool, acizi biliari secundari etc.)
-cresterea continutului de apa la nivel intestinal (efect osmotic)
-reducerea reabsorbtiei apei din tractul gastrointestinal
-reducerea spasmelor intestinale
-inmuierea si lubrifierea bolului fecal
-imbunatatirea evacuarii bilei si stimularea secretiilor digestive (stomac, vezica biliara, pancreas)
-protejarea mucoasei intestinale
-cresterea secretiei de mucus gastrointestinal
-mentinerea hidratarii mucoasei intestinale
-mentinerea structurii mucoasei colonului (acidul butiric, rezultat din fermentatia fibrelor solubile sub actiunea bacteriilor prietenoase, este sursa de energie pentru regenerarea colonocitelor)
-reducerea meteorismului abdominal produs de fermentatia intestinala excesiva (efect carminativ)
-imbunatatirea actiunii probioticelor la nivelul colonului
-imbunatatirea metabolismului colesterolului la nivel hepatic:
-cresterea ratei de transformare a colesterolului hepatic in acizi biliari: prin fermentarea fibrelor sub influenta florei intestinale se sintetizeaza acizi grasi cu lant scurt (acid acetic, propionic, butiric, valeric etc.) care reduc absorbtia acizilor biliari la nivelul ileonului si ii elimina prin fecale
-reducerea absorbtiei intestinale a glucozei
-reducerea excesului ponderal
Compozitie Formula 1 – Fiber Formula (compozitie/4 capsule):
Psyllium 1300 mg
(Plantago ovata)(invelisul semintelor)
Ovaz 400 mg
(Avena sativa)(tarate)
FOS 40 mg
(fructo-oligozaharide)
Nalba-mare 8 mg
(Althaea officinalis)(extract)
Menta 8 mg
(Mentha x piperita)(frunza)
Guma de Guar 8 mg
(Cyamopsis tetragonoloba)
Formula 2 – Liver Cleanse Formula
-inducerea starii de satietate fara a creste aportul caloric
-reducerea absorbtiei intestinale a grasimilor
-Ficatul este considerat principalul organ de detoxifiere al organismului. Acesta indeplineste peste 500 functii fiziologice cum ar fi metabolizarea proteinelor si a carbohidratilor, sinteza si stocarea unor vitamine, reglarea nivelului unor hormoni si sinteza unor antioxidanti, producerea bilei necesara digestiei grasimilor.
-imbunatatirea functiilor hepatice
-sustinerea detoxifierii hepatice: metabolizarea si eliminarea din organism a metalelor grele, a compusilor nocivi din fumul de tigara, pesticidelor, alcoolului, acumularilor toxice de medicamente - inclusiv chimioterapice, hormonilor in exces etc.
-reducerea stresului oxidativ: biosinteza hepatica a glutationului, cu rol puternic antioxidant
-pastrarea structurii normale a ficatului in urma distructiei hepatocitelor: scaderea cicatrizarii fibroase a ficatului
-reglarea ratei de distrugere hepatica a globulelor rosii, sinteza ureei, a acidului uric, a albuminei, a glicogenului si a proteinelor de coagulare (protrombina, fibrinogen, heparina)
-reglarea nivelului bilirubinei, a colesterolului hepatic si biliar, reducerea peroxidarii lipidice
-imbunatatirea digestiei prin efect coleretic: stimularea secretiei biliare cu rol in -imbunatatirea peristaltismului intestinal
-imbunatatirea profilului lipidic (reduce LDL-colesterolul, colesterolul total, trigliceridele, creste HDL- colesterolul)
Compozitie Formula 2 – Liver Cleanse Formula (compozitie/1 capsula)
Armurariu 123 mg
(Silybum marianum)(seminte)
Brusture 35 mg
(Arctium lappa)(extract din radacina)
Boldo 25 mg
(Peumus boldus)(extract din frunza)
Curcuma 20 mg
(Curcuma longa)(extract din radacina)
Papadie 15 mg
(Taraxacum officinale)(extract din radacina)
Anghinare 15 mg
(Cynara scolymus)(extract din frunza)
Formula 3 – Metal Cleanse Formula
-Ajuta la detoxifierea organismului de metale grele.
-eliminarea din organism a metalelor grele (in special plumb, mercur, cadmiu) si radioactive, precum si a altor poluanti: din mediu, reziduuri alimentare, produse cosmetice, produse secundare industriale, pesticide, apa menajera, plombe dentare din amalgam, ustensile de gatit etc.
-facilitarea chelatarii metalelor si a altor poluanti toxici la nivelul intregului organism in sistemul circulator si eliminarea acestora din organism, reducand reabsorbtia lor la nivel digestiv si depunerea in organele vitale
-mentinerea capacitatii naturale de detoxifiere a organismului (ficat, rinichi, piele, limfa) prin evitarea supraincarcarii cu toxine
Compozitie Formula 3 – Metal Cleanse Formula (compozitie/4 capsule)
Ecoganic™ complex de chelatare 1500 mg
(amestec de pectina modificata din citrice si complex alginat obtinut din alge marine)
Coriandru 250 mg
(Coriandrum sativum)(extract)
Orz-verde 250 mg
(Hordeum vulgare)
Administrare:
Formula 1: cate 4 capsule dimineata si 4 capsule seara, cu cel putin 250ml de apa, timp de 14 zile.
Formula 2: cate 1 capsula dimineata si 1 capsula seara, cu 250ml de apa, timp de 7 zile, apoi cate 1 capsula dimineata, 1 capsula la pranz si o capsula seara, cu 250ml de apa, timp de cel putin 7 zile.
Formula 3: cate 4 capsule/zi cu 250ml de apa, timp de 14 zile.
Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
Contraindicatii
Formula 1: A nu se administra persoanelor diagnosticate cu obstructie intestinala. A se administra cu 2 ore inainte sau la 2 ore dupa ce s-au administrat medicamente alopate sau alte suplimente alimentare.
Formula 2: A nu se administra femeilor insarcinate, persoanelor diagnosticate cu blocaj al canalelor biliare, litiaza biliara, ulcere gastrice sau hiperaciditate, afectiuni hepatice grave, colecistita acuta sau obstructii intestinale.
Rolul componentelor Formula 1 – Fiber Formula:
Ovăzul este o graminee (familia Poaceae) cultivată în aproape toate zonele Europei, în zonele temperate ale Americii de Nord servind în deosebi ca hrană pentru animale. În Africa este cultivată în special în Kenia şi Etiopia, dar şi în Africa de Sud, Maroc, Alger şi Tunisia. Genul Avena cuprinde aproximativ 30 de specii, în cadrul căruia patru dintre speciile hexaploide, printre care şi ovăzul, sunt sterile.
Ovăzul este cunoscut doar ca şi cultură, originea sa fiind neclară. Nu a fost cultivat atât de timpuriu ca şi grâul şi orzul, şi probabil că a crescut spontan multă vreme în câmp, poate chiar secole până să fie introdus în cultură. Seminţele de ovăz s-au găsit în Egipt în vestigii vechi de 4000 de ani, dar acestea foarte probabil nu provenneau din cultură. Cele mai vechi vestigii cunoscute de ovăz din cultură au fost găsite în nişte peşteri în Elveţia, datând din jurui lui 1000 Î.Hr, din Epoca Bronzului. Avena sativa a evoluat probabil în nordul sau centrul Europei din specia sălbatică A. Sterilis L.din su-vestul Asiei.
Istoricii spun că triburile celte şi germanice cultivau ovăzul acum 2000 de ani. Ovăzul a fost cunoscut şi de către egipteni, evrei, greci şi romani. Virgiliu remarcă planta în Georgicele sale, cu specificaţia că se cunoştea cultivarea sa. Pliniu menționează şi el planta. Este, prin urmare, destul de probabil că romanii cunoşteau ovăzul în principal ca o plantă furajeră. Pliniu spunea că germanii au folosit fulgi de ovăz sub formă de terci în alimente. Dioscorides şi Galen aduceau afirmaţii similare, dar acesta din urmă adauga că, deşi era dedicat mai mult ca mâncare pentru animale, în vremuri de foamete era folosit şi de către oameni. În Anglia ovăzul a fost dus de către barbari în jurul lui 1640. În Lumea Nouă a fost dus tot în anii 1600. În Norvegia şi Suedia a ajuns cultivat până la 64° – 65° latitudine nordică.
Odată cultivat, ovăzul a avut multiple utilizări alimentare şi medicinale, aşa cum se specifică în Eclectic Materia Medica din 1922. Apa din fulgi de ovăz era folosită pentru a completa hrana bebeluşilor şi laptele atunci când aceştia sufereau de diaree. Era folosită de asemenea ca băutură demulcentă în diaree şi dizenterie la adulţi. Fulgii de ovăz făcuţi terci erau consideraţi o hrană excelentă şi uşor de digerat în stările de convalescenţă.
Tinctura de Avena era folosită ca stimulent şi tonic nervos. Era văzută de către mulţi ca remediu de oarecare importanţă înstările de slăbire nervoasă, şi în afecţiuni asociate epuizării nervoase. Se mai administra pentru calmarea spasmelor la nivelul gâtului şi vezicii urinare, în unele cazuri în reumatismul recidivant. Se afirma că este util nu ca antireumatic, ci pentru slăbiciunea care stă la baza predispoziţiei la reumatism, astfel că pacienţii vor fi mult mai puţin afectaţi de influenţa meteorologică. Probabil că valoarea sa cea ma mare ca remediu era energizarea în stările de epuizare nervoasă, dar era folosit şi în durerile de cap cauzate de oboseală, în cele asociate menstruaţiilor.
În medicina românească de la mijlocul secolului trecut ovăzul era apreciat ca emolient şi diuretic, servindu-se grăunţele decorticate pentru ceaiuri, în afecţiunile inflamatorii ale tubului digestiv.
Grăunţele de ovăz conţin proteine, carbohidraţi, fibre, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6 şi folat în cantităţi mici, aminoacizi esenţiali, acizi graşi printre care acidul linoleic, acidul oleic şi acidul palmitic. În comparaţie cu alte cereale se consideră că ovăzul are un conţinut proteic ridicat cu un profil bun de aminoacizi, cu un nivel ridicat de lizină. Conţinutul de grăsimi este de asemenea mai mare decât al altor cereale, cu o proporţie mare de acizi graşi nesaturaţi.
Se consideră că fibrele solubile din grăunţele de ovăz reduc colesterolul sangvin la oameni, datorită prezenţei β-glucanului. Ovăzul a arătat de asemenea activitate hipoglicemică şi efecte benefice asupra funcţiilor gastro-intestinale, şi par să aibă efect de protejare împotriva cariilor. Compuşii care contribuie la proprietăţile antioxidante ale făinei de ovăz includ gliceril-esterii acidului hidroxicinamic, acidului ferulic şi ai acidului cafeic.
Psyllium este o plantă care creşte mai ales în India şi care are excelente beneficii atunci când vine vorba de sănătate şi pierderea în greutate.
Psyllium devine rapid una dintre recomandările de top pentru persoanele care se hotărăsc să ţină diete sărace în carbohidraţi, cum ar fi Dieta Atkins.
Este foarte deficil să obţii suficiente fibre în alimentaţie atunci când ţii o dietă săracă în cereale, seminţe sau fructe întregi, de aceea psyllium este o modalitate uşoară de a scăpa de această “problemă”.
Datorită conţinutului ridicat de fibre spongioase, tărâţele de psyllium reduc pofta de mâncare, îmbunătăţesc digestia şi detoxifică organismul, fiind o alegere sănătoasă atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus. De asemenea, aceste tărâţe ajută şi la tratarea constipaţiei, menţin colesterolul scăzut şi pot să prevină apariţia cancerului de colon.
Deoarece este o plantă expandabilă, seminţele de psyllium se umflă de până la 20 de ori atunci când sunt amestecate cu apa, menţinând senzaţia de saţietate pentru mult timp, ajutând astfel la pierderea în greutate. Nici când vine vorba de calorii nu este de neglijat, deoarece conţine doar 32 de calorii la două linguri, suficiente pentru a-ţi potoli senzaţia de foame, ba chiar pentru a te face să te simţi complet saturată.
Rolul componentelor Formula 2 – Liver Cleanse Formula:
Armurariul este o specie anuală sau bienală de cultură, cu tulpina erectă, înaltă de 0,5-1,5 m, ghimpoasă; frunze alterne, alungit-ovate, cu pete albicioase, cu nervurile prelungite cu ghimpi; florile tubulare grupate în antodii mari (4-5 cm diametru), având foliolele involucrale terminate cu ghimpi ascuţiţi; fructele achene, brun deschise. Se recoltează fructele, coapte, în perioada iunie-septembrie.
Plantă medicinală consacrată, armurariu a fost folosit ca remediu natural, tradiţional, de foarte multă vreme, cu referinţe bibliografice datând din secolul I. Naturalistul roman Pliniu cel Bătrân a notat că sucul plantei „transportă bila”. Medicul militar roman Dioscorides a folosit seminţele ca remediu pentru copii şi pentru cei muşcaţi de şerpi.
Alţi naturalişti, de-a lungul secolelor următoare, au recomandat utilizarea sa în tratamentul afecţiunilor ficatului şi splinei, pentru stimularea diurezei, eliminarea calculilor şi pentru tratamentul hidropiziei.
Din secolul XIX medicii germani foloseau şi recomandau armurariul pentru tratamentul problemelor hepatice şi de vezică biliară, precum şi pentru curăţarea intestinului. Anterior considerată în categoria plantelor amare, armurariul a câştigat recunoaştere ca unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru boli ale ficatului. Rademacher, medic german de la începutul secolului XIX, a dat pacienţilor săi tinctură din seminţe de armurariu, care s-a dovedit a fi un succes, aceasta găsindu-se şi astăzi în unele farmacopee sub denumirea de „Tinctura Cardui Mariae Rademacher”.
Mai recent, studiile asupra fructului de armurariu au relevat efectul său de protecţie asupra ficatului. Cercetătorii germani, care au relizat cele mai multe studii, au notat că acesta pare să protejeze ficatul animalelor de substanţe cu potenţial toxic ridicat, precum tetraclorura de carbon.
S-au realizat cercetări şi asupra compoziţiei chimice, şi s-a descoperit că fructele de armurariu conţin silymarina (un complex de substanţe din grupa flavonolignanilor), complex responsabil de proprietăţile hepatoprotectoare şi antihepatotoxicebine atât de cunoscute (protecţie faţă de cei mai puternici toxici hepatici precum amanitina şi faloidina). Niciun alt component chimic al plantei nu a fost atât de studiat în perioada recentă la fel ca silymarina, iar mai multe studii au arătat eficacitatea sa în tratarea a numeroase afecţiuni hepatice. Ciroza, intoxicaţia cu ciuperci, toate tipurile de hepatite, calculii biliari, expunerea profesională la substanţe toxice şi boli ale pielii, toate au arătat rezultate pozitive în studiile cu fructe de armurariu.
Se poate astfel înţelege de ce, în prezent, fructele de armurariu sunt frecvent regăsite în produsele naturiste recomandate pentru afecţiunile hepatice.
Legenda spune ca proprietățile medicinale ale plantei au fost descoperite din întâmplare, un cioban chilian a realizat că oile lui erau mai sănătoase atunci când pășteau pe pajiștile locale populate cu plante boldo. De la această descoperire, planta a fost folosită de oamenii indigeni din Chile pentru afecțiuni ale ficatului, intestinelor și fierei.
Boldo este un arbust pitic, peren, cu o dezvoltare lentă, care crește 6-8 m în înălțime și produce fructe mici, în formă de bacă. Florile parfumate ale plantei sunt ori bărbătești ori femeiești și doar unul din sexe se poate găsi la o plantă; de aceea plantele bărbătești și femeiești trebuie cultivate împreună, pentru ca planta să se poată reproduce.
Conține alcaloizi izochinolinici de tip aporfinic (cel mai cunoscut fiind boldina), ulei volatil compus din 1,8-cineol (eucaliptol), p-cimen și ascaridiol.O mare parte din activiatatea biologică a plantei a fost atribuită unui singur alcaloid numit boldină. În multe studii de-a lungul anilor, boldina s-a dovedit a proteja ficatul, a stimula producția bilei din ficat, la fel ca și stimularea digestiei, creșterea secreției de sucuri gastrice, și stimularea producției de bilă și secreția din fiere. Are efecte diuretice (crește volumul de urină eliminată zilnic) iar produsul vegetal folosit este folium (frunzele). Boldo este subiectul unei monografii germane care permite folosirea (ca un medicament din plante) pentru spasme gastro- intestinale lejere si tulburari dispeptice. În Germania, este folosit pentru tulburări ale ficatului și fierei, tulburări gastrice și pentru a stimula secrețiile gastrice, în special productia bilei și secreția în fiere și ficat. De asemenea, se folosește pentru lipsa apetitului și ca un antispasmodic.
În 2002, s-a demonstrat că boldina are efect asupra sistemului cardiovascular. Cercetătorii au descoperit că stimulează curgerea sângelui coronarian și are efect vasorelaxant. În 2009, Agenția Europeană a Medicamentului a evaluat boldo și menționează că ascaridiolul are un potențial toxic.
Rolul componentelor Formula 3 – Metal Cleanse Formula:
Originar din sudul Europei şi Asia, coriandrul este o plantă anuală, ierboasă. Frunzele bazale lung peţionale, cele mijlocii 1-2 penat-sectate, iar cele superioare de trei ori sectate cu lacinii rare, înguste. Flori cu petale albe sau roz-violaceu, grupate în umbele compuse. Fructele diachene mici, sferice.
A fost menţionat în scrierile sanscrite timpurii şi în cărţile mozaice, în Exod, şi apare în faimosul papirus egiptean Ebers. Fructele de coriandru au fost utilizate de evrei şi romani ca medicament, şi ca şi condiment. A fost foarte des menţionat în cartea lui Apicius Coelius (Apicius este o colecţie de reţete culinare romane). Columella (cel mai important scriitor în domeniul agriculturii), în secolul I, apoi Palladius (alt scriitor cu cărţi în domeniul agriculturii) în secolul III, au descris şi îndrumat cultivarea sa.
Medicina populară serveşte coriandru în bolile de stomac de natură inflamatorie, contra diareelor disenteriforme cu tenesme, în durerile articulare, contra viermilor intestinali, pentru sporirea secreţiei lactate etc.
Comisia E recomandă coriandrul în probleme dispeptice, pierderea apetitului.
În fitoterapia franceză este tradiţional utilizat în tratamentul simptomatic al afecţiunilor digestive precum distensia epigastrică, digestie lentă, eructaţie şi flatulenţă; ca tratament adjuvant al componentei dureroase a afecţiunilor digestive funcţionale.
Proprietăţile fructelor de coriandru se datorează în cea mai mare parte uleiului volatil, acesta având ca şi componentă majoră D-linaloolul, urmat de limonen, dar într-o cantitate mult redusă comparativ cu primul, α-pinen, camfor, α-terpineol, p-cimen etc. Datorită combinaţiei de compuşi, uleiul volatil de coriandru dezvoltă la nivel sistemic o acţiune antistres-adaptogenă, imunomodulatoare, armonizantă hormonal şi cardiovascular, dermoregeneratoare, antimicrobiană şi de stimulare generală puternică, la care se adaugă în plan psihic un puternic efect anxiolitic, psihorelaxant şi stimulant al capacităţii de concentrare.
S-au mai efectual studii in vitro care revelează şi o acţiune antioxidantă a fracţiunii polifenolice din fructele de coriandru.
Plantă anuală de toamnă, cereală ca şi grâul şi secara (familia Gramineae), cu spiculeţe 1-3 flore, din cele 3 spiculeţe, cele două laterale fiind nearistate, mai mult sau mai puţin drepte; paleele cu o aristă de mai mulţi centimetri lungime; fructul cariopsă îmbrăcată în palee care nu se desprind nici la treierat.
Este considerată a patra cultură de cereale ca importanţă, după grâu, porumb şi orez şi este în topul primelor zece culturi în lume.
Originea exactă a orzului este discutabilă, este posibil să fie originară în Egipt, Etiopia, Orientul Mijlociu sau chiar Tibet. Totuşi, este aproape sigur că orzul a fost printre primele cereale cultivate, cam în aceeaşi perioadă cu domesticirea grâului.
Vestigii ale seminţelor de orz au fost descoperite în site-uri arheologice din Orientul Mijlociu indicând faptul că această cultură a fost domesticită acum 10 000 de ani din ruda sa sălbatică Hordeum spontaneum. Prin studii genetice comparative, cu soiuri primitive din Himalaya şi India, s-a constatat că zona Himalaya constituie o regiune a diversificării orzului domesticit.
Cultivarea orzului în China şi India s-a realizat mai târziu, în peninsula Koreană de exemplu, orzul a fost crescut doar din perioada 1500-850 Î.H., alături de mei, grâu şi leguminoase.
În Egiptul antic (3200 – 30 Î.H.), pâinea şi berea prelucrate din orz constituiau o dietă completă.
Profetul Mohamed folosea orzul sub formă de pâine, talbina (supă de orz) şi sattu (un amestec de pudră de orz şi leguminoase, prăjite). Talbina este făcută prin adăugarea a una sau două linguri de făină de orz (100% făină integrală de orz) la o cană şi jumătate de apă şi încălzită la 10-15 minute, opţional adăugându-se lapte sau iaurt şi îndulcită cu miere).
Întrebuinţarea orzului în medicina ştiinţifică românească de la jumătatea secolului trecut se făcea sub formă de ceaiuri emoliente, în decoct îndulcit sau nu, cu miere. Orzul încolţit şi zdrobit constituie malţul, în care se găseşte maltina, un ferment solubil. Malţul era considerat un bun medicament antiseptic, care favoriza digestia alimentelor pe bază de făină; se recomanda chiar şi prepararea unei supe de malţ utilă în alimentaţia copiilor mici care au suferit de gastroenterită. Maltina, sau diastaza izolată ca pudră cenuşie şi amorfă, se prescria numai de către medic, găsindu-se la farmacii.
Pe lângă utilizările în scopuri culinare pentru incontestabilele calităţi nutritive, orzul, în forme variate, a fost folosit şi în medicina populară a multor ţări. Fiind uşor digerabil era recomandat pentru invalizi şi convalescenţi. Lăstarii sunt diuretici; germenii sunt demulcenţi, expectoranţi, galactofugi, emolienţi şi stomahici; uneori erau consideraţi abortivi; sunt folofiţi în tratamentul dispepsiei cauzate de cereale, lacto-dispepsia infantilă, regurgitarea laptelui. Nu sunt indicaţi mamelor care alăptează deoarece pot reduce producţia de lapte. Ajută la reducerea lactaţiei excesive. Seminţele sunt digestive, emoliente, nutritive, febrifuge şi stomahice. Se administrează intern ca aliment nutritiv sau ca apă de orz (o infuzie de seminţe germinate, în apă) şi este de utilitate specială pentru copii mici şi invalizi. Sub formă de cataplasme este folositor pe arsuri şi răni. Planta are tradiţie pentru activitatea antitumorală. Seminţele germinate au un efect hipoglicemic precedat de o acţiune hiperglicemiantă.
Cercetările moderne au arătat că orzul poate fi util în tratamentul hepatitelor, în timp ce alte studii au arătat că poate ajuta la controlul diabetului. Tărâţele de orz pot avea efect de reducere a nivelelor sangvine de colesterol şi de prevenire a cancerului de colon. Se mai foloseşte în bronşite şi diaree, şi ca sursă de acid folic şi vitaminele B6 şi B12. Este util şi în curele de slăbire.
Iarba tânără conţine enzima superoxiddismutază cu efect detoxifiant, contribuind la eliminarea raducalilor liberi de oxigen.