- La reducere!
- -10%
Colesterol 2 63 cps Fares
Colesterol 2 cu Anghinare şi Frunze de Măslin M105A 63 cps Fares
Ajută la menţinerea sănătăţii sistemului cardio-vascular şi reduce riscul depunerii de colesterol pe pereții vaselor sangvine.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 26 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 26 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,52 lei.
Colesterol 2 cu Anghinare şi Frunze de Măslin M105A 63 cps Fares
Ajută la menţinerea sănătăţii sistemului cardio-vascular şi reduce riscul depunerii de colesterol pe pereții vaselor sangvine.
Beneficii:
-contribuie la menţinerea nivelului normal al colesterolului
-stimulează metabolismul lipidelor şi colesterolului
-susţine digestia şi metabolizarea normală a lipidelor şi a colesterolului la nivel hepatic, stimulează transformarea colesterolului în acizi biliari
-reduce biosinteza de colesterol la nivel hepatic
-ajută la menţinerea sănătăţii sistemului cardio-vascular şi reduce riscul depunerii de colesterol pe pereții vaselor sangvine
-protejează ficatul
-stimulează secreția și eliminarea de bilă
-protejează celulele şi ţesuturile organismului față de radicalii liberi prin efectul antioxidant.
Compozitie/capsula:
-turmeric (Curcumae longae rhizoma) 132 mg
-frunze de anghinare (Cynarae folium) 132 mg
-extract uscat de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat în min. 2,5% cinarină 88 mg
-frunze de măslin (Oleae folium) 44 mg
-fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) 44 mg.
Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Administrare:
1 capsulă de 3 ori pe zi, după masă. Dacă este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.
Durata curei: 3 luni.
Recomandăm cure alternative de câte 3 luni cu capsule COLESTEROL 2-M105A, urmate de capsule COLESTEROL 1-M105. Puteţi începe cura cu oricare dintre aceste 2 produse, respectând alternanţa între ele de 3 luni.
Rolul componentelor:
Turmericul scade colesterolul circulant prin transformarea sa în acizi biliari, scade colesterolul rău (LDL), reduce lipidele, are efect antihepatotoxic, antioxidant, astfel protejează aparatul cardiovascular.
Originile anghinarei ne sunt cunoscute în timp, de pe vremea filosofului şi naturalistului grec Theophrastus (371-287 Î.H.), Pedanius Dioscorides (40-90 D.H.), Pliniu cel Bătrân, (23-79 D.H.), care au descris-o în scrierile lor şi au folosit-o.
Grecii antici o vedeau ca pe o delicateţă şi ca pe un afrodisiac. Romanii bogati foloseau anghinarea preparată cu miere şi oţet, asezonată cu cumin, astfel ea putând să fie şi păstrată de-a lungul anului.
Începând din anii 80 D.H., maurii încep cultivarea anghinarei în zona Granadei.
Se consideră că anghinarea a fost făcută celebră de către Caterina de Medici (1519-1589). care a introdus-o în Franţa atunci când ea sa căsătorit cu regele Henric al II-lea (1519-1559), la mijlocul secolului al 16-lea.
Galenoterapia începutului de secol XX în România indica utilizarea medicinală a frunzei de anghinare ca antinevritică, indicată pentru bolile prezentând tulburări ale metabolismului hidraţilor de carbon şi tulburarea metabolismului apei, dând un tablou simptomatic polinevritic.
S-a stabilit că anghinarea posedă proprietăţi diuretice, coleretice, hipocolesterolemiante, hipolipemiante şi hepatostimulatoare.
Anghinarea este cunoscută pentru gustul ei amar, care este atribuit în mare unui compus numit cinarină, considerată unuil din principiile biologic active cele mai importante ale anghinarei. Alte principii active importante sunt flavonoidele, lactonele sescviterpenice, polifenolii şi acizii cafeoilquinici.
În anii 1970 oamenii de ştiinţă europeni au arătat prima dată abilitatea cinarinei de a reduce colesterolul la oameni. Unul din cele mai recente studii, publicat în anul 2000, a utilizat un extract din frunzele de anghinare standardizat în cinarină a stabilit efectul hipocolesterolemiant al acestuia.
Proprietăţile hepatoprotectoare şi detoxifiante ale ficatului au intrat în atenţia cercetătorilor în 1966, când s-a realizat un studiu care susţine efectele hepatoregeneratoare la şobolani. Un studiu realizat în 1987 care s-a concentrat asupra efectelor pe celulelor hepatice de şobolan supuse acţiunii nocive a unor substanţe chimice, a găsit că cinarina şi acizii cafeici au efecte hepatoprotectoare semnificative.
Utilizarea modernă a anghinarei se concentrează pe utilitatea sa în tratamentul hiperlipidemiei, hipercolesterolemiei, dispepsiei şi afecţiunilor care necesită o creştere a colerezei.
Fructele de armurariu au acţiune hepatoprotectoare, antihepatotoxică, antioxidantă, stimulează producerea și eliminarea bilei în intestin. Efectul hepatoprotector al fructelor de armurariu contribuie la funcţionarea normală a ficatului ajutând astfel la metabolizarea corectă a colesterolului la nivel hepatic. Silimarina din compoziţia armurariului contribuie de asemenea la protejarea ficatului în cazul unei diete bogate în grăsimi.
Atentionari:
Nu se recomandă copiilor sub 7 ani, în obstrucţie biliară sau risc crescut pentru obstrucţie biliară, insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală acută şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Recomandăm reducerea cât mai mult posibil din alimentaţie a grăsimilor saturate şi a grăsimilor „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), reducerea consumului de dulciuri şi produse de patiserie.
Consumaţi în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, şofran, porumb, soia, in, rapiţă, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, caju, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate. Puteţi mânca 1-2 ouă fierte pe săptămână şi aproximativ 10 g unt de 2-3 ori pe săptămână. Consumul de alimente bogate în fibre scade colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.
Consumaţi zilnic de cel puţin 2 litri de apă pentru a stimula eliminarea deşeurilor metabolice şi a toxinelor.