- La reducere!
- -15%
Colagen Stimulent 150 ml DVR Pharm
Colagen Stimulent 150 ml DVR Pharm
Stimulatorii de colagen și elastină ajută la redobândirea fermității și elasticității pielii, încetinesc sau stopează procesul de rigidizare și fragilizare al epidermei și dermei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 32 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 32 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,64 lei.
Colagen Stimulent 150 ml DVR Pharm
Ingredientele vegetale și apicole din colagen stimulent au demonstrat un rol important în următoarelor afecțiuni:
- Îmbătrânirea prematură a pielii – stimulatorii de colagen și elastină ajută la redobândirea fermității și elasticității pielii, încetinesc sau stopează procesul de rigidizare și fragilizare al epidermei și dermei. Rezultatul va fi o piele mai tânără, mai rezistentă la factorii externi nocivi ( cum ar fi radiațiile ultraviolete, poluarea chimică), mai puțin predispusă la ridare sau la tulburări de pigmentare.
- Fragilizarea firelor de păr – siliciul și zincul biologic ajută la creșterea rezistenței și a elasticității firelor de păr, îmbunătățindu-le consistența și strălucirea, prevenind despicarea prematură sau ruperea.
- Fragilizarea și deformarea unghiilor – este stopată și, în timp, vizibil ameliorată de acțiunea siliciului biologic, care nu doar crește proporția de țesut elastic, dar ajută și la remineralizarea unghiilor, la redobândirea formei și a structurii lor normale.
- Durerea articulară (reumatismul) – este produsă de degradarea țesuturilor cartilaginoase, datorată vârstei, proceselor inflamatorii, auto-imune etc. Este mult ameliorată de stimulatorii naturali ai producției de colagen, care simultan stopează procesele degenerative din articulații și ajută la regenerarea țesuturilor elastice. În formele de reumatism cu o componentă auto-imună, va fi administrată, în paralel, și panseluța săbatică (Viola tricolor).
Stimulatorii naturali de colagen au o acțiune benefică demonstrată și contra: osteoporozei, fragilității vasculare, prolapsului diferitelor organe, degradării diferitelor mucoase.
În cazul colagenozelor, acțiunea stimulatorilor de colagen va fi completată de cea a extractului de panseluță sălbatică (Viola tricolor), care are efecte imunomodulatoare.
CURA CU COLAGEN STIMULENT
De regulă, administrarea acestui produs api-fitoterapeutic trebuie făcută zilnic, vreme de măcar 9 săptămâni, neîntrerupt. În acest timp, se vor administra câte 1-3 lingurițe (1 linguriță = 5 ml.), pe zi. Fiind vorba de un produs sub formă de suspensie, produsul se va agita înainte de fiecare administrare.
Efectele acestei cure sunt vizibile cel mai rapid asupra pielii, primele rezultate apărând după aproximativ 30 de zile și intensificându-se în următoarele luni. Mai lent, adică în aproximativ 45 de zile, apar primele efecte asupra părului, în timp ce la nivelul unghiilor rezultatele încep să fie vizibile după 60 de zile. Aceste intervale de timp sunt orientative, lucrurile putând decurge mai lent sau mai rapid, în funcție de organism.
COMPOZIȚIE: Urzică (Urtica dioica), rădăcină, extract apos 1:20: 80%; Glicerină vegetală:11%; Coada-calului (Equisetum arvense), părți aeriene, extract hidroalcoolic uscat, cu min. 7% Siliciu: 7%; Lăptișor de matcă liofilizat: 0,6%; Rozmarin (Rosmarinus officinalis), extract în propilenglicol: 0,6%; Drojdie de bere (Sacharomyces cerevisiae), extract cu min. 100000 ppm Zinc : 0,5%*; Portocal-dulce (Citrus sinensis), ulei esențial: 0,24%; Lămâie (Citrus lemon), ulei esențial din pericarp: 0,06%. *Doza maximă recomandată aduce 7,5mg Zinc, reprezentând 75% VNR. (VNR=Valori Nutriționale de Referință cf. Regulament 1169/2011).
ACȚIUNI:
Susține asimilarea normală a calciului, refacerea țesutului osos distrus, producția normală de colagen
- contribuie la regenerarea țesuturilor conjunctive;
- facilitează refacerea tendoanelor;
- permite ameliorarea supleței tendoanelor, pe care le protejează în timpul efortului;
- contribuie la inhibarea proceselor degenerative la nivelul sistemului nervos și al articulațiilor și la menținerea sănătății vaselor de sânge;
Zincul: contribuie la menținerea sănătății părului și a unghiilor, la sinteza normală de ADN și a proteinelor, contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Prezentare: Recipient brun, de 150ml.
Rolul componentelor:
Urzica este o plantă erbacee perenă care creşte în locuri necultivate, până la altitudinea de 1700 m.
Florile sunt mici, verzui şi înfloresc vara.
Planta se usucă la umbră, în locuri bine aerisite.
Lichidul urzicător îşi pierde efectul prin fierberea plantei.
Mugurii sunt bogaţi în vitamina C iar frunzele au efect diuretic.
Urzica vie este un bun antidot al indigestiei produse de consumul de scoici.
Este o plantă caldă, acidă, desicativă, aperitivă, emolientă, diuretică, are un bogat conţinut de fier (Urzica aparţine planetei Marte).
Conţine de asemenea provitamina A, vitaminele B2, C şi K, clorofilă, flavonoide, mucilagii, acizi esenţiali, ulei esenţial şi ulei gras.
În uz extern stimulează refacerea ţesuturilor – este cicatrizantă –
Toate părţile plantei au proprietăţi medicinale. Urzica este fortifiantă şi decongestivă hepatobiliară, remineralizantă, uşor hipoglicemiantă, reglatoare a tranzitului intestinal.
Băile cu urzică ameliorează sciatalgiile şi arteriopatiile periferice. Plante văzute încă din vremuri străvechi ca bogate surse de sănătate și protecție spirituală, urzicile au dat naștere unor variate legende și superstiții, îndreptățite sau nu, confirmate sau nu, până în zilele noastre. Se spunea că un vas cu urzici proaspăt tăiate așezat sub patul unui bolnav avea capacitatea de a-l lecui de orice boală îi stăpânea trupul. În același timp, urzicile răspândite prin toată casa erau înzestrate cu potențialul de a îndepărta spiritele rele.
Urtica dioica este o plantă erbacee, perenă cu rădăcină subţire şi o tulpină erectă, acoperită cu peri urticaţi. Frunzele sunt peţiolate opuse, ovate, lanceolate sau ovat lanceolate, ascuţite la vârf, dinţate pe margini, cu peri urticaţi pe ambele feţe. Florile sunt dispuse în panicule iar fructul este o nuculă cu perifon persistent. Înflorește în perioada iunie-octombrie.
Acțiunile terapeutice ale urzicii sunt rezultatul unui complex de principii active existente în toate organele plantei, și anume flavonoide, săruri minerale, vitamine, carotenoide, ulei volatil și taninuri. Urzica este cunoscută pentru proprietățile sale antianemice, energizante, vitaminizante, și mineralizante în special pentru anemici. Totodată este un bun depurativ în curăţarea sângelui de toxine, și un tonic excelent pentru întărirea sistemului imunitar. În afecţiunile digestive are efecte hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice. La nivelul aparatului respirator are proprietăţi expectorante, emoliente, antitusive, antiastmatice, antibronşitice, antiinflamatoare. Pentru sănătatea rinichilor are acţiuni diuretice şi drenor al excesului de uree, creatinină şi acid uric, fapt datorat în mare parte flavonoidelor din compoziție. Extern prezintă acţiuni astringente, antiseptice, cicatrizante, epitelizante, hemostatice, revulsive, antiseboreice, dezodorizante, urzica fiind foarte des utilizată în industria cosmetică în special la prepararea șampoanelor.
Datorită acțiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic.
Coada calului „se recomandă des [...] în: cistită [...], nisip în urină, litiază, urinare dureroasă, enuresis, nefrită şi albuminurie, [...] hipofuncţionarea rinichilor, hemoragii renale şi la iritaţii ale vezicii, cu urinare cu greutate la femei, [...]. În cazul reumatismului la vârstnici este recomandat ca fiind foarte eficace în cură de durată.”
Gerhard Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938.
Coada calului (Equisetum arvense) este o plantă erbacee din flora spontană, perenă, fără flori, care se înmulţeşte prin spori, precum ciupercile, muşchii şi ferigile.
Este o plantă de leac cunoscută şi folosită în Europa din timpuri imemoriale. Marii medici şi învăţaţi ai Antichităţii, Galen, Dioscoride şi Plinius, o menţionează în tratatele lor, chiar cu denumirea de Coada-calului, recomandând-o, cu precădere, în bolile de plămâni şi de rinichi.
Coada-calului a fost privită mult timp ca o plantă excelentă pentru detoxifiere, fiind folosită în cazul artritelor sau al bolilor cutanate despre ale căror simptome se credea că sunt potențate de prezența toxinelor în organism. Pe cale externă, pulberea de coada-calului era utilizată, direct pe răni, pentru oprirea sângerării și refacerea mai rapidă a țesutului lezat.
Conţine în cea mai mare parte minerale, peste 15% acid silici şi silicaţi, respectiv sărurile sale solubile în apă, sărurile de K, Al, S, Mg etc şi flavonoide, fapt pentru care este recunoscută pentru acţiunea sa diuretică. Mai multe studii de laborator si clinice au arătat că administrarea de coada calului are ca efect eliminarea accelerată a apei din ţesuturi.
Saponozidele şi acizii polifenolcarboxilici conţinuţi fac această plantă ca fiind folositoare pentru tratarea unei game variate de afecțiuni precum infecțiile genito-urinare, bolile renale, problemele prostatei, obezitatea, artrita, ulcerele hemoragice și tuberculoza. Siliciul conținut se pare că tonifică țesutul conjunctiv – din tendoane, ligamente, cartilagii și os – ceea ce poate explica utilizarea ei în afecțiunile reumatice. Este prescrisă pentru combaterea celulitei, constituie o sursă de minerale pentru persoanele predispuse la fracturi osoase și este folosită pentru tratarea tetaniei.
Studii recente arată că în corpul uman cantitatea de siliciu scade odată cu vârsta, fenomen care are o contribuţie decisivă la ceea ce numim îmbătrânirea organismului. Practic, pe măsură ce scade procentul de siliciu organic din corpul nostru, apar fenomene cum ar fi rigidizarea şi sclerozarea vaselor de sânge, mai ales a arterelor, pierderea elasticitătii pielii şi a celorlalte ţesuturi, scăderea densităţii osoase, prolapsurile etc. Coada-calului este planta care conţine cea mai mare cantitate de siliciu organic asimilabil. În Statele Unite ale Americii se găsește frecvent și în diferite suplimente nutriționale, sub formă de extracte fluide sau în capsule, pentru aportul în săruri minerale.