Coenzima Q10 forte 30 cps Vitacare
Coenzima Q10 forte 30 cps Vitacare

Coenzima Q10 forte 30 cps Vitacare

Coenzima Q10 forte 30 cps Vitacare

Menține un tonus general ridicat și ajută la reglarea metabolismului.

Mih3917
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
109,67 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 109 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 109 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,18 lei.


 

Coenzima Q10 forte 30 cps Vitacare

Beneficii:

  • poate întârzia procesele naturale ale îmbătrânirii;
  • menține un tonus general ridicat și ajută la reglarea metabolismului;
  • la pacienții hipertensivi ajută la scăderea tensiunii arteriale;
  • poate îmbunătăți sănătatea inimii, nivelul glucozei sanguine, colesterolul crescut și tensiunea arteriala ridicată la pacientul diabetic;
  • reduce distrugerile cauzate de un accident vascular cerebral;
  • este benefică în profilaxia și tratamentul bolilor de inimă.

Compoziție:

Coenzima Q10 ............................................ 100 mg;

Acid alfa lipoic ........................................... 150 mg;

Excipienţi: ceară de albine, ulei de soia.

ACŢIUNE:

Coenzima Q10 sau Ubiquinona, este benefică în profilaxia și tratamentul bolilor de inimă în primul rând, iar prin energia pe care o furnizează, susține funcționarea normală a tuturor organelor. Poate întârzia procesele naturale ale îmbătrânirii, menține un tonus general ridicat și ajută la reglarea metabolismului. De asemenea, este o substanță cu beneficii extraordinare pentru sănătate, datorită rolului său important pe care îl joacă în reacțiile celulare.

INDICAŢII:

Utilizarea Coenzimei Q10 sub forma de supliment alimentar în combinatie cu acid alfa lipoic, poate ajuta în prevenirea sau tratarea următoarelor afecțiuni: cardiace, neurologice, dermatologice. Efectul benefic al Coenzimei Q10 în prevenirea sau tratarea afecțiunilor cardiace se datorează abilităților acesteia de a crește producția de energie în celule și de a inhiba formarea trombilor. De asemenea și efectul antioxidant al Coenzimei Q10 joacă un rol important în acest sens. Administrarea Coenzimei Q10 la pacienţii hipertensivi ajută la scăderea tensiunii arteriale. 

Insuficienţa cardiaca: Nivelul Coenzimei Q10 este scăzut la cei care suferă de insuficienţa cardiacă congestivă (o afecţiune care apare atunci cand inima nu mai este capabilă să pompeze sângele eficient, ceea ce duce la acumularea acestuia în diferite părti ale corpului cum ar fi plămânii sau picioarele). Utilizarea Coenzimei Q10 la acest tip de pacient ajută la reducerea edemelor periferice (gambiere), la reducerea edemului pulmonar și la creșterea capacității de efort.

Hipercolesterolemie: Nivelul Coenzimei Q10 are tendința să fie mai scăzut la cei cu colesterol crescut comparativ cu indivizii de aceeași vârstă, dar cu colesterol în limitele normale. Totodata, medicația care scade colesterolul (statinele) se pare ca are ca efect secundar diminuarea cantității de coenzima Q10. Folosirea suplimentelor pe bază de coenzima Q10 corectează această deficiență cauzată de statine fără să interfereze cu efectul benefic pe care acestea îl au asupra nivelelor colesterolului. 

Diabet: Coenzima Q10 poate îmbunătăți sănătatea inimii, nivelul glucozei sanguine, colesterolul crescut și tensiunea arteriala ridicată la pacientul diabetic. Boala cardiacă, hipertensiunea arterială și hipercolesterolemia sunt afecțiuni asociate frecvent diabetului. 

Afectarea cardiacă datorată chemoterapiei: Utilizarea Coenzimei Q10 poate ajuta la prevenirea efectelor adverse cardiace ale chemoterapiei. 

Chirurgia cardiovasculară: Administrarea de Coenzima Q10 înainte de o intervenţie chirurgicală pe cord (inclusiv bypass, transplant) poate fi de ajutor în reducerea distrugerii provocate de radicalii liberi. Întarește funcția inimii și reduce incidența aritmiilor în faza de recuperare post-operatorie.

Cancerul de sân: La femeile cu cancer de sân s-a observat că utilizarea Coenzimei Q10 (ca adjuvant la terapia de baza și în completarea unui regim pe bază de alți antioxidanți și acizi grași esențiali) poate determina micșorarea tumorii, scăderea nivelului durerii și în unele cazuri remisia parţială. Nu se poate afirma că efectele benefice observate s-au datorat exclusiv coenzimei Q10, în studiile efectuate folosindu-se în asociere cu alți antioxidanți cum ar fi vitamina C, vitamina E şi Seleniu.

Paradontoza: Administrarea de coenzima Q10 la acești pacienți ajută la o vindecare și regenerare mai rapida a gingiilor. 

Alte situații în care folosirea Coenzimei Q10 poate avea efect benefic: - îmbunătațirea răspunsului imun la cei cu imunitate scăzută (din diferite cauze) sau cu infecții cronice; - crește motilitatea spermatozoizilor, ceea ce are ca efect îmbunătățirea fertilității masculine; - adjuvant în terapia pacienților care suferă de Alzheimer sau Parkinson; - reduce distrugerile cauzate de un accident vascular cerebral; - crește performanţele sportivilor; - ameliorează activitatea psihică la persoanele care suferă de oboseală cronică; - îmbunătățește capacitatea fizică la persoanele cu distrofie musculară; - efecte benefice în tratamentele cosmetice ale pielii.

ATENŢIONĂRI SPECIALE:

Ca efecte adverse în cazul administrării unei doze de 100 mg de CoQ10 pe zi, putem constata o ușoară insomnie, la o serie de pacienți. În situația administrării unei doze mai mari– 300 mg/zi, o perioada mai lungă, se poate constata creșterea enzimelor hepatice, fără însă, a se constata toxicitatea hepatică. Alte efecte secundare care se pot constata, sunt: erupție cutanată, greață, dureri abdominale, amețeală, sensibilitate la lumină, iritabilitate, cefalee și oboseală. Administrarea concomitentă a unui tratament hipocolesterolemiant și hipoglicemiant poate reduce nivelul și efectul Coenzimei Q10.

Coenzima Q10 reduce efectul anticoagulantelor warfarinice (Cumadina) și scade necesarul de insulină la pacienții diabetici. Recomandăm și consult de specialitate înainte de a vă autoadministra orice preparate din plante. Nu s-au observat alte efecte secundare. Este recomandat a se folosi pe o perioadă îndelungată. Efectele pozitive pot fi observate după minim 3-6 săptămâni.

MOD DE ADMINISTRARE:

1 - 3 capsule /zi, înainte de masă, timp de minim 3 luni

FORMA DE PREZENTARE:

Cutie cu 2 blistere, fiecare blister conţinând 15 capsule.

MENŢIUNI:

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la temperatura mediului ambiant, în locuri uscate şi ferite de lumina directă a soarelui. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie să substituie o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. Produs notificat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti.

Rolul componentelor:

COENZIMA Q-10 (CoQ-10) se regaseste in fiecare celula din plante sau animale, desi sursele alimentare ar putea sa nu fie suficiente pentru a acoperi o deficienta. Este o componenta esentiala a mitocondriei (centrul tuturor celulelor). Celulele o utilizeaza pentru a produce energia ATP necesara corpului pentru cresterea si sustinerea celulelor.

Este produsa de organismul uman si este necesara pentru functionarea de baza a celulelor. S-a observat faptul ca nivelurile de CoQ-10 scad odata cu inaintarea in varsta, fiind reduse in cazul persoanelor cu afectiuni cronice.

Coenzimele ajuta enzimele sa functioneze corespunzator pentru a digera alimentele si a indeplini alte functii ale organismului, inclusiv protejarea inimii si a muschilor scheletici.

Coenzima Q10 este o substanta liposolubila (n.r. solubil in grasimi sau uleiuri), cunoscuta si sub numele de Q10, vitamina Q10, Ubichinona sau Ubidecarenona.

In Japonia, aceasta a fost introdusa inca din anul 1974 in tratamentul insuficientei cardiace. Mai mult decat atat, in cazul unui deficit de CoQ10, inima sufera - potrivit studiilor, cu cat deficitul de coenzima Q10 este mai mare, cu atat afectiunea cardiaca este mai grava.

De asemenea, coenzima Q10 este un important antioxidant. Aceasta actioneaza direct asupra radicalilor liberi responsabili de distrugeri celulare si ii neutralizeaza.

Necesara in dezvoltarea si buna functionare a tuturor celulelor vii, coenzima Q10 este produsa in mod natural de organism. Exista nu mai putin de 10 tipuri de coenzima Q, insa numai Q10, se afla in structura celulelor umane.

Organismul uman produce insa o cantitate suficienta de coenzima Q10 numai pana la varsta de 30 de ani. Dupa aceasta varsta, productia de CoQ10 scade progresiv.

De asemenea, in cazul persoanelor care sufera de carente de vitamine, productia de coenzima Q10 poate sa scada. Fenomenul este insotit de o multime de probleme de sanatate, printre care imbatranirea prematura.

Chiar si atunci cand nivelul normal de coenzima Q10 scade cu numai 25%, creste semnificativ riscul hipertensiunii arteriale, a cardiomiopatiilor sau a insuficientei cardiace.

Tocmai de aceea, un regim alimentar echilibrat este foarte important la orice varsta. La nevoie si la recomandarea medicului, nivelul de CoQ10 din organism poate fi crescut prin administrarea de suplimente alimentare.

Alimente bogate in CoQ10

Coenzima Q10 se gaseste mai ales in carnea de vita sau in organe precum inima, ficatul si rinichii. Carnea de peste, in special sardinele sau tonul, este o sursa buna de CoQ10, la fel si uleiul de soia, alunele, spanacul sau broccoli.

Vestea proasta este ca prin preparare termica indelungata, coenzima Q10 devine inactiva. Suplimentele alimentare asigura insa o absorbtie organica superioara, mai ales atunci cand administrarea acesteia se face cu alimente bogate in grasimi, coenzima Q10 fiind liposolubila.

In general, se recomanda o doza de 90-200 de miligrame pe zi. Cu toate acestea, dozajul potrivit pentru nevoile specifice ale fiecarei persoane poate fi stabilit doar de catre medic, in urma unui consult, mai ales in cazul administrarii de suplimete pe baza de coenzima Q10 pe timp indelungat.

Printre beneficiile coenzimei Q10 includem sustinerea sistemului imunitar si a aparatului cardiovascular, rolul anti-aging sau de reglare a nivelului de zahar din sange. Descoperiti in cele ce urmeaza care sunt principalele beneficii ale coenzimei Q10.

Studiile clinice au evidentiat eficienta coenzimei Q10 in a preveni si ameliora afectiuni precum insuficienta cardiaca, angina pectorala, cardiopatia sau ateroscleroza. De asemenea, acest compus poate fi eficient in prevenirea unor afectiuni ale inimii produse de tratamentul impotriva cancerului. Nu in ultimul rand, coenzima Q10 administrata pacientilor care urmeaza sa sufere de interventii chirurgicale pe cord poate sprijini functiile inimii si scadea incidenta aritmiilor in timpul recuperarii.

Mai multe studii la care a participat insa un numar mic de oameni sugereaza ca acest compus poate contribui la diminuarea hipertensiunii arteriale. Medicii mentioneaza faptul ca efectul terapeutic se instaleaza dupa aproximativ 4-12 saptamani de la debutul administrarii de suplimente CoQ10. Medicii mentioneaza si faptul ca este nevoie de studii suplimentare inainte de a da un verdict clar despre rolul CoQ10 in tratarea hipertensiunii arteriale.

Suplimentele de CoQ10 pot ameliora si nivelul zaharului din sange, la persoanele care sufera de diabet zaharat. Tot in cazul persoanelor care sufera de diabet, CoQ10 poate diminua colesterolul si hipertensiunea, arata studii preliminare.

La fel ca in cazul hipertensiunii arteriale, medicii mentioneaza ca este nevoie de cercetari suplimentare si va recomanda vizita la un cabinetul medical pentru un tratament corect al diabetului.

Coenzima Q10 ar putea reduce frecventa aparitiei migrenelor. In studii s-a folosit o doza cuprinsa intre 150 si 300 de miligrame pe zi.

Studii preliminare arata si ca doze mari de coenzima Q10 pot fi benefice pentru persoanele care sufera de Parkinson, o boala degenerativa a sistemului nervos care afecteaza functiile motorii. Cele mai bune rezultate in incetinirea declinului functional s-au inregistrat la pacientii care au primit cea mai mare doza de CoQ10 (1200 mg).

Vorbim aici despre bolile periodontale, printre care gingii umflate, sangerande, dureroase si inrosite. Studiile clinice efectuate pana acum au demonstrat ca pacientii care sufera de aceste afectiuni au un nivel scazut de coenzima Q10 la nivelul gingiilor.

Coenzima Q10 contribuie la cresterea nivelului de energie si sprijina sistemul imunitar. Asta pentru ca dubleaza numarul de anticorpi si creste rezistenta organismului la atacul virusurilor.

CoQ10 poate fi un puternic imunomodulator natural, datorita capacitatii de a rezolva problemele care pot afecta sistemul imunitar. In plus, activeaza anticorpii impotriva microbilor si apara in acest fel organismul de agenti patogeni.

Coenzima Q10 are capacitatea de a reduce stresul oxidativ (n.r. produs la fiecare gura de aer pe care o respiram, este cel care da o culoare maronie bananelor in cateva zile si marului in cateva minute. Acelasi lucru se intampla si in celulele noastre), protejeaza celulele si ADN-ul. In plus, previne modificarile produse in organism de actiunea radicalilor liberi (n.r. produsi de factori de mediu precum poluarea, radiatiile, fumatul si pesticidele).

CoQ10 joaca un rol primordinal in sinteza de ATP (n.r. adenozin trifosfat - un compus implicat in transferul de energie dintre celule).

ATP este un compus de care au nevoie toate celulele din organism pentru a-si indeplini functiile. Acesta este utilizat mai ales de sistemul muscular, in special de muschiul cardiac.

Pielea este cel mai extins organ din corp, expus in mare masura agentilor daunatori care contribuie la imbatranirea prematura. Acesti agenti pot fi atat interni (n.r. dezechilibre hormonale, de exemplu), cat si externi (n.r. factori de mediu precum razele UV). Acestia pot duce la pierderea hidratarii si elasticitatii pielii, la subtierea acesteia sau la distrugerea protectiei naturale a organismului impotriva agresiunii mediului inconjurator.

Aplicarea coenzimei Q10 direct pe piele poate reduce din efectele daunatoare ale acestor agenti, prin cresterea productiei de energie la nivel celular si prin efectul antioxidant. Mai exact, CoQ10 reduce stresul oxidativ, protejeaza dermul impotriva razelor UV si amelioreaza aspectul ridurilor.

Bolile se dezvolta in conditii de aciditate crescuta, atunci cand nivelul pH-ului depaseste limitele optime. Coenzima Q10, insa, poate normaliza nivelul pH-ului, arata cercetarile in domeniu.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
30 cps
Forma de prezentare
Cutie
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare