Citonat 150 comprimate Dacia Plant, REMEDII NATURISTE
Citonat 150 comprimate Dacia Plant, REMEDII NATURISTE

Citonat 150 comprimate Dacia Plant

Citonat 150 comprimate Dacia Plant


Este un produs natural care conţine câteva dintre cele mai remarcabile plante medicinale din flora românească şi internaţională, ale căror proprietăţi contribuie la protejarea organismului în perioada tratamentului cu medicamente citostatice şi/sau radioterapiei şi la menţinerea în limite normale a procesului de multiplicare celulară.

200
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
132,61 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 132 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 132 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,64 lei.


 

Citonat 150 comprimate Dacia Plant
Susține organismul în perioada radioterapiei și chimioterapiei

Citonat este un produs natural care conţine câteva dintre cele mai remarcabile plante medicinale din flora românească şi internaţională, ale căror proprietăţi contribuie la protejarea organismului în perioada tratamentului cu medicamente citostatice şi/sau radioterapiei şi la menţinerea în limite normale a procesului de multiplicare celulară la nivelul organelor şi ţesuturilor.

Ingrediente/comprimat:
cordyceps (Cordyceps sinensis) - extract hidroalcoolic din miceliu, cu 20% polizaharide (200 mg);
ganoderma (Ganoderma lucidum) -extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide (200 mg);
agaricus (Agaricus blazei) -extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide (100 mg);
ashwagandha (Withania somnifera) - rădăcini (100 mg);
astragalus (Astragalus membranaceus) -extract hidroalcoolic 10:1 din rădăcini (100 mg);
oldenlandia (Oldenlandia diffusa) -extract hidroalcoolic 5:1 din părţi aeriene (100 mg);
rostopască (Chelidonium majus) - părţi aeriene (100 mg);
goji (Lycium barbarum) - extract hidroalcoolic cu 40% polizaharide din fructe (50 mg);
coriolus (Coriolus versicolor) - extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide (50 mg);
agent de încărcare: celuloză microcristalină;
agenți antiaglomeranți: dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu vegetal.

Recomandări:
protejează organismul în perioada tratamentului cu medicamente citostatice şi/sau radioterapiei,
menţine procesul de multiplicare celulară la nivelul organelor şi ţesuturilor în limite normale,
întăreşte sistemul imunitar,
contribuie la buna funcţionare a hematopoezei,
îmbunătăţeşte starea generală şi rezistenţa organismului,
protejează celulele împotriva stresului oxidativ.

Contraindicaţii:
Sarcină, alăptare, intoleranţă la oricare dintre componentele produsului.

Mod de administrare - uz intern:
Copii sub 15 ani: după sfatul medicului.
Adulţi şi tineri peste 15 ani: în prima săptămână de administrare se recomandă câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, pe stomacul gol,
cu 15-20 de minute înaintea mesei; din a doua săptămână, se administrează câte 2 comprimate
de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înaintea mesei.
Persoanele cu greutate corporală peste 80 kg pot creşte doza până la 8 comprimate pe zi (câte 2 comprimate de 4 ori pe zi).
Comprimatele se înghit cu apă. În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două. Se recomandă utilizarea în cure succesive, de 3 luni, cu o lună pauză între ele.

Atenționări:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

Condiţii de păstrare:
A se păstra bine închis, ferit de lumină, umiditate şi căldură.

Mod de prezentare: flacon cu 150 de comprimate.
Produs notificat de SNPMAPS, notificare 5701/05.07.2011

GLOSAR
Radioterapia și chimioterapia
Radioterapia reprezintă utilizarea radiațiilor ionizante pentru a distruge celulele de natură canceroasă și a opri creșterea și dividerea acestora. Radioterapia afectează însă și celulele sănătoase.
Efectele secundare sunt: dificultăți de învățare, de memorie sau de concentrare, probleme dentare și orale de sănătate, tulburări în dezvoltarea dinților, boli ale gingiilor, uscăciunea gurii, cataractă,
tulburări de digestie, dureri cronice, diaree cronică, tulburări de absorbție la nivel digestiv, dificultăți emoționale, teama de recidivă, furie, vină, depresie, anxietate și izolare, cicatrici de țesut. Oboseala
este o stare fizică, emoțională sau mentală persistentă care poate duce la epuizare. Acesta este cel mai frecvent efect secundar al tratamentului împotriva cancerului, supraviețuitorii fiind afectați pe perioade îndelungate de timp, uneori de ordinul anilor.
Efectele secundare ale chimioterapiei sunt supărătoare și unele pun viața în pericol. Scăderea fulminantă a numărului celulelor albe în sânge crește semnificativ vulnerabilitatea în fața infecțiilor cu potențial fatal. Simptomele complicațiilor sunt: febra, frisoanele, tulburările de respirație, durerile în piept, simptomele de gripă (dureri musculare), sângerările gingivale și hemoragiile nazale, sângerările care nu se opresc prin hemostază, ulcerațiile bucale care afectează consumul de
hrană și lichide, vărsăturile, diareea, oboseala, căderea părului, infecțiile, anemia, mucozita. Alte posibile efecte secundare sunt pierderea apetitului alimentar, creșterea vulnerabilității la zgârieturi
și sângerări, uscarea pielii și a unghiilor, tulburările de memorie și concentrare, tulburările de somn, probleme sexuale și de fertilitate, diareea și depresia.
Chimioterapia și radioterapia pot deteriora și celulele stem din măduva oaselor crescând riscul de mielodisplazie sau de cancer al sângelui.

Rolul componentelor:
Coriolus versicolor este o ciupercă foarte apreciată pentru aplicaţiile sale în medicină, în special pentru tratarea cancerului. În China este cunoscuta sub numele de yun zhi, însă în întreaga lume este cunoscută sub numele de “coadă de curcan” din cauza formei şi a culorilor diversificate.
Pălăria are formă concentrică şi este foarte colorată, însă inelele diferă în colorit în funcţie de zona de unde provine; poate fi maronie, diferite nuanţe de verde, portocalie şi chiar neagră. Pălăria are grosimea de 1-3 mm.
Coriolus versicolor (Yun Zhi) este una dintre cele mai studiate ciuperci din lume, efectuându-se peste 300 de studii clinice din 1970 până în prezent.
Din Coriolus Versicolor s-au extras polizaharidele Krestin – PSK, în Japonia, în anul 1965 şi polizaharide - peptide (PSP) în anul 1984, în China, cu proprietăţi imunostimulatoare excepţionale.
În anul 1977 autorităţile japoneze au inclus ciuperca Coriolus versicolor în lista oficială de produse pentru tratamentul tumorilor maligne.
Ciuperca Coriulus are efect antitumoral, imunostimulator puternic, antiinflamator, protector pulmonar,  hepatic, renal, antiviral şi antibacterian.
Terapia cu ciuperci Coriolus este indicată în: cancer colorectal, gastric, peritoneal, mamar, cervical, pulmonar, esofagian, limfatic, nazofaringian, hepatic, bucal, cerebral, osos şi de prostată.
În plus, ciupercile Coriolus normalizează funcţiile splinei, ameliorează tusea şi dispneea, detoxifică plămânii fumătorilor, induce producerea de interferon endogen, reglează nivelul transaminazelor în hepatita virala B, C, ciroze, stimulează regenerarea celulară, tratează nefritele şi combate infectiile urinare, respiratorii, digestive (Helicobacter pylori), HIV, Epstein-Barr, Human Papilloma Virus, Herpes simplex, Sarcom Kaposi - reglează numărul de Cd4 şi reduce replicarea virală).
Cordyceps sau “Aurul medicamentelor” este o plantă ciudată şi fascinantă care creşte pe păşunile de pe platourile Tibetului, aflate la altitudini cuprinse între 3.500 – 6.000 m şi este folosită în terapeutica chineză de cca. 1.200 ani.
Cordyceps este o plantă care dispune de calităţi duble: într-o parte a ciclului său biologic este plantă, în altă parte a ciclului este insectă.
Când Cordycepsul există sub formă de plantă, vara, în perioada formării de spori, sporul plantei este împrăştiat de vânt şi parazitează larva unui fluture, trecând din ciclul vegetal în cel animal. Larva infectată se îngroapă în pământ în formă de gogoaşă.
Cordycepsul hibernează pe timpul iernii, hrănindu-se din gogoaşa fluturelui, apoi din rădăcinile unor plante, rezistând astfel sub pământ timp îndelungat. Când condiţiile climatice sunt favorabile, răsare din pământ o nouă plantă şi ciclul biologic se reia.
Cordyceps face parte din clasa ascomicete, care include circa 400 de specii. Toate speciile Cordyceps sunt endoparazite, în principal pe insecte şi alte artropode iar câteva sunt parazite pe alte ciuperci.
Cea mai cunoscuta specie este Cordyceps sinensis, prima dată aceasta fiind înregistrată în Tibet în secolul al 15-lea (cunoscut şi sub numele de “yarsha gumba” în Nepal).
Ea este catalogată de botanişti în clasa ciupercilor, iar împreună cu ginsengul şi corniţele pufoase de cerb, face parte din cele trei mari medicamente tonifiante ale Chinei.
În corpul ciupercii Cordyceps se găsesc peste 80 de fermenţi, aminoacizi, beta-caroten, vitamine E şi C şi seleniu.
Ciupercile Cordyceps au efect imunoregulator, antibiotic, antiinflamator, antidepresiv, hipoglicemiant, antioxidant şi anticancerigen.
Cordyceps acţionează ca protector pulmonar, fiind un adjuvant eficient în terapiile complementare ale gripei - prin ameliorarea tusei, reducerea secreţiilor mucoaselor şi a transpiraţiilor nocturne-, ale bronşitei, pneumoniei, emfizemului pulmonar şi astmului bronşic.
De asemenea, măreşte rezistenţa organismului la insuficienţa de oxigen, combate oboseala şi creşte capacitatea de muncă,  scade nivelul colesterolului, reglează nivelul calciului şi a fosforului în sânge, reglează funcţia rinichiului şi a ficatului (elimină toxinele, reface celulele afectate, distruge viruşii din celulele hepatice), previne boli ale aparatului cardiovascular şi ale vaselor de sânge (ischemie cardiacă, infarctul miocardic, tromboze) şi înlătură efectele negative ale chimioterapiei şi radioterapiei.
Ganoderma, sau reishi, este o ciupercă de origine orientală, cu o istorie îndelungată de utilizare pentru susţinerea sănătăţii şi a longevităţii în China, Japonia, şi alte ţări din Asia. Considerată acum rară în natură în China şi Japonia, este pe larg cultivată. Ganoderma creşte pe buşteni sau buturugi, şi prezintă un aspect lucios, compact şi asimetric, variind la culoare de la galben la negru.
Numeroasele legende ce înconjoară această ciupercă sunt atestate de o înregistrare istorică ce se întinde de-a lungul a 2000 de ani şi se consideră că începuturile utilizării sale se duc în urmă cu 4000 de ani. A fost foloosită tradiţional în China de către călugării Taoişti pentru a-şi menţine o stare de calm şi linişte pentru a-şi îmbunătăţi practicile meditative şi pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. Familia imperială chineză, căutând longevitatea, a păstrat această ciupercă la loc de cinste, imortalizând-o în cultura chineză prin intermediul picturilor, statuetelor, tapiseriilor de mătase şi a modelelor de pe robele împăraţilor. Cunoscută în diferite moduri, ca „ciuperca importalităţii”, „ciuperca-100-de-ani” şi „ciuperca puterii spirituale”, Ganoderma lucidum a fost utilizată timp de multe secole în medicina tradiţională a Chinei şi Japoniei pentru proprietăţile sale imunomodulatoare şi adaptogenice. În cultura japoneză era considerată cea mai importantă din clasa acestor ciuperci medicinale (din grupul Polyporelor).
În cea mai cuprinzătoare carte materia medica din China, ‘Ben Cao Gang Mu’, publicată în 1578AD, reishi a fost specificată ca fiind cea mai respectată plantă din 120 „plante superioare” (shang pin). Plantele superioare erau clasificate ca fiind cea mai înaltă categorie de plante medicinale având în vedere că ele prelungeau viaţa, preveneau îmbătrânirea, sporeau energia (qi), şi făceau corpul mai uşor şi mai flexibil.
Ganoderma mai are de asemenea o tradiţie îndelungată de utilizare în medicina chineză pentru tratamentul bronşitelor cronice, iar un studiu a arătat o acţiune a ciupercii de reducere semnificativă a activităţii colinesterazei serice sugerând o reducere în excitabilitatea nervilor parasimpatici, la bolnavii de bronşită.
Cercetările moderne au arătat că Ganoderma prezintă proprietăţi antialergice, antioxidante, antitumorale, antivirale, cardiotonice şi hepatoprotectoare.
Efectele acestei ciuperci au la bază în primul rând prezenţa unor polizaharide cu masă moleculară ridicată şi a antioxidanţilor; ganoderma mai conţine elemente precum potasiu, magneziu, calciu şi germaniu. Este mult utilizată acum în China şi Japonia în tratamentul cancerului şi pentru stimularea sistemului imunitar după radio- şi chimioterapie. Este utilizată de asemenea în tratamentul miasteniei gravis şi a lupusului eritematos sistemic, ambele boli autoimune. Tot în Japonia şi China este utilizată de asemenea pentru tratarea simptomelor infecţiilor virale precum răcelile, gripa, aftele şi hepatita. Cercetările ştiinţifice au evaluat şi dovedit multe din efectele cunoscute ale ciupercii, pe lângă acestea evidenţiind şi un efect de reducere a glicemiei şi un un efect de interferenţă cu procesul de agregare plachetară, care poate fi luat în considerare ca un efect împotriva accidentelor vasculare cerebrale şi a aterosclerozei.
De multă vreme deja, ganoderma a pătruns în domeniul Health and Wellness din viaţa modernă a popoarelor europene.
Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
150 cpr
Forma de prezentare
Flacon
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare