Ceai Verde si Mate (Antioxidant) M107 60 cps Fares
Ceai Verde si Mate (Antioxidant) M107 60 cps Fares
Contribuie la protejarea organismului de radicalii liberi.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 25 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 25 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,50 lei.
Ceai Verde si Mate (Antioxidant) M107 60 cps Fares
Contribuie la protejarea organismului de radicalii liberi.
Beneficii:
-antioxidant
-stimulent al sistemului nervos, tonic în stări de oboseală; poate înlocui consumul de cafea
-susţine digestia şi metabolizarea normală a grăsimilor
-contribuie la menţinerea nivelului normal al lipidelor si colesterolului
-susţine termogeneza (producerea de energie prin arderea grăsimilor) şi contribuie la scăderea în greutate, fiind util în cure de slăbire
-reduce riscul apariţiei tulburărilor cardiovasculare
-contribuie la încetinirea proceselor de senescenţă
Compozitie/capsula:
-frunze de ceai verde (Theae folium) 336 mg
-extract uscat de frunze de ceai verde (Theae folium) standardizat în min. 90% polifenoli 42 mg
-extract uscat de frunze de maté (Ilex paraguariensis) standardizat în min. 8% cafeină 42 mg
Administrare:
1 capsulă de 3 ori pe zi. Dacă este nevoie de un efect mai puternic se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.
Administrarea să nu fie asociată cu alimentaţia, de aceea este optim să se facă la distanţă de minim o oră faţă de ultima masă şi o oră faţă de masa următoare.
Nu se administrează seara, după ora 20, datorită conţinutului de cafeină din ceaiul verde şi din maté.
Durata curei: 2 luni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună sau la nevoie.
Rolul componentelor:
Arbust cu frunze ovate, pieloase, cu marginea dinţată, florile albe, plăcut mirositoare, cultivat în China şi India de peste 2500 de ani.
De la acest arbust se folosesc frunzele care, în funcţie de tratamentul aplicat dau naştere bine cunoscutelor sortimente – ceaiul verde şi ceaiul negru. Ceaiul negru rezultă în urma fermentării naturale în timpul prelucrării şi uscării, taninurile catehice fiind oxidate la flobafene; ceaiul verde este uscat rapid şi enzimele distruse, păstrează o coloraţie verde, conţine taninuri netransformate. În general frunzele de ceai mai conţin alkaloizi, glucide, vitamine, flavone, acizi fenolici, aminoacizi, vitamine (C şi α-tocoferol).
Există mai multe legende ale ceaiului verde. Potrivit legendei indiene, Gautama Buddha, cel care a răspândit învăţăturile lui Budha, în anul 520 Î.H. plecat să ducă budhismul din India în China, a promis să mediteze nouă ani. Dar, în timpul meditaţiei a adormit. Trezindu-se, a fost atât de supărat încât, pentru a nu mai adormi, şi-a tăiat pleoapele ochilor şi le-a aruncat pe pământ. Pe locul unde au căzut, a răsărit o nouă plantă, şi, ca pentru a-i onora sacrificiul, planta servit ulterior altor discipoli pentru a-şi menţine starea de veghe în timpul meditaţiilor.
Astăzi se ştie că ceaiul verde este cea mai consumată băutură din lume, după apă. Este cel mai mult utilizat în Asia, în special în Japonia şi China.
Folosit prima dată în timpul dinastiei Song (960-1270), pulberea fină din frunzele de ceai, denumită nămol de ceai, nu mai este populară în China dar este încă pe larg utilizată în Japonia. Cultivarea ceaiului verde în Japonia a început din secolul XI de către călugării budişti care au dezvoltat de asemenea şi metode de procesare şi preparare a pulberii din frunze, denumită „macha”. În japoneza cha înseamnă ceai, iar ma înseamnă pulbere.
Medicina chineză foloseşte frunzele de ceai verde pentru tratarea migrenelor, stărilor de greaţă, diareei cauzată de malarie şi a problemelor digestive; sunt folosite de asemenea pentru prevenirea cancerului.
În India, preparatele din ceai verde sunt folosite tradiţional în diaree, inapetenţă, stările de sete intensă, migrene, dureri cardiace, febră şi oboseală.
A fost introdus în Europa ca băutură de către compania olandeză India de Est în jurul anului 1610. Ceaiul iniţial importat în Europa a fost sub formă de ceai verde. Şi nu după multă vreme, au început să-i fie apreciate şi proprietăţile curative, fiind inclus în multe cărţi medicale de epocă: în Culpeper’s Complete Herbal (1880) ca diuretic, stomahic şi util în dureri de cap, acţiunea stimulentă asupra sistemului nervos fiind considerată un efect secundar; se preciza că infuzia concentrată este prejudiciabilă pentru „nervii slabi” dar salutară pentru dorerile de cap acute şi stările de mahmureală; în ‘Precis de Matiere Medicale’ a fost prezentat ca singura plantă importantă din punct de vedere medical din familia Camelliaceae, fiind incluse şi detalii pentru preparare şi surse ale ceaiului, iar ca indicaţii terapeutice – utilizare externă ca soluţie astringentă iar internă ca tonic şi digestiv, diuretic mediu în artrite, diaforetic şi stimulent general. Mai era recomandat pentru dureri de cap nevralgice.
În prezent cel mai mult ceaiul verde este folosit în probleme stomacale, migrene, simptome de oboseală, vomă şi diaree, şi nu în ultimul rând ca stimulent, şi în curele de slăbire.
Datorită conţinutului de cafeină frunzele de ceai verde prezintă efect stimulent central, antidepresiv şi diuretic. S-au reportat de asemenea efecte inotropic pozitiv, astringent, stimulent al secreţiei acide gastrice, de glicoliză şi lipoliză, fiind astfel incluse în palmaresul său proprietăţi hipocolesterolemiante şi hipoglicemiante. Frunzele de ceai verde sunt utile în stimularea apetitului, în stări de sete, ca diaforetice, diuretice, detergente şi resolvente.
Taninurile prezente în frunzele de ceai îi conferă proprietăţile astringente. Catecholii ajută la îmbunătăţirea funcţionării capilarelor şi altor vase sangvine mici.
Mai sunt utile în poliomielită, reumatism şi infecţii respiratorii, pentru reducerea efectelor expunerii la radiaţii, ca şi în prevenirea cariilor dentare, şi sunt cunoscute bineînţeles pentru efectul lor antioxidant.
Hibiscus este o plantă care face parte din familia Malvaceae, fiind originară de la tropice. Florile, de o frumuseţe luxuriantă, au fost utilizate de-alungul timpului, în special în medicina populară orientală, sub formă de ceaiuri aromate, cu un puternic efect relaxant şi răcoritor, în tratarea afecţiunilor renale şi digestive. În Malaezia, se foloseşte sucul proaspăt obţinut din calicele plantei, datorită conţinutului ridicat în vitamina C şi antocianozide, iar în Caraibe, băutura obţinută din fructele proaspete este nelipsită în cadrul sărbătorilor de Crăciun.
Maté, este numit şi «Ceai de Paraguay», fiind un arbust originar din America de Sud. Are un conţinut bogat în catechine şi cafeină care generează o acţiune stimulentă asupra sistemului nervos contribuind la păstrarea unei stări emoţionale pozitive, şi un bun efect antioxidant. S-a constatat de asemenea un efect de reducere a masei corporale, prin stimularea metabolismului lipidic. Este util în caz de oboseală fizică şi mentală, pentru o atitudine mentală pozitivă şi pentru menţinerea memoriei odată cu înaintarea în vârstă.
Ambele plante conţin cafeină şi au efect stimulator putând înlocui consumul de cafea.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hiperaciditate gastrică, agitaţie psiho-motorie, hipertensiune, copiilor sub 14 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine şi datorită conţinutului de cafeină din ceaiul verde şi din maté. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul
laptelui.
La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.