- La reducere!
- -15%
Ceai Roinita 50 g AdNatura
Ceai Roinita 50 g AdNatura
Suport pentru relaxare şi bună dispoziţie.
Ajută la buna funcţionare a stomacului şi intestinelor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 4 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 4 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,08 lei.
Ceai Roinita 50 g AdNatura
Suport pentru relaxare şi bună dispoziţie.
Ajută la buna funcţionare a stomacului şi intestinelor.
Beneficii:
-Principii active - Contine ulei esential, acid cafeic, acid clorogenic, acid rosmarinic, acizi triterpenici, flavonoide, cumarine, principii amare, mucilagii.
-Acţiune - Sedativ, antispastic, antiemetic (indeparteaza senzatia de greata) reglator psiho-emoţional, stimulent al memoriei, analgezic, stomahic, coleretic şi colagog, carminativ, antiseptic, antiherpetic, antitiroidian, antigonadotropic, antitumoral, antiinflamator, antiulceros, stimulează pofta de mâncare, administrată seara favorizează instalarea somnului.
-Intern: se utilizează ca adjuvant în: stări de nervozitate, insomnie, stres, anxietate, atacuri de panica, depresie, dureri de cap, tulburări de memorie, nevralgii, afecţiuni gastro-intestinale pe fond nervos, nevroze cardiace, distonii neurovegetative, hipertiroidie, ulcer gastro-duodenal, dischinezii biliare, indigestii, greata, reflux esofagian, balonare, colici gastro-intestinale, colite cronice, enterocolite, anorexie, greţuri, vărsături, herpes.
-Extern: se utilizează ca adjuvant în: răni, eczeme, herpes bucal şi genital.
Compozitie:
-Partea aeriana a plantei de roinita Melissa officinalis L.
Administrare:
Intern: infuzie-peste o lingurita cu plantă se toarna 250 ml apă clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
Extern: se aplică local sub formă de comprese cu macerat sau cu infuzie de plantă.
Contraindicaţii
La dozele recomandate nu se cunosc.
Acest produs este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
A nu se lãsa la îndemâna si la vederea copiilor mici.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Rolul componentelor:
Numită şi Melissa, această plantă şi-a primit numele de la mierea parfumată pe care albinele o fac din florile ei: anticii greci credeau că mierea de roiniţă era nectarul, hrana privilegiată a zeilor olimpieni. În Evul Mediu, faimosul medic Paracelsus a numit roiniţa „elixirul vieţii” datorită efectului său calmant asupra inimii.
„Este tonică, [...] ajută digestia; [...] stimulează sistemul nervos pe care îl fortifică şi [...] induce starea de bună dispoziţie.” A. Gautier, Manuel des plantes medicinales, 1822.
Roiniţa sau „iarba stuparului” este cunoscută din antichitate, primul care a descris-o fiind medicul Eladei – Dioscoride-Pedanios, în sec. I e.n., care îi menţiona şi unele proprietăţi terapeutice. Fiind o plantă meliferă, este vizitată frecvent de albine. De altfel, numele ştiinţific de „Melissa” derivă din cuvîntul grecesc „Melitta”, care înseamnă albină.
Este o plantă medicinală bienală care creşte în soluri cu fertilitate ridicată, mai ales în sud-vestul ţării, dar şi în Banat. Tulpinile bogate ale roiniţei formează tufe înalte. Frunzele sunt lungi şi late, cu peri scurţi şi albi. În scop fitoterapeutic se folosesc frunzele sau planta cu inflorescenţă. Florile au culoare albă sau alb gălbuie. Mirosul seamănă cu cel al lămâiei, iar gustul roiniţei este acrişor.
Roiniţa este utilizată şi în gastronomie, ca şi condiment al preparatelor culinare. Această plantă vine cu o aromă dulce, asemănătoare celei de lămâie e folosită în ceaiurile aromate de plante, în vinuri sau lichioruri, dar şi în unele formule de apă de colonie sau parfumuri datorită uleiului volatil.
Planta are multiple proprietăţi terapeutice. Acţiunea antibacteriană, antivirală şi antifungică este dată de uleiul volatil dar şi de prezenţa unor acizi polifenolcarboxilici precum acid cafeic, clorogenic, rozmarinic. De asemenea, roiniţa stimulează capacitatea mentală, concentrarea şi memoria.
Cea mai râvnită şi controversată acţiune o reprezintă aceea în ameliorarea unor maladii neurovegetative cum este maladia Alzheimer. În urma unui studiu făcut pe pacienţi diagnosticaţi cu Alzheimer în stadiu incipient şi moderat s-a constatat faptul că extractul de roiniţă ar eun efect pozitiv asupra acestor pacienţi în special asupra agitaţiei exacerbate, un efect ala acestei maladii. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 4 luni, de către medici specialişti, în trei centre din Iran iar doza folosită a fost de 60 pic./zi extract de roiniţă.
Adserv, cu brandul AdNatura, se impune drept unul dintre numele de incredere de pe piata de remedii naturale datorita experientei de peste un deceniu si a atentiei acordate intregului proces de selectie a ingredientelor pe baza de plante, folosind doar ce este mai bun din ce are natura de oferit.
Produsele AdNatura disponibile in magazinul online Plantilia se inspira din retete traditionale si informatiile pastrate de-a lungul a sute si chiar mii de generatii in legatura cu secretele vindecatoare ale plantelor in combinatie cu cercetarea inlesnita de avansurile tehnologiei pentru a crea produse naturiste si remedii naturale de inalta calitate.