- La reducere!
- -10%
CEAI ROINITA 25DZ - Hofigal
ROINITA 25DZ - Hofigal
Datorita continutului bogat in substante bioactive se recomanda ca supliment alimentar pentru imbunatatirea regimului igieno-dietetic in tulburari functionale ale tractului gastro-intestinal si in tulburari de ritm cardiac cu substrat nervos.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 6 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 6 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,12 lei.
ROINITA 25DZ - Hofigal
Datorita continutului bogat in substante bioactive se recomanda ca supliment alimentar pentru imbunatatirea regimului igieno-dietetic in tulburari functionale ale tractului gastro-intestinal si in tulburari de ritm cardiac cu substrat nervos.
Beneficii:
-Ajuta la restabilirea echilibrului emotional, cu actiune favorabila in eliminarea tensiunilor interioare acumulate din cauza starilor de stres si a gandurilor negative; in tulburari minore ale somnului;
-Este eficient in tulburari digestive (in special la copii), in eliminarea senzatiei de disconfort abdominal cu balonare, in stari de voma din diverse cauze;
-Pentru sustinerea sanatatii cailor respiratorii superioare din perioadele reci ale anului;
-Se poate folosi seara pentru a favoriza instalarea unui somn linistit, odihnitor.
-Fiind bogat in principii amare se poate utiliza si ca tonic aperitiv.
Compozitie:
Pulbere din frunzele de Roinita (Melissa officinalis) – 1,0 g.
Administrare:
Ceaiul de roinita se prepara din 2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 10-15 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, de 3-4 ori pe zi, intre mese.
In tulburari cardiace cu substrat nervos se consuma cate 2-3 cani de ceai pe zi; se beau incet si fractionat, in mai multe reprize pe zi.
In starile de stres si tulburari ale somnului se consuma cate 2-3 cani pe zi, din care o cana obligatoriu seara, cu o jumatate de ora inainte de culcare, in cure prelungite.
Atentionari:
In perioada de sarcina, ceaiul de roinita se utilizeaza limitat, cu prudenta si numai la recomandarea specialistului.
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
Numită şi Melissa, această plantă şi-a primit numele de la mierea parfumată pe care albinele o fac din florile ei: anticii greci credeau că mierea de roiniţă era nectarul, hrana privilegiată a zeilor olimpieni. În Evul Mediu, faimosul medic Paracelsus a numit roiniţa „elixirul vieţii” datorită efectului său calmant asupra inimii.
„Este tonică, [...] ajută digestia; [...] stimulează sistemul nervos pe care îl fortifică şi [...] induce starea de bună dispoziţie.” A. Gautier, Manuel des plantes medicinales, 1822.
Este o plantă medicinală bienală care creşte în soluri cu fertilitate ridicată, mai ales în sud-vestul ţării, dar şi în Banat. Tulpinile bogate ale roiniţei formează tufe înalte. Frunzele sunt lungi şi late, cu peri scurţi şi albi. În scop fitoterapeutic se folosesc frunzele sau planta cu inflorescenţă. Florile au culoare albă sau alb gălbuie. Mirosul seamănă cu cel al lămâiei, iar gustul roiniţei este acrişor.
Roiniţa este utilizată şi în gastronomie, ca şi condiment al preparatelor culinare. Această plantă vine cu o aromă dulce, asemănătoare celei de lămâie e folosită în ceaiurile aromate de plante, în vinuri sau lichioruri, dar şi în unele formule de apă de colonie sau parfumuri datorită uleiului volatil.
Planta are multiple proprietăţi terapeutice. Acţiunea antibacteriană, antivirală şi antifungică este dată de uleiul volatil dar şi de prezenţa unor acizi polifenolcarboxilici precum acid cafeic, clorogenic, rozmarinic. De asemenea, roiniţa stimulează capacitatea mentală, concentrarea şi memoria.
Cea mai râvnită şi controversată acţiune o reprezintă aceea în ameliorarea unor maladii neurovegetative cum este maladia Alzheimer. În urma unui studiu făcut pe pacienţi diagnosticaţi cu Alzheimer în stadiu incipient şi moderat s-a constatat faptul că extractul de roiniţă ar eun efect pozitiv asupra acestor pacienţi în special asupra agitaţiei exacerbate, un efect ala acestei maladii. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 4 luni, de către medici specialişti, în trei centre din Iran iar doza folosită a fost de 60 pic./zi extract de roiniţă.
Hofigal produce si comercializeaza o gama larga de produse din plante medicinale si aromatice, medicamente, suplimente alimentare, cosmetice si substante farmaceutice active, sub forma de: comprimate obisnuite, comprimate acoperite, capsule cu continut solid, capsule cu continut lichid (acoperite sau neacoperite), solutii de uz intern si extern, multi si monodoze, ovule, supozitoare, creme, geluri. Liniile de fabricatie ale produselor indeplinesc cerintele G.M.P (Good Manufacturing Practice - Buna practica de fabricatie), iar laboratoarele de control al calitatii fizico-chimic si microbiologic indeplinesc cerintele prevazute in Farmacopeea Europeana si alte farmacopei de circulatie internationala. Hofigal este o companie remarcabila pentru atentia deosebita si rezultatele unei activitati concentrate de cercetare si dezvoltare.