CEAI RETETE TRADITIONALE GASTRIC 180GR Faunus Plant
CEAI RETETE TRADITIONALE GASTRIC 180GR Faunus Plant
Ceaiul "Rețete Tradiționale" Gastric este un amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandat în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare), infecţii gastrointestinale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 37 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 37 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,74 lei.
CEAI RETETE TRADITIONALE GASTRIC 180GR Faunus Plant
Ceaiul "Rețete Tradiționale" Gastric este un amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandat în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare), infecţii gastrointestinale.
Acest produs este conceput pentru o cură de 24 zile.
Proprietăți: diminuează aciditatea gastrică, antispastic, astringent, antiinflamator, cicatrizant.
Recomandări: hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare), infecţii gastrointestinale, enterocolite, colită de fermentaţie, eliminarea senzaţiilor de vomă, helicobacter pylori.
Contribuie la:
- funcționarea normală a tractului gastrointestinal
- eliminarea disconfortului digestiv
- normalizarea secreţiei de suc gastric
Ingrediente: Coada-racului (Potentilla anserina) părți aeriene (8%), Coada-şoricelului (Achillea millefolium) părți aeriene (8%), Dud (Morus alba) frunze (7%), Frasin (Fraxinus excelsior) frunze (7%), Gălbenele (Calendula officinalis) flori (7%), Mentă (Mentha piperita) frunze (7%), Mușețel (Matricaria chamomilla) flori (7%), Păpădie (Taraxacum officinale) frunze (7%), Pătlagină (Plantago major) frunze (7%), Pin (Pinus sylvestris) muguri (7%), Răchitan (Lythrum salicaria) părți aeriene (7%), Salcâm (Robinia pseudacacia) flori (7%), Sunătoare (Hypericum perforatum) părți aeriene (7%), Țintaură (Centaurium erythraea) părți aeriene (7%).
Mod de administrare: Infuzie – se prepară din 2 linguriţe cu plante adăugate la 200ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară. Se bea câte o cană cu infuzie de 3 ori pe zi, cu 30min. înainte de mese, pe stomacul gol.
Durata unei cure obișnuite este de 1 - 2 luni. Pentru rezultate superioare, se recomandă folosirea în asociere cu Tinctura de Ghințură Faunus Plant.
Contraindicații: Sarcină, alăptare, alergie la oricare dintre componentele produsului.
Produs 100% natural, obținut prin prelucrare manuală.
Nu conţine conservanţi sau coloranţi artificiali.
Produs avizat de SNPMAPS, notificare nr. 10263/2016.
Rolul componentelor:
O plantă ierboasă mică, comună, cu tulpinile culcate la pământ, cilindrice şi roşietice, cu frunze compuse cu multe perechi, verzi – argintii pe faţa superioară, albicioase pe faţa inferioară, cu foliolele serate pe margini; florile sunt mici, galben-aurii. Planta creşte în regiunile temperate din Europa, Americi şi chiar până în Noua Zeelandă.
Nu se poate dovedi cu siguranță dacă în scrierile hipocratice este vorba despre Potentilla anserina. Dioscorides recomanda planta Potentilla reptans împotriva diareei, dizenteriei și epilepsiei. În cele mai multe cărţi de profil din Evul Mediu coada racului este prezentată în detaliu. Demult, în țările nordice, rizomii au servit ocazional, ca aliment, iar lăstarii tineri au fost consumaţi ca verdeaţă şi folosiţi ca un substituent pentru ceai.
Datorită proprietăţilor sale astringente şi analgezice pomenite de către Bock în Kreutterbuch în 1565 și de Matthiolus în New Kreuterbuch în 1626, coada racului era folosită împotriva dizenteriei, în leucoree, sângerări, extern impotriva inflamaţiilor şi a petelor ochilor, durerilor dentare, articulare și sciatice, sângerărilor nazale și ca agent de curățare a pielii. Osiander folosea o apă de gură preparată cu decoctul din plantă ca remediu popular în durerile de dinți. Mai târziu a fost folosită în crampe abdominale. Fiartă în lapte era considerată eficientă în crampe mai ușoare de toate felurile, precum și în crampe severe. Kunzle (în 1921) recomanda alte specii de Potentilla sub formă de ceai împotriva albuminuriei, Bohn împotriva apariției crizelor convulsive ale stomacului, a colicilor, secrețiilor purulente, şi în diaree. După Stone (Stone principal, Dtsch. Med. Wschr. 1936, nr. 35, p 1417.) s-au obţinut succese reale cu Potentilla anserina în tratamentul dismenoreei pe baza spastică și, de asemenea, în dismenoree cu uter hiperplastic. El sugera, de asemenea, utilizarea în dismenoree cu complicaţii genitale (miom, modificari inflamatorii cronice ale uterului). Sub formă de infuzie concentrată s-a administrat cu succes în scaune sanguinolente, iar sub formă de infuzie uşoară în durerile de gât.
În practica fitoterapeutică sunt folosite în general frunzele şi se consideră că valoarea medicinală a plantei constă în principal în caracterul său astringent mai uşor decât al plantei înrudite Potentilla erecta, dar cu o acţiune mai blândă asupra tractului gastro-intestinal. Planta întreagă este antispasmodică, uşor astringentă, diuretică, hemostatică, odontalgică şi tonică. Infuzia concentrată este recomandată în tratamentul diareei şi sub formă de gargară în iritaţiile gâtului. Extern este folosită sub formă de pulbere în tratamentul ulcerelor şi a hemoroizilor, în timp ce planta întreagă zdrobită aplicată pe o zonă dureroasă va acţiona ca analgezic local. Rădăcinile reprezintă partea cea mai astringentă. În Monografia Comisiei Germane E planta este recomandată în diaree, inflamaţii ale mucoasei bucale şi a faringelui şi în sindromul premenstrual.
Coada șoricelului (Achillea millefolium) este o plantă erbacee, perenă, din familia Asteraceae, cu frunze penate, păroase și flori albe sau trandafirii, originară din Europa și din vestul Asiei. Este întâlnită din câmpie până în regiunile subalpine.
Numele generic de Achillea provine de la Ahile, eroul legendar al războiului troian, care a descoperit planta și a folosit-o pentru tratarea rănilor soldaților[1] săi. Numele speciei, millefolium, descrie frunzele penate, păroase.
Este recomandată la enterocolite, gastrite, colici gastrice. Este antiseptic (ca și mușețelul), tonic aperitiv, coleretic-colagog, stimulează funcția hepatică, este antispastic, antiinflamator, astringent.
Coada șoricelului reprezintă un remediu natural în tratarea multor afecțiuni: boli ale stomacului, hemoroizi, dureri menstruale, boli de vezică, anorexie, osteoporoză, reumatism, nervozitate, boli intestinale, tuse, chisturi ovariene, mâncărimi vaginale, oxiuri, gastrită.
Acțiunea terapeutică se bazează pe proprietățile acestei plante: regenerator de țesuturi, dezinfectant, expectorant, antiinflamator, calmant gastric, decongestiv hemoroidal.
Preparatele naturale cel mai des utilizate din acesta plantă sunt: infuzia (ceaiul) de frunze și de flori (ajută la tratarea constipației, leucoreei, contra viermilor intestinali, reduce starea de nervozitate, ameliorează tenurile înroșite), dar și alifia preparată din coada șoricelului (ajută la tratarea varicelor).