- La reducere!
- -10%
Ceai Pufulita cu Flori Mici 50g Fares
Ceai Pufulita cu Flori Mici U88 50g Fares
Susţine buna funcţionare a prostatei şi menţine funcţia urinară normală la bărbaţi.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 6 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 6 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,12 lei.
Ceai Pufulita cu Flori Mici U88 50g Fares
Susţine buna funcţionare a prostatei şi menţine funcţia urinară normală la bărbaţi.
Beneficii:
-ajută la menţinerea sănătăţii prostatei
-contribuie la reducerea urinărilor nocturne şi a reziduului urinar
-contribuie la menţinerea unei urinări normale
-susţine diureza, irigarea tractului urinar şi eliminarea microorganismelor potenţial patogene de la acest nivel.
Compozitie:
-partea superioară a plantei Epilobium parviflora, fam. Onagraceae, care conţine tanin, flavone, compuşi fenilpropanici, antociani, ulei volatil, aminoacizi esenţiali, vitamina C, săruri minerale.
Administrare:
Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înainte de mesele principale.
Atenţionări
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Rolul componentelor:
Pufuliţa a fost pe larg utilizată în toată lumea ca plantă medicinală, şi ca aliment.
Egiptenii, şi apoi medicina populară din Europa, utiliza pufuliţa pentru tratarea inflamaţiilor, adenoamelor şi tumorilor de prostată.
Nativii americani o utilizau pentru arsuri la urinare, probleme urinare ale bărbaţilor, tuse şi iritaţii ale gâtului, disconfort stomacal şi intestinal, iar sub formă de cataplasme pentru probleme ale pielii. Locuitorii Siberiei şi unele triburi de eschimosi o utilizau pentru tratarea rănilor. Medicii eclectici o considerau de neegalat în tratamentul problemelor intestinale de vară, şi o utilizau în diferite alte tipuri de diaree (cholera infantum, dizenterie tifoidă).
Astăzi, pufuliţa este folosită în produsele naturiste, singură sau în combinaţii, în special pentru problemele de prostată şi disfuncţiile urinare aferente acestora, dar a avut succes şi în probleme hepatice, şi mai este folosită ca tratament naturist pentru enterite şi reumatism.
Iarba de pufuliţă conţine taninuri hidrolizabile (oenotheina B), flavone, compuşi fenil-propanici, β-sitosterol, esteri ai sitosterolului şi sitosteril-glucozide, pectine, acizi organici, acizi triterpenici pentaciclici (acid ursolic, acid maslinic) şi substanţe minerale care îi imprimă plantei acţiune antibiotică, antivirală, coleretic-colagogă, emolientă, astringentă.
Extractul de pufuliţă a dovedit un efect antiflogistic accentuat.
Datorită acestor caracteristici, pufuliţa, este foarte utilizată în produsele vegetale destinate preparării ca infuzii, recomandate ca remedii naturiste pentru tulburările de micţiune ce însoţesc hiperplazia benignă de prostată.
Un studiu de ultimă oră a arătat că extractele din cele trei specii de pufuliţă sunt active împotriva celulelor canceroase hormon-dependente de la nivelul prostatei. Este posibil ca activitatea biologică a materialului vegetal să fie influenţată de conţinutul ridicat de oenotheină B.