• La reducere!
  • -8%
Ceai Imunitate Medicinal 20 plicuri Fares, REMEDII NATURISTE
Ceai Imunitate Medicinal 20 plicuri Fares, REMEDII NATURISTE

Ceai Imunitate Medicinal 20 plicuri Fares

Ceai Imunitate F194 20 plicuri Fares

Creşte rezistenţa organismului în diferite stări cu imunitate scăzută.

4291
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
8,34 lei 9,06 lei -8%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 8 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 8 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,16 lei.


 

Ceai Imunitate F194 20 plicuri Fares

Creşte rezistenţa organismului în diferite stări cu imunitate scăzută.

Beneficii:

-susţine apărarea naturală şi creste rezistenţa organismului.

-imunostimulator, ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar

Compozitie:

-Echinacea (Echinaceae herba),
-măceşe (Cynosbati fructus),
-fructe de soc (Sambuci fructus),
-şovârv (Origani herba),
-urzică vie (Urticae herba) ,
-frunze de pătlagină (Plantaginis folium),
-scorţişoară (Cinnamomi cortex),
-fructe de cătină (Hippophae fructus),
-rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma).

Administrare:
Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.

Copii între 1 – 4 ani: 1/2 -1 cană cu ceai pe zi.
Copii între 5 – 12 ani: 2 căni cu ceai pe zi.
Copii de peste 12 ani şi adulţi: 3 – 4 căni cu ceai pe zi.
Ceaiul se bea între mese.
Durata unei cure este de 3 săptămâni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună, sau la nevoie.
Atenţionări:
Nu este indicat copiilor sub 1 an. Nu este indicat în boli autoimune. Nu se administrează timp de o lună după vaccinare. Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare:
Da, poate fi consumat în perioada de sarcină şi alăptare.
Efecte secundare şi interacţiuni:
La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:
Adoptaţi un regim alimentar bogat în vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) şi minerale (fier, zinc) care stimulează mecanismele de apărare ale organismului. Acestea se regăsesc în fructele proaspete (citrice, cătină, mere, fructe de pădure, kiwi, căpşuni, caise), în legumele de culoare roşie, portocalie, galbenă şi verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapă roşie, usturoi, etc.) consumate crude, sau preparate cât mai uşor (fierte în abur, coapte). Sunt bogate în aveste vitamine şi minerale şi cerealele integrale, ciupercile, seminţele neprăjite, uleiurile vegetale presate la rece. Sunt utile şi iaurtul sau chefirul doerece conţin lactobacili care ajută refacerea florei intestinale şi a imunităţii, precum şi produsele apicole: polen, propolis, păstură, lăptişor de matcă.
Este bine să reduceţi consumul de alimente rafinate care sărăcesc organismul de săruri minerale şi vitamine, alimente procesate şi conservate, dulciuri şi produse de patiserie, zahăr alb (se înlocuieşte cu miere), îndulcitori artificiali, consumul de băuturi carbogazoase, alcool, tutun, cafea.
Pentru o imunitate bună a organismului încercaţi să menţineţi un program de viaţă cât mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizaţi zilnic exerciţii fizice, ieşiţi în natură cât mai des posibil.
A se pastra la loc uscat si la temperatura mediului ambient
 

Rolul componentelor:

Echinacea are o tradiţie îndelungată în cultura indienilor din ţinuturile Americii de Nord, care o preferau pentru menţinerea sănătăţii în timpul iernii. În acest scop, indienii aplicau cataplasme cu rădăcină, şi consumau ceaiuri de Echinacea. Planta a fost foarte folosită în America până în anii ’40, iar europenii, care au descoperit-o în anii ’30, o folosesc constant şi intens şi astăzi.
Botaniştii au numit-o Echinus (arici de mare) pentru a descrie centrul florii, în formă de con ghimpos. Sute de studii ştiinţifice au dovedit că Echinacea sprijină funcţiile sistemului imunitar.
Echinacea este o plantă perenă, de 100-150 cm înălțime, cu frunze lanceolat ascuțite la vârf și dințate. Florile sunt dispuse solitar la vârfurile ramurilor. Florile tubulare sunt așezate bombat, sub formă de cupă întoarsă, înconjurate de flori ligulate, de culoare roz până la roșu intens. Înfloresc din luna iunie până în octombrie. Speciile de Echinacea sînt originare din nordul Americii, trei dintre ele (E.purpurea, E.pallida, E.angustifolia) prezentînd interes medical.
Folosită încă din vremuri îndepărtate pentru tratarea diverselor infecții și pentru întărirea sistemului imunitar, în zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut și pentru efectele benefice pe care le aduce în caz de gripă, răceală și sindromul oboselii cronice. Planta a fost utilizată în medicina populară a amerindienilor, în special pentru protecţia faţă de infecţiile respiratorii, gripă sau muşcăturile de şarpe. Peste 350 de studii clinice atestă efectele de tip imuno protector al Echinaceei în evoluţia infecţiilor respiratorii, ca şi posibilitatea utilizării ei în profilaxia acestor boli. Se recomandă administrarea preparatelor de echinacea încă de la apariţia primelor semne de boală şi pînă la dispariţia lor. Se utilizează sub formă de infuzie, capsule, sirop, comprimate iar extern intră în compoziția unor creme. Din echinaceea se pot folosi rădăcinile și floarea. Rădăcinile sunt mai des utilizate decât florile. Rădăcinile se obțin de la plante cu vârste mai mari de 4 ani iar florile se culeg când sunt complet deschise.
Echinacea conține substanțe active (polizaharide, alchilamide, flavonoide, uleiuri esențiale) care reduc intensitatea durerii, ameliorează inflamația, grăbesc cicatrizarea leziunilor și au puternic efect antioxidant.

Planta foarte raspandita in Carpati, Sovarful era cunoscut si de daci, care ii spuneau Budila. Era folosit atat ca remediu de sanatate, cat si la vopsit. Faima lui era legata de faptul ca vindeca "cel perit" (sifilisul) si ca aplicata pe "buba neagra" (frunze crude sau uscate si amestecate cu seu de oaie), o tamaduia in timp scurt. Tot de atunci s-a pastrat si obiceiul de a presara planta intre haine in lada de zestre, pentru parfum si protejarea de molii. Fiertura de Sovarf se folosea si pentru igienizarea casei, stropindu-se cu ea podeaua de lut.
Compozitie: Planta bogata in uleiuri eterice - timol, carvacrol, cimol - si saruri minerale, Sovarful este astazi intens cercetat in laboratoare, rezultatele obtinute certificand eficienta leacurilor "babesti". Sovarful are calitati antibacteriene si antimicotice puternice. Este un antibiotic natural care creste imunitatea si energizeaza organismul.
In popor i se spune Busuioc de padure, datorita miresmei sale, care pe timp de vara, insorit, umple vazduhul de arome imbatatoare. Planta inaltuta si zvelta, te umple de-alean, cu florile ei purpuriu-violete, alungand grijile de unde-au venit. Acum, la inceput de septembrie, Sovarful este in plina splendoare, numai bun de cules si de pus la uscat. Se recolteaza pe timp frumos, calduros, intre dimineata si miezul zilei, dupa ce dispar ultimele picaturi de roua. Se taie cu un foarfec sau cu cutitul ramurele de 20-25 cm, care se pun apoi la uscat, in strat subtire, in odai bine aerisite. Plantele se intorc de 2-3 ori pe zi, altfel se innegresc si pierd din aroma specifica si din calitatile vindecatoare. Greselile in uscarea plantei duc la descompunerea vitaminei C, dar si la pierderea aproape in intregime a uleiului eteric, care se evapora destul de repede.
Planta uscata corect isi pastreaza culorile naturale si o aroma placuta. Dupa uscare, partile dure (tulpinile) se pastreaza separat si se folosesc pentru uz extern, iar din flori si frunze se prepara ceaiuri, tincturi sau infuzii pentru uz intern. Sucul sau frunzele verzi pot fi pastrate pentru iarna, in congelator.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
20 plicuri
Forma de prezentare
Cutie
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare