CEAI GALBENELE 50 g Favisan
CEAI GALBENELE 50 g Favisan
Ceai adjuvant in controlul glicemiei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 10 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 10 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,20 lei.
CEAI GALBENELE 50 g Favisan
Principii active: ulei volatil, substante amare, substante triterpenice, rezine, carotenoide, flavonoizi, saponine, tanin.
Proprietati: cicatrizant, antiinflamator, dezinfectant, coleretic-colagog, emenagog, antispastic, antiseptic, antimicotic, antiviral, antitusoral.
Ingrediente:
Flori de galbenele (Flores Calendulae). Contine minim 0,1% flavone.
Recomandari:
- gastrita hiperacida, ulcer gastroduodenal, diskinezie biliara, dismenoree, amenoree, oligomenoree.
- rani, arsuri, ulceratii, degeraturi, intepaturilor de insecte, acnee, eczeme, ten uscat, leusoree, infectii vaginale.
- infuzie din 3 linguritcu planta la in litru de apa clocotita, se foloseste pentru spalaturi locale, comprese, spalaturi vaginale.
Mod de administrare:
Infuzie din 1-2 lingurite cu planta la o cana cu apa clocotita.
Se lasa acoperit 10-15 minute.
Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
O cura obisnuita dureaza 6-8 saptamani.
Mod de prezentare:
Cutie a 50 grame
Rolul componentelor:
Galbenelele se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).
Au capacitatea de a ajuta organismul în lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice prin prezenţa saponozidelor şi uleiului volatil. Gălbenelele au acțiune cicatrizantă, emolientă și demulcentă datorită mucilagiilor, care formează geluri vâscoase, formând astfel un strat coloidal protector pentru mucoase și ţesuturi. Efectul cicatrizant al gălbenelelor se datorează carotenoidelor care asigură multiplicarea celulelor precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi.
Un studiu făcut asupra efectelor gălbenelelor asupra unui grup de pacienți cu probleme gastrice, mai exact ulcer gastroduodenal și gastrită hiperacidă; după tratamentul cu gălbenele, rezultatele au arătat dispariția nișei ulceroase la unii pacienți, aciditatea gastrică a scăzut foarte putin, ceea ce a condus la concluzia că gălbenelele acționează în aceste afecțiuni prin vindecarea epiteliului gastric, adică a acelui strat de protecție a stomacului care este lezat de boală. De asemenea se utilizează pentru vindecarea ulcerului bucal, la nivelul gâtului sau venos.