- La reducere!
- -10%
CEAI FRUCTE PORTOCALE ECO 100gr SONNENTOR
CEAI FRUCTE PORTOCALE ECO 100gr SONNENTOR
Ceai Bio Fructe Portocale reprezinta o reala experienta de gust, un ceai armonios, pentru orice ocazie, pentru tineri si batrani. Acest ceai armonios-fructat are o frumoasa culoare rosie cu o nota de violet. Are un gust usor acid si are o nota fructata incantatoare la final, care se potriveste cu bunatatile coapte de vara, cum ar fi prajiturile de fructe si deserturile cu crema de branza. Poate fi folosit si ca baza de cocktail si este un insotitor loial al mancarurilor de vanat. O experienta gustativa minunata!
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 24 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 24 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,48 lei.
CEAI FRUCTE PORTOCALE ECO 100gr SONNENTOR
Ceai Bio Fructe Portocale reprezinta o reala experienta de gust, un ceai armonios, pentru orice ocazie, pentru tineri si batrani. Acest ceai armonios-fructat are o frumoasa culoare rosie cu o nota de violet. Are un gust usor acid si are o nota fructata incantatoare la final, care se potriveste cu bunatatile coapte de vara, cum ar fi prajiturile de fructe si deserturile cu crema de branza. Poate fi folosit si ca baza de cocktail si este un insotitor loial al mancarurilor de vanat. O experienta gustativa minunata!
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste o lingurita de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute, temperatura apei: 100°C.
Compozitie:
- Macese,
- Bucatele de mar,
- Hibiscus,
- 10% Coaja de portocala,
- Esenta de portocale.
Forma de prezentare: 100g.
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Plantă indigenă în Europa, măceşul este un arbust ghimpos, de 2-3 m, cu ramuri arcuite, frunze penat-compuse cu marginile dinţate. Florile sunt mari, cu sepalele răsfrânte şi cu petalele roz. Fructul, măceaşa, este un fruct fals (se dezvoltă din caliciu), roşu, lunguieţ, închizând în interiorul său adevăratele fructe (achene), cu aspect de seminţe păroase.
Medicii antichităţii – Dioscorides, Plinius, Teophrastus, Hippocrates au încadrat măceşul în tezaurul lor medical.
Deja pe vremea lui Hippocrates era cunoscută ca un agent antiinflamator.
După Matthiolus (1626), măceşele se administrau în gonoree şi dizenterie. Cu miere se utilizau ca antihelmintice, împotriva calculilor urinari şi a dificultăţilor apărute la, urinare cauzate de aceştia.
Fructele de măceş au devenit oficiale în Farmacopeea Britanică în 1885. În cel de-al doilea război mondial Anglia a ajuns în imposibilitatea de a mai importa citrice, astfel guvernul englez a încurajat culegerea şi folosirea măceşelor ca sursă de vitamina C.
Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX aprecia în deosebi la măceşe bogăţia în vitamina C. Ceaiului de fructe de măceş i se mai atribuia un efect purgativ şi de combatere a stărilor catarale uşoare ale intestinului; extractul fluid de măceşe era indicat pentru combaterea pietrelor la rinichi şi vezicula fierei. Se considera că ceaiul de măceşe înlesneşte digestia, potoleşte setea şi produce diureză; iar acţiunea diuretică are marele avantaj că, chiar la o lungă întrebuinţare nu produce nici o iritare pe rinichi sau pe băşică, ceea ce-l face foarte indicat în bolile căilor urinare şi de rinichi.
Măceşele conţin foarte puţin ulei volatil, caroten, pectine, dextroză, acid citric şi acid malic şi taninuri; „seminţele” conţin urme de vanilină. Nu în ultimul rând, măceşele sunt bogate în vitamina C. Unele experimente au arătat că extracele din pulpă au efect bactericid asupra E. Coli.
Cercetările au demonstrat că mulţi compuşi din extractele de măceşe au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare.