- La reducere!
- -10%
CEAI FRUCTE CATINA ECO 18dz SONNENTOR
CEAI FRUCTE CATINA ECO 18dz SONNENTOR
Ceaiul Bio de fructe cu catina este o combinatie benefica, continutul pretios de catina ofera o savoare cu aroma de fructe. Catina are efect antioxidant, emolient, citoprotector, imunostimultor, vitaminizant, depurativ, antiinflamator, cicatrizant.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 22 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 22 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,44 lei.
CEAI FRUCTE CATINA ECO 18dz SONNENTOR
Ceaiul Bio de fructe cu catina este o combinatie benefica, continutul pretios de catina ofera o savoare cu aroma de fructe. Catina are efect antioxidant, emolient, citoprotector, imunostimultor, vitaminizant, depurativ, antiinflamator, cicatrizant.
Ingredient activ:
Catina este un arbust cu numele stiintific Hippophae rhamnoides cu un areal foarte mare de raspandire: Europa, Asia de Vest din Caucaz, Persia de Nord, Urali, Siberia de Sud pana in Altai, Asia de Est si pana in Himalaya. Fructele de catina contin 85% apa, vitamina C, E, F, D, provitamina A care sub forma de carotenoide este dizolvata intr-un ulei gras nesaturat, izoramnezol, vitaminele B1, B2, acid folic, fitosteroli, inozitol, acid pantotenic, palmitic, evucic, succinic etc.
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste un plic de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute, temperatura apei: 70-80°C.
Ingrediente:
- 30% Catina Ecologica,
- Macese Ecologice,
- Bucatele de mar Ecologic,
- Coaja de portocale Ecologice,
- Levantica Ecologica,
- Flori de Soc Ecologic.
Forma de prezentare: 18 plicuri.
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Catina este un arbust tufos şi spinos originar din Europa şi Asia, înalt de până la 3 m, cu frunze îngust lanceolate pe partea inferioară cu peri argintii. Florile mici, galbene, dispuse în inflorescenţe globuloase, apar înaintea frunzelor. Fructele portocalii, sferice, cu sâmbure tare, se recoltează în perioada august-octombrie, până la primul îngheţ.
Termenul Hippophae derivă din cuvintele greceşti hippo care înseamnă cal, şi phaos care înseamnă lucios. În Grecia antică, fructele de cătină erau date cailor pentru a avea blana lucioasă.
Originea în timp a cultivării şi utilizării cătinei nu este cunoscută, ea a fost utilizată medicinal în China, Mongolia şi Tibet de cel puţin 12 secole pentru multe afecţiuni.
Fructele sunt pe larg folosite în lumea întreagă, putând fi consumate sub formă de sucuri, siropuri, sosuri, jeleu sau marmeladă, sau amestecate cu lapte sau brânză.
În 1988 China a desemnat băuturile din cătina pentru sportivi ca băuturi oficiale pentru atleţii săi la Olimpiada de la Seul. Cosmonauţii ruşi au primit suplimente constând în băuturi pe bază de cătină pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a rezistenţei la stres în spaţiu.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.