- La reducere!
- -10%
CEAI DE POST ECO 18dz SONNENTOR
CEAI DE POST ECO 18dz SONNENTOR
Ceaiul Bio de Post ofera un amestec deosebit de bun pentru ati gasi echilibrul. Cu o nota usor florala, este partenerul ideal in perioada de post, timpul e scurt, dar poate fi plin de placere! A avea echilibrul acid-bazic perfect in stomac este eliberator! - Rasfatati-va cu ceva bun si gasiti echilibru.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
CEAI DE POST ECO 18dz SONNENTOR
Ceaiul Bio de Post ofera un amestec deosebit de bun pentru ati gasi echilibrul. Cu o nota usor florala, este partenerul ideal in perioada de post, timpul e scurt, dar poate fi plin de placere! A avea echilibrul acid-bazic perfect in stomac este eliberator! - Rasfatati-va cu ceva bun si gasiti echilibru.
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste o lingurita de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute, temperatura apei: 70-80°C.
Ingrediente:
- Roinita Ecologica,
- Frunze de zmeur Ecologic,
- Urzica parfumata (urzica - anason) Ecologica,
- Frunze de alun Ecologic,
- Urzica Ecologica,
- Frunze de fragute Ecologice,
- Albastrele Ecologice.
Forma de prezentare: 50g.
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Roiniţa sau „iarba stuparului” este cunoscută din antichitate, primul care a descris-o fiind medicul Eladei – Dioscoride-Pedanios, în sec. I e.n., care îi menţiona şi unele proprietăţi terapeutice. Fiind o plantă meliferă, este vizitată frecvent de albine. De altfel, numele ştiinţific de „Melissa” derivă din cuvîntul grecesc „Melitta”, care înseamnă albină.
Este o plantă medicinală bienală care creşte în soluri cu fertilitate ridicată, mai ales în sud-vestul ţării, dar şi în Banat. Tulpinile bogate ale roiniţei formează tufe înalte. Frunzele sunt lungi şi late, cu peri scurţi şi albi. În scop fitoterapeutic se folosesc frunzele sau planta cu inflorescenţă. Florile au culoare albă sau alb gălbuie. Mirosul seamănă cu cel al lămâiei, iar gustul roiniţei este acrişor.
Roiniţa este utilizată şi în gastronomie, ca şi condiment al preparatelor culinare. Această plantă vine cu o aromă dulce, asemănătoare celei de lămâie e folosită în ceaiurile aromate de plante, în vinuri sau lichioruri, dar şi în unele formule de apă de colonie sau parfumuri datorită uleiului volatil.
Planta are multiple proprietăţi terapeutice. Acţiunea antibacteriană, antivirală şi antifungică este dată de uleiul volatil dar şi de prezenţa unor acizi polifenolcarboxilici precum acid cafeic, clorogenic, rozmarinic. De asemenea, roiniţa stimulează capacitatea mentală, concentrarea şi memoria.
Cea mai râvnită şi controversată acţiune o reprezintă aceea în ameliorarea unor maladii neurovegetative cum este maladia Alzheimer. În urma unui studiu făcut pe pacienţi diagnosticaţi cu Alzheimer în stadiu incipient şi moderat s-a constatat faptul că extractul de roiniţă ar eun efect pozitiv asupra acestor pacienţi în special asupra agitaţiei exacerbate, un efect ala acestei maladii. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 4 luni, de către medici specialişti, în trei centre din Iran iar doza folosită a fost de 60 pic./zi extract de roiniţă.