CEAI DE COADA SORICELULUI 50GR Dorel Plant
CEAI DE COADA SORICELULUI 50GR Dorel Plant
Imbunătăţirea digestiei, reducerea riscului de sângerare, creşterea poftei de mâncare, reducerea spasmelor şi a riscului de contaminare bacteriană care pot apărea la nivelul căilor biliare şi tractului intestinal, creşterea capacităţii de eliminare a bilei în duoden, protejarea mucoasei gastrice.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 5 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 5 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,10 lei.
CEAI DE COADA SORICELULUI 50GR Dorel Plant
Contribuie la:
Intern: îmbunătăţirea digestiei, reducerea riscului de sângerare, creşterea poftei de mâncare, reducerea spasmelor şi a riscului de contaminare bacteriană care pot apărea la nivelul căilor biliare şi tractului intestinal, creşterea capacităţii de eliminare a bilei în duoden, protejarea mucoasei gastrice.
Extern: eliminarea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale, favorizarea regenerării pielii, reducerea riscului de sângerare, reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale.
Mod de preparare și administrare: La 1-2 linguriţe se adaugă o cană de 250 ml apă fierbinte. Se lasă acoperit 15-20 minute după care se filtrează.
Uz intern: se beau 3 ceaiuri pe zi, neîndulcite, cu o oră înaintea meselor principale.
Uz extern: se aplică local comprese.
Precauții și contraindicații: Se utilizează cu prudenţă la pacienţii cu fotosensibilitate.
Poate produce alergii cutanate.
Contraindicat în caz de sarcină, alăptare, alergie la coada şoricelului.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Ambalaj: 50 g
Rolul componentelor:
Coada șoricelului (Achillea millefolium) este o plantă erbacee, perenă, din familia Asteraceae, cu frunze penate, păroase și flori albe sau trandafirii, originară din Europa și din vestul Asiei. Este întâlnită din câmpie până în regiunile subalpine.
Numele generic de Achillea provine de la Ahile, eroul legendar al războiului troian, care a descoperit planta și a folosit-o pentru tratarea rănilor soldaților[1] săi. Numele speciei, millefolium, descrie frunzele penate, păroase.
Este recomandată la enterocolite, gastrite, colici gastrice. Este antiseptic (ca și mușețelul), tonic aperitiv, coleretic-colagog, stimulează funcția hepatică, este antispastic, antiinflamator, astringent.
Coada șoricelului reprezintă un remediu natural în tratarea multor afecțiuni: boli ale stomacului, hemoroizi, dureri menstruale, boli de vezică, anorexie, osteoporoză, reumatism, nervozitate, boli intestinale, tuse, chisturi ovariene, mâncărimi vaginale, oxiuri, gastrită.
Acțiunea terapeutică se bazează pe proprietățile acestei plante: regenerator de țesuturi, dezinfectant, expectorant, antiinflamator, calmant gastric, decongestiv hemoroidal.
Preparatele naturale cel mai des utilizate din acesta plantă sunt: infuzia (ceaiul) de frunze și de flori (ajută la tratarea constipației, leucoreei, contra viermilor intestinali, reduce starea de nervozitate, ameliorează tenurile înroșite), dar și alifia preparată din coada șoricelului (ajută la tratarea varicelor).