CEAI DE COADA CALULUI 50GR Dorel Plant
CEAI DE COADA CALULUI 50GR Dorel Plant
Reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor, funcţionarea normală a sistemului urinar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 5 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 5 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,10 lei.
CEAI DE COADA CALULUI 50GR Dorel Plant
Contribuie la:
Intern: reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor, funcţionarea normală a sistemului urinar, prin ameliorarea diure-zei, reducerea riscului de sângerare, protejarea mucoasei gastrice prin normalizarea secreţiei de suc gastric, procesul de remineralizare al ţesutului osos, consolidarea ţesutului conjunctiv prin stimularea sintezei de colagen.
Extern: favorizarea regenerării pielii, menţinerea sănătăţii părului, reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi tendoanelor, reducerea riscului de sângerare, reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale, reducerea transpiraţiei abundente.
Mod de preparare și administrare:
Infuzie: se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menține timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.
Extern: pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul articulațiilor, ligamentelor și tendoanelor se administrează planta sub formă de cataplasme, care se obțin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă, astfel încât să se obțină o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocliziv, care să poată menține cataplasma la locul afectat minim 3 ore. Petru favorizarea regenerării pielii și reducerea riscului de sângerare se aplică local sub formă de badijonaj cu maceratul sau infuzia de plantă. Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale și mucoasei anale se fac spălături locale sau băi de șezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obținute din plantă. Pentru menținerea sănătății părului se fac spălături cu maceratul sau cu infuzia de plantă. Pentru reducerea transpirației abundente se fac băi locale cu maceratul sau cu infuzie de plantă.
Precauții și contraindicații: Contraindicat în caz de sarcină, alăptare, alergie la coada calului.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Ambalaj: 50 g
Rolul componentelor:
Coada calului „se recomandă des [...] în: cistită [...], nisip în urină, litiază, urinare dureroasă, enuresis, nefrită şi albuminurie, [...] hipofuncţionarea rinichilor, hemoragii renale şi la iritaţii ale vezicii, cu urinare cu greutate la femei, [...]. În cazul reumatismului la vârstnici este recomandat ca fiind foarte eficace în cură de durată.”
Gerhard Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938.
Coada calului (Equisetum arvense) este o plantă erbacee din flora spontană, perenă, fără flori, care se înmulţeşte prin spori, precum ciupercile, muşchii şi ferigile.
Este o plantă de leac cunoscută şi folosită în Europa din timpuri imemoriale. Marii medici şi învăţaţi ai Antichităţii, Galen, Dioscoride şi Plinius, o menţionează în tratatele lor, chiar cu denumirea de Coada-calului, recomandând-o, cu precădere, în bolile de plămâni şi de rinichi.
Coada-calului a fost privită mult timp ca o plantă excelentă pentru detoxifiere, fiind folosită în cazul artritelor sau al bolilor cutanate despre ale căror simptome se credea că sunt potențate de prezența toxinelor în organism. Pe cale externă, pulberea de coada-calului era utilizată, direct pe răni, pentru oprirea sângerării și refacerea mai rapidă a țesutului lezat.
Conţine în cea mai mare parte minerale, peste 15% acid silici şi silicaţi, respectiv sărurile sale solubile în apă, sărurile de K, Al, S, Mg etc şi flavonoide, fapt pentru care este recunoscută pentru acţiunea sa diuretică. Mai multe studii de laborator si clinice au arătat că administrarea de coada calului are ca efect eliminarea accelerată a apei din ţesuturi.
Saponozidele şi acizii polifenolcarboxilici conţinuţi fac această plantă ca fiind folositoare pentru tratarea unei game variate de afecțiuni precum infecțiile genito-urinare, bolile renale, problemele prostatei, obezitatea, artrita, ulcerele hemoragice și tuberculoza. Siliciul conținut se pare că tonifică țesutul conjunctiv – din tendoane, ligamente, cartilagii și os – ceea ce poate explica utilizarea ei în afecțiunile reumatice. Este prescrisă pentru combaterea celulitei, constituie o sursă de minerale pentru persoanele predispuse la fracturi osoase și este folosită pentru tratarea tetaniei.
Studii recente arată că în corpul uman cantitatea de siliciu scade odată cu vârsta, fenomen care are o contribuţie decisivă la ceea ce numim îmbătrânirea organismului. Practic, pe măsură ce scade procentul de siliciu organic din corpul nostru, apar fenomene cum ar fi rigidizarea şi sclerozarea vaselor de sânge, mai ales a arterelor, pierderea elasticitătii pielii şi a celorlalte ţesuturi, scăderea densităţii osoase, prolapsurile etc. Coada-calului este planta care conţine cea mai mare cantitate de siliciu organic asimilabil. În Statele Unite ale Americii se găsește frecvent și în diferite suplimente nutriționale, sub formă de extracte fluide sau în capsule, pentru aportul în săruri minerale.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.