- La reducere!
- -10%
Ceai Crusin cu Lemn dulce 20 plicuri Fares
Ceai Crusin cu Lemn dulce 20 plicuri Fares
În această combinaţie, scoarţa de cruşin contribuie la reducerea consistenţei scaunelor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 7 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 7 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,14 lei.
Ceai Crusin cu Lemn dulce 20 plicuri Fares
În această combinaţie, scoarţa de cruşin contribuie la reducerea consistenţei scaunelor.
Beneficii:
-contribuie îmbunătăţirea tranzitului intestinal (creşterea frecvenţei şi reducerea consistenţei scaunelor)
-susţine eliminarea conţinutului intestinal
-susţine secreţia şi eliminarea bilei în intestin, contribuind la buna funcţionare a ficatului şi vezicii biliare
Compozitie:
-scoarţă de cruşin (Franguale cortex) 80%,
-rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix) 20%.
Administrare:
Se fierbe un plic în 200 ml apă timp de 5-10 minute.
Se beau 1-2 căni cu ceai pe zi.
Efectul apare la 8-12 ore de la administrare.
Durata curei: 2 săptămâni.
Se poate relua după o pauză de 2 săptămâni.
Atentionari:
Nu este indicat în obstrucţii şi inflamaţii intestinale, la copii sub 12 ani.
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
În caz de supradozare poate produce spasme gastrointestinale şi vărsături.
Rolul componentelor:
Răspândit în întreaga Europă, cruşinul este un arbust care prosperă în zonele umede împădurite şi în crânguri. Este o plantă verticală, care ajunge la înălţimi de 3-5 m. Scoarţa colorată în gri-maroniu este acoperită cu pete reliefate albicioase. Florile de culoare verde-pal apar în mai şi iunie; sunt urmate de bobiţe roşiatice, care se înnegresc pe măsură ce se coc.
De la cruşin se recolteazã, în scop medicinal, scoarţa ramurilor tinere, care pe partea interioarã este de culoare galben-portocaliu. Pentru uşurarea decojirii, aceastã operaţie se face în aceeaşi zi cu recoltarea. Se întrebuinţeazã numai dupã un an de la recoltare sau dacã sunt supuse unei temperaturi de 100 de grade Celsius, timp de o orã.
Scoarţa de cruşin conţine glicozide antrachinonice, ca de exemplu glucofrangulozida şi frangulozida. Acestea se formeazã printr-o reacţie de oxidare prin care compuşii antranolici, din produsul proaspãt, se transformã în compuşi antrachinonici derivaţi.
Alte substanţe prezente în scoarţa de cruşin sunt principiile amare, mucilagii, saponine, rãşini, sitosterol, flavone şi alcaloizi peptidici (frangulina şi franganina).
Substanţele active din scoarţã imprimã produselor medicinale din cruşin o acţiune laxativã, purgativã, colagogã, antivirală şi colereticã.
Efectul laxativ/purgativ se instaleazã lent, dupã 8-10 ore de la administrare şi este diferenţiat în funcţie de dozã.
La doze mai mici efectul este mai blând, pe când la doze mai mari efectul este mai intens. S-a constatat cã principiile active purificate au o acţiune relaxantã asupra musculaturii intestinale, în timp ce extractele totale mãresc peristaltismul intestinal.
Scoarţa de cruşin îşi gãseşte utilitatea în fitoterapia constipaţiei şi a disfuncţiilor hepato-biliare însoţite de constipaţie.
Decoctul frecat pe gingii poate vindeca gingivita; aplicat pe scalp, elimină păduchii.
Extractul de cruşin pare să inhibe dezvoltarea tumorilor.