- La reducere!
- -5%
Catina 60 comprimate Dacia Plant
Catina 60 comprimate Dacia Plant
Catina comprimate contribuie la procesul de vitaminizare si remineralizare, imbunatateste starea generala, tonusul si rezistenta organismului, contribuie la reducerea starilor de oboseala, slabiciune si surmenaj si sustine refacerea organismului dupa boala.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 34 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 34 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,68 lei.
Catina 60 comprimate Dacia Plant
Catina comprimate contribuie la procesul de vitaminizare si remineralizare, imbunatateste starea generala, tonusul si rezistenta organismului, contribuie la reducerea starilor de oboseala, slabiciune si surmenaj si sustine refacerea organismului dupa boala.
Beneficii:
-contribuie la procesul de vitaminizare si remineralizare;
-imbunatateste starea generala, tonusul si rezistenta organismului;
-contribuie la reducerea starilor de oboseala, slabiciune si surmenaj;
-sustine refacerea organismului dupa boala.
Avantaje:
-Extract 5:1 din fructe de catina.
-Garantat 500 mg / comprimat.
-Extract vegetal concentrat pentru eficienta sporita.
-Fructul de catina reprezinta o sursa importanta de vitamina C.
-Uleiurile esentiale de anason si portocale din compozitie, ofera un gust placut si faciliteaza administrarea.
-Comprimate masticabile ce asigura o asimilare rapida.
Compozitie:
-catina (Hippophae rhamnoides) - extract hidroalcoolic 5:1 (pe suport de maltodextrina 10%) din fructe (500 mg);
-ulei esential de anason (Pimpinella anisum)(5 mg);
-ulei esential de portocal-dulce (Citrus sinensis)(5 mg);
-zahar compresibil (indulcitor);
-agent de incarcare: celuloza microcristalina;
-agenti antiaglomeranti: dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu vegetal.
Administrare:
Adulti si tineri peste 15 ani: câte 2 comprimate de 3-4 ori pe zi.
Copii intre 5 si 15 ani: câte 1-2 comprimate de 2-3 ori pe zi.
Contrandicatii:
Diabet zaharat, intoleranta la oricare dintre componentele produsului.
Rolul componentelor:
Catina este un arbust tufos şi spinos originar din Europa şi Asia, înalt de până la 3 m, cu frunze îngust lanceolate pe partea inferioară cu peri argintii. Florile mici, galbene, dispuse în inflorescenţe globuloase, apar înaintea frunzelor. Fructele portocalii, sferice, cu sâmbure tare, se recoltează în perioada august-octombrie, până la primul îngheţ.
Termenul Hippophae derivă din cuvintele greceşti hippo care înseamnă cal, şi phaos care înseamnă lucios. În Grecia antică, fructele de cătină erau date cailor pentru a avea blana lucioasă.
Originea în timp a cultivării şi utilizării cătinei nu este cunoscută, ea a fost utilizată medicinal în China, Mongolia şi Tibet de cel puţin 12 secole pentru multe afecţiuni.
Fructele sunt pe larg folosite în lumea întreagă, putând fi consumate sub formă de sucuri, siropuri, sosuri, jeleu sau marmeladă, sau amestecate cu lapte sau brânză.
În 1988 China a desemnat băuturile din cătina pentru sportivi ca băuturi oficiale pentru atleţii săi la Olimpiada de la Seul. Cosmonauţii ruşi au primit suplimente constând în băuturi pe bază de cătină pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a rezistenţei la stres în spaţiu.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.
Catina este unul dintre cele mai puternice vitaminizante si antioxidante naturale.
Puterile ei de a reface organismul si de a stimula imunitatea sunt cunoscute de mii de ani.
In medicina traditionala romaneasca fructul de catina se utilizeaza datorita proprietatilor tonifiante generale, antiscorbutice, astringente si bactericide in diferite tipuri de afectiuni: avitaminoze, diaree, anemii, boli de ficat, astenie de primavara etc.
Datorita efectului bactericid se recomanda in infectii gastrointestinale si cutanate (stimuleaza epitelizarea tesuturilor).
De asemenea, planta se mai foloseste in geriatrie si oncologie (ca intaritor).
Uleiul extras din coaja fructelor are actiune antiinflamatoare, fiind recomandat in ulcere, afectiuni ginecologice si arsuri.