• -8%
CALMOTUSIN BOMBOANE FARA ZAHAR 20DROPSURI Dacia Plant, Raceala si gripa
CALMOTUSIN BOMBOANE FARA ZAHAR 20DROPSURI Dacia Plant, Raceala si gripa

CALMOTUSIN BOMBOANE FARA ZAHAR 20DROPSURI Dacia Plant

CALMOTUSIN BOMBOANE FARA ZAHAR 20DROPSURI Dacia Plant

Formulă naturală, complexă, cu 7 plante medicinale, 5 uleiuri esențiale, miere de salcâm și nectar din flori de cocos, concepută pentru decongestionarea căilor respiratorii și ușurarea respirației.

Mih1936
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
33,00 lei 35,87 lei -8%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 33 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 33 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,66 lei.


 

CALMOTUSIN BOMBOANE FARA ZAHAR 20DROPSURI Dacia Plant

Formulă naturală, complexă, cu 7 plante medicinale, 5 uleiuri esențiale, miere de salcâm și nectar din flori de cocos, concepută pentru decongestionarea căilor respiratorii și ușurarea respirației.

PRODUSUL:

- este realizat din INGREDIENTE NATURALE, FARA ZAHAR, indulcit cu NECTAR DIN FLORI DE COCOS;

- contine 7 PLANTE si 5 ULEIURI ESENTIALE;

- este realizat conform cerintelor europene de calitate si siguranta alimentara;

- FARA COLORANTI si CONSERVANTI.

Mod de administrare

Adulti si copii cu varsta de peste 5 ani: cate 1 bomboana de 3-5 ori pe zi. Bomboanele nu se mesteca si nu se inghit intregi.

Contraindicatii

Intoleranta la oricare dintre componentele produsului.

Precautii

Se consuma cu prudenta de catre persoanele cu diabet zaharat.

Contribuie la

- ajuta la degajarea cailor respiratorii si la mentinerea secretiilor normale din tractul respirator;

- are efect calmant, emolient si placut asupra gatului, faringelui si corzilor vocale;

- sustine respiratia si ajuta la confortul respirator.

Ingrediente

glucoza ( 54,64%) ; cocos (Cocos nucifera) - nectar din flori cristalizat (36,43%); miere de salcam (7,29%); extract moale din amestec de plante* (0,73%); eucalipt - mentol (0,62%) ; uleiuri esentiale** (0,29%). *amestec de plante: patlagina (Plantago lanceolata) - frunze (30%); isop (Hyssopus officinalis) - parti aeriene (20%); nalba-mare (Althaea officinalis) - radacini (20%); ciubotica-cucului (Primula officinalis) - parti aeriene (10%); scai-vanat (Eryngium planum) - parti aeriene (10%); lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) - radacini (5%); ghimbir (Zingiber officinale) - radacini (5%). **uleiuri esentiale: eucalipt (Eucalyptus globulus) (38,16%); anason (Pimpinella anisum)(24,16%); menta - salbatica (Mentha arvensis)(12,56%); portocal-dulce (Citrus sinensis)(12,56%); lamai (Citrus limonum)(12,56%).

Rolul componentelor:

Pătlagina este o plantă erbacee, perenă, cu rizom scurt, din care se dezvoltăfrunze dispuse într-o rozetă bazală şi o tulpină dreaptă la capătul căreia se formează o inflorescenţă sub formă de spic.

Dacii o numeau spioox – spioac şi o foloseau intern pentru combaterea tusei, a răcelilor, bolilor de piept, a ofticii (tuberculoza) şi durerilor de stomac, iar extern contra rănilor şi tăieturilor pe care se puneau frunze pentru a opri sângerarea şi a grăbi vindecarea, şi contra furunculelor.

Dioscorides şi Plinius o recomandau pentru probleme precum tumorile maligne, ulcere, probleme bronhice, febră, contra sângerărilor, rănilor infectate, muşcăturilor şi inflamaţiilor pustuloase.

Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX, a constatat pentru pătlagină proprietăţi depurative (curăţă sângele) şi hemostatice; apoi fluidifiantă a secreţiilor mucoase, anticonvulsivantă, antifebrilă, stomahică (tonifiază stomacul), şi cicatrizantă. Aceste calităţi sunt datorate faptului că această buruiană conţine acid silicic, substanţă amară, tanin, mucilagiu şi săruri minerale.

Constituenţii chimici ai pătlaginei sunt bine documentaţi, cei mai importanţi fiind mucilaliige, glicozidele iridoide (aucubină şi catalpol), esteri ai acidului cafeic (acteozidă) şi taninuri. Astfel, bine cunoscutele proprietăţi antihemoragice pot fi atribuite taninurilor.

Aucubina are şi ea rol cicatrizant şi antibacterian, iar efectele anti-inflamator şi de vindecare a rănilor au fost atribuite concentraţiilor mari de acizi clorogenic şi neoclorogenic.. Acţiunea antitusivă este atribuită mucilagiilor. Acetozida şi plantamajozida prezintă acţiune antiinflamatoare.

Aucubigeninul, agliconul aucubinei, s-a dovedit a fi responsabilul principal pentru activitatea antibacterială a drogului, sau extractului de pătalgină.

Aucubina, catalpolul şi acetozida prezintă efecte spasmolitice, în dependenţă de doză.

Polizaharidele (mucilagiile) cresc activitatea imunostimulatoare a organismului.

A fost documentată o acţiune hipotensivă la câini normotensivi anesteziaţi, şi de asemenea o acţiune de reducere a lipidelor plasmatice, a colesterolului, a b-lipoproteinelor şi trigliceridelor la iepuri cu aterioscleroză experimentală.

Pe lângă aceasta, a mai fost documentată o activitate bronhostatică în urma studiilor preclinice şi preliminare clinice, pătlagina dovedindu-se eficientă în tratamentul bronşitelor cronice de natură spastică sau non-spastică.

Isop - Subarbust de talie mică, originar din sudul Europei, prezintă tulpini dese ce dau aspect de tufă, frunze opuse, alungit lanceolate, întregi, de 2-4 cm lungime, lucioase. Florile roz, violacee sau albe, sunt grupate în inflorescenţe spiciforme. Părţile aeriene se recoltează în perioada înfloririi, din iunie până în august.

Plantă cunoscută din antichitate, numele Hyssopus provenind din grecescul hyssopos şi din cuvântul ebraic esob însemnând „iarbă sfântă”. Era privit ca simbol al purificării fiind astfel utilizat în ritualuri de purificare a bisericilor; era plantat în grădinile mănăstirilor şi apărea în picturile religioase simbolizând umilinţa.

Se presupune că a fost răspândită în Europa de către călugării benedictini în jurul secolului X.

În scrierile din secolul XVII este citată utilizarea lui aromatizant al camerei bolnavilor, pentru stoparea răspândirii infecţiilor şi pentru „curăţarea” leprosilor.

Binecunoscut ca plantă aromatizantă în arta culinară, timp de secole a fost folosit şi ca plantă medicinală în tuse şi catar respirator.

A fost plantă oficială în unele din farmacopeele din Europa.

Tradiţional isopul este utilizat ca expectorant pentru a ajuta eliminarea excesului de mucus din căile respiratorii, ca plantă tonic digestivă, şi pentru reducerea flatulenţei. Prezintă un efect pozitiv în cazul infecţiilor respiratorii. Frunzele sale au efect antiseptic, antitusiv, astringent, carminativ, diaforetic, emenagog, expectorant, pectoral, sedativ, stimulent, stomahic, tonic, vasodilatator.

O compresă realizată din frunzele proaspete poate fi folofită pentru vindecarea rănilor.

Extractul din frunze de isop are efect antimicrobian, antiviral (herpes simplex) şi spasmolitic mediu.

Responsabil pentru acţiunile isopului este în principal uleiul volatil ce conţine 1-pinocamfonă, izocamfonă, pinocarvonă, alfa- şi beta-pinen; pe lângă acestea, isopul conţine taninuri, principii amare şi flavonoide.

Compoziţia chimică dă plantei un miros aromatic pronunţat şi un gust amărui camforat.

Studii recente au revelat proprietăţi antioxidante valoroase în scop culinar şi medicinal.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
20 dropsuri
Forma de prezentare
Flacon
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare