- -10%
Calciu Magneziu Zinc Seleniu 60 capsule Pro Natura
Ca Mg Zn Seleniu 60 capsule Pro Natura
Calciul favorizeaza absorbtia fierului, combate insomnia, fortifica oasele, dentitia si sistemul nervos. Deficitul de calciu duce la aparitia rahitismului, scade rezistenta la stres, favorizeaza aparitia alergiilor, inflamatiilor si a crampelor musculare.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 37 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 37 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,74 lei.
Ca Mg Zn Seleniu 60 capsule Pro Natura
Beneficii:
-Osteomineralizant, antiaging, antidepresiv, biocatalizator
-Calciul favorizeaza absorbtia fierului, combate insomnia, fortifica oasele, dentitia si sistemul nervos. Deficitul de calciu duce la aparitia rahitismului, scade rezistenta la stres, favorizeaza aparitia alergiilor, inflamatiilor si a crampelor musculare.
-Magneziul este indispensabil functionarii eficiente a sistemului nervos, a musculaturii si a sistemelor enzimatice, deoarece participa la metabolismul glucidelor, lipidelor, acizilor nucleici si al proteinelor. Asigura buna functionare a aparatului cardiovascular, fiind un factor protector impotriva infarctului miocardic. Incetineste procesele de imbatranire si stabilizeaza nivelul sangvin al colesterolului
-Magneziul asociat cu calciul combate starile depresive si stresul
-Zincul controleaza si regleaza procesele metabolice, activitatea enzimelor si mentine integritatea celulelor. intra in componenta multor enzime de importanta vitala , care catalizeaza multe reactii biochimice. Este indispensabil in biosinteza proteinelor si implicit a acizilor nucleici (ARN si ADN). Participa la sinteza insulinei. Are un rol important in mentinerea echilibrului acido-bazic. Intervine in dezvoltarea si maturarea aparatului reproducator (are efecte benefice in anumite tipuri de sterilitate), cat si in activitatea prostatei
-Seleniul este o componenta esentiala a enzimei glutation-peroxideaza cu actiune importanta impotriva radicalilor liberi. Acesti sunt produsi de organism in urma proceselor metabolice sau ca urmare a expunerii la diversi factori favorizanti (tutunul, radiatiile, poluarea, alcoolul, anumite medicamente si alimente)
Indicatii:
-Tetanie calcipriva
-Rahitism
-Stres
-Stari depresive
-Disfunctii sexuale (sterilitate)
-Afectiuni ale prostatei
-Prevenirea bolilor in care sunt implicati radicalii liberi (afectiuni cardiovasculare, oftalmologice, reumatis-male)
Compozitie:
-Calciu Natural 0.250g/cps
-Lactat de Magneziu 0.080g/cps
-Sulfat de Zinc 0.005 g/cps
-Seleniu organic 0.050g/cps
Administrare:
1cps x 3/zi, inainte de mesele principale, in cure de 3 luni
Prezentare: Flacon cu 60 capsule
Rolul componentelor:
Magneziul participă la procesul de digestie căci bazându-se pe el, organismul mistuie în mod eficient alimentele. Atunci când este insuficient, ne confruntăm cu disconfort abdominal, balonare şi alte probleme. Magneziul are rol de coenzimă de-a lungul tractului digestiv, ceea ce înseamnă că pe lângă misturirea mistuirea alimentelor ajută şi la absorbirea nutrienţilor în organism. De asemenea, stimulează producţia de acid hidrocloric în stomac şi a bilei la nivelul ficatului.
Magneziul este al patrulea în clasamentul celor mai importante minerale din organismul uman, prin urmare participă la mai bine de 300 de procese metabolice între care cel care reglează nivelul zahărului din sânge. Carenţa de magneziu este asociată cu rezistenţa la insulină, simptom care duce la diabet şi alte boli cronice.
Magneziul asigură sănătatea inimii, întrucât participă la distribuirea eficientă a potasiului, calciului şi a altor nutrienţi la nivel celular. Potrivit unui studiu din 2006, apărut în publicaţia Modern Nutrition in Health and Disease, toţi aceşti nutrienţi favorizează sănătatea nervoasă, musculară şi un ritm cardiac normal.
Datorită capacităţii de detoxifiere, magneziul este considerat un adevărat purificator pentru organism. Metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale sunt neutralizate şi eliminate mai uşor dacă nivelul de magneziu este în limite normale.
Nu doar calciul, dar şi magneziul participă la buna funcţionare a sistemului osos. Ba mai mult decâ atât, se pare că magneziul este chiar mai important decât calciul pentru oase, în condiţiile în care jumătate din întreaga cantitate de magneziu din organism este stocată chiar în oase. Împreună cu calciul şi cu vitamina D, magneziul fortifică sistemul osos.
Datorită capacităţii de detoxifiere, magneziul este considerat un adevărat purificator pentru organism. Metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale sunt neutralizate şi eliminate mai uşor dacă nivelul de magneziu este în limite normale.
O rezervă suficientă de magneziu poate scădea riscul de cancer. Potrivit unui studiu publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, cu fiecare 100 mg de magneziu pe care le integrăm zilnic în alimentaţie ne putem reduce riscul de cancer colorectal cu 13 procente.
Seleniul este un mineral cu propritati antioxidante, cu rol in stimularea imunitatii, ajuta fertilitatea masculina, reduce riscul de sarcini oprite din evolutie si contribuie la sinteza hormonului tiroidian.
Seleniul este esential pentru o mutime de functii ale organismului si sustine organismul in lupta cu bolile de inimia si cu cancerul. In sinergie cu vitamina E, seleniul incetineste procesul de imbatranire si reduce din efectele negative ale oxidarii. Fiind esential pentru organism, se afla in majoritatea tesuturilor corpului, dar exista cantitati mai mari de selenium in rinichi, ficat, splina si pancreas. In cazul barbatilor, aproximativ jumatate din cantitatea de selenium din corp este concentrata in testicule, canalele seminale si in zona prostatei. Seleniul este vital pentru mobilitatea spermatozoizilor, de aceea sporeste sansele de concepere si are efect pozitiv asupra fertilitatii masculine. Deficitul de seleniu este asociat cu boli cardiovasculare si alte afectiuni care produc inflamatie in corp.
Seleniul, impreuna cu vitaminele C si E, ajuta la fortifierea imunitatii si asigura protectie impotriva infectiilor virale. Unele studii arata ca seleniul este de ajutor in controlul virusului herpetic, iar altele sustin ca reduce riscul de a face boala SIDA dupa infectarea cu virusul HIV, deoarece acesta reduce din forta de replicare a virusului in organism. Mai mult, persoanele infectate cu HIV, care au deficit de selenium au un risc mai mare cu 20% de a face boala comparativ cu persoanele infectate care au un nivel optim de selenium in organism. Din acest motiv, seleniul este considerat necesar ca adjuvant in terapia HIV-SIDA.
Seleniul este implicat in functionarea corecta a tiroidei, datorita faptului ca este o componenta activa a unei enzime care regleaza activitatea tiroidei. Daca organismul nu are suficient selenium, se poate ajunge la difunctii tiroidiene si se poate ajunge la hipotiroidism. De asemenea, s-a observat ca un aport optim de selenium reduce din complicatiile date de diabet precum neuropatia, retinopatia si cataracta. Efectul benefic se explica prin faptul ca seleniul suplineste deficitul de insulina din corp.
Organismul uman contine aproximativ 2 pana la 3 grame de zinc, care poate fi intalnit in oase, dinti, piele, ficat, muschi, leucocite etc.
Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentara. Peste 300 de enzime diferite cu functii vitale in organism depind de aportul de zinc pentru a functiona la parametri inalti. Unele dintre aceste metaloenzime au ca si componenta principala de baza ionul de zinc.
Printre enzimele care au roluri vitale in organism se afla anhidraza carbonica, care ajuta la excretia de CO2; fosfataza alcalina, care elibereaza fosfati anorganici necesari in metabolismul oaselor; superoxid dismutaza (SOD), care ajuta la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi; alcool-dehidrogenaza (ADH) , care ajuta ficatul in detoxifierea de alcool; carboxipeptidaza, necesara pentru digestia proteinelor alimentare. Mai mult decat atat, diviziunea celulara corecta nu poate avea loc fara o cantitate adecvata de zinc, necesara sintezei AND, ARN si a proteinelor. Zincul este o componenta structurala necesara unirii proteinelor AND si protejeaza de asemenea membrana celulara impotriva lizei.
Vitamina A depinde de actiunea zincului pentru a-si desfasura activitatea normala. Zincul regleaza nivelurile de vitamina A si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat. Acest mineral influenteaza de asemenea cresterea si dezvoltarea si in alte moduri. Atat hormonul stimulator folicular hipofizar (FSH), cat si hormonul luteinizant hipofizar (LH), ambele influentate de actiunea zincului, sunt importante pentru functionarea normala a testiculelor si pentru spermatogeneza. Zincul ajuta la mentinerea in buna stare a prostatei si previne hipertrofiile benigne ale prostatei.
Sus
Asigurarea cantitatii zilnice necesare de zinc ajuta la prevenirea a numeroase complicatii. Unui adult ii sunt necesare aproximativ 0.2 mg/kg corp de zinc pe zi; nu este permisa depasirea acestei cantitati. Conform recomandarilor oferite de DRI (Dietary Reference Intakes), cantitatea recomandata de zinc si tolerabilitatea organismului fata de limita superioara a acesui aport variaza in functie de varsta, sex, stari fiziologice speciale – sarcina sau lactatie.
Sus
Aproximativ 70% din zincul obtinut din alimentatie provine din produsele de origine animala. Carnea macra, ficatul, ouale, cerealele imbogatite si fructele de mare (in special stridiile) sunt adevarate resurse de zinc. Deoarece din multe diete vegetariene lipsesc aceste alimente, la vegetarieni, absorbtia zincului se produce in general lent. Se apreciaza ca vegetarienilor le este necesar un aport de doua ori mai mare decat celor care consuma alimente nonvegetariene.
Infiintata in 1992 Medica este o companie recunoscuta pe plan international cu un renume de prestigiu pe piata de produse farmaceutice. Cu o filozofie care incurajeaza transparenta totala, acest brand promoveaza peste 1000 de suplimente alimentare inovatoare si tratamente bazate pe cercetari riguroase si a fost premiat cu peste 42 de medalii de excelenta recunoscute pe plan international.
Medica si-a consolidat activitatea in domenii terapeutice printr-o gama larga de produse naturiste care promoveaza imbunatatirea calitatii vietii si mentinerea sanatoasa a organismului.