BOR, MAGNEZIU, VITAMINA D3 70 capsule Favisan
BOR, MAGNEZIU, VITAMINA D3 70 capsule Favisan
Pentru oase puternice și articulații flexibile.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,62 lei.
BOR, MAGNEZIU, VITAMINA D3 70 capsule Favisan
Pentru oase puternice și articulații flexibile.
Ingrediente: citrat de magneziu, borat de sodiu, vitamina D3
1 capsulă conține: 72,20 mg Mg (19%), 25 μg (1000UI) vitamina D3 (500%), 4,5 mg Bor
Valoarea dintre paranteze reprezintă %VNR – valoarea nutrițională de referință
Beneficii:
– Contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și a sănătății dinților, susține încetinirea procesului de scădere a masei osoase, stimulează activitatea de sinteză osoasă și fixarea calciului, favorizează mărirea densității osoase.
– Facilitează protejarea celulelor și țesuturilor față de acțiunea radicalilor liberi.
– Contribuie la menținerea sănătății sistemului muscular și a articulațiilor, prin diminuarea procesului de erodare a cartilajelor; stimulează regenerarea țesutului cartilaginos.
– Limitează procesele inflamatorii de la nivelul articulațiilor.
– Menținerea integritatea și funcționarea pereților celulari (un cancer debutează cu deteriorarea membranelor celulare).
Mod de utilizare: 1 capsulă de 2 ori/zi sau mai multe la recomandarea specialistului
Rolul componentelor:
Borul este un mineral ce se găseşte în alimente şi în mediul înconjurător. Încă din anul 1920 borul a fost cunoscut ca un microelement esenţial pentru plante. Este suspectat a fi esenţial şi pentru oameni, însă nu există foarte multe date despre rolurile acestuia în organismul uman.
Până în prezent s-a descoperit că borul afectează metabolismul unor minerale ca magneziul, calciul şi fosforul, creşte nivelul de estrogen, împiedică formarea cheagurilor de sânge, creşte nivelul de testosteron şi distruge microorganismele ce produc infecţii la nivelul vaginului. Activitatea borului influenţează şi compoziţia chimică a sângelui, scheletului şi a creierului.
Borul este folosit încă din 1963 în tratarea artritei, reducând durerile produse de această afecţiune şi se presupune că un consum adecvat de bor poate să ajute la prevenirea acesteia. În prezent se efectuează cercetări în ceea ce priveşte capacitatea borului de a influenţa în mod pozitiv starea persoanelor ce suferă de osteoporoza.
Momentan nu există date suficiente pentru a stabili o doză zilnică recomandată, însă se cunoaşte nivelul minim de bor ce trebuie consumat şi anume 0.25 mg/zi. Există şi o estimare destul de largă a necesarului zilnic de bor pentru adulţi, aceasta este de 1-6 mg/zi.
Nici carenţa de bor nu a fost foarte bine studiată, dar primele dovezi arată că o cantitate insuficientă de bor în organism afectează negativ structura oaselor, metabolismul mineralelor, producţia de estrogen şi funcţia cognitivă.
Magneziul participă la procesul de digestie căci bazându-se pe el, organismul mistuie în mod eficient alimentele. Atunci când este insuficient, ne confruntăm cu disconfort abdominal, balonare şi alte probleme. Magneziul are rol de coenzimă de-a lungul tractului digestiv, ceea ce înseamnă că pe lângă misturirea mistuirea alimentelor ajută şi la absorbirea nutrienţilor în organism. De asemenea, stimulează producţia de acid hidrocloric în stomac şi a bilei la nivelul ficatului.
Magneziul este al patrulea în clasamentul celor mai importante minerale din organismul uman, prin urmare participă la mai bine de 300 de procese metabolice între care cel care reglează nivelul zahărului din sânge. Carenţa de magneziu este asociată cu rezistenţa la insulină, simptom care duce la diabet şi alte boli cronice.
Magneziul asigură sănătatea inimii, întrucât participă la distribuirea eficientă a potasiului, calciului şi a altor nutrienţi la nivel celular. Potrivit unui studiu din 2006, apărut în publicaţia Modern Nutrition in Health and Disease, toţi aceşti nutrienţi favorizează sănătatea nervoasă, musculară şi un ritm cardiac normal.
Datorită capacităţii de detoxifiere, magneziul este considerat un adevărat purificator pentru organism. Metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale sunt neutralizate şi eliminate mai uşor dacă nivelul de magneziu este în limite normale.
Nu doar calciul, dar şi magneziul participă la buna funcţionare a sistemului osos. Ba mai mult decâ atât, se pare că magneziul este chiar mai important decât calciul pentru oase, în condiţiile în care jumătate din întreaga cantitate de magneziu din organism este stocată chiar în oase. Împreună cu calciul şi cu vitamina D, magneziul fortifică sistemul osos.
Datorită capacităţii de detoxifiere, magneziul este considerat un adevărat purificator pentru organism. Metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale sunt neutralizate şi eliminate mai uşor dacă nivelul de magneziu este în limite normale.
O rezervă suficientă de magneziu poate scădea riscul de cancer. Potrivit unui studiu publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, cu fiecare 100 mg de magneziu pe care le integrăm zilnic în alimentaţie ne putem reduce riscul de cancer colorectal cu 13 procente.