BALSAM FORTIFIANT PENTRU PAR 200ML Cosmetic Plant
BALSAM FORTIFIANT PENTRU PAR 200ML Cosmetic Plant
Unicitatea balsamului constă în puterea și eficiența date de un „cocktail” din 6 plante mixate într-o formulă imbatabilă pentru hrănirea și fortifirea firelor de păr.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 13 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 13 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,26 lei.
BALSAM FORTIFIANT PENTRU PAR 200ML Cosmetic Plant
Destinat îngrijirii părului normal / uscat, Balsamul pentru păr cu nuc și Vitamina B6 vine cu o formulă bazată pe un tensioactiv cationic cu proprietăți bune de absorbție, care oferă părului flexibilitate, previne încărcarea electrostatică și îi conferă strălucire.
Extractele din frunze de nuc, mesteacăn, urzică şi rozmarin alături de vitamina B6 şi extractele din coada calului şi rădăcină de brusture au efect de regenerare a firului de păr şi de protejare antimicrobiană a pielii capului. Datorită conţinutului în tanini, flavonoide, vitamina C şi ulei volatil, extractul de frunze de nuc are efect antiinflamator, astringent şi antiseptic, în timp ce vitamina B6 redă părului aspectul sănătos. Balsamul previne încărcarea electrostatică şi conferă părului flexibilitate, supleţe şi luciu. Plin de vitalitate şi strălucire, părul va fi uşor de pieptănat.
Mod de utilizare: Se aplică după spălare, pe părul ud, pe toată lungimea firului. Se clăteşte după 1-2 minute.
Pentru îngrijire suplimentară folosiți, în funcție de necesitate, împreună cu Șamponul fortifiant cu nuc, Loțiunea tonifiantă cu ardei iute şi / sau Loţiunea STOP! căderii părului cu trifoi roşu.
Evitați contactul cu ochii! Dacă totuși se produce, clătiți imedi
A se păstra la 5 - 25°C.
A se folosi preferabil ȋnainte de data marcată pe ambalaj.
Ingrediente INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Ethylhexyl Stearate, Cetrimonium Chloride, Ceteareth-20, Dimethicone, Pyridoxine HCL, Arctium Lappa Root Extract, Urtica Dioica Extract, Rosmarinus Officinalis Extract, Equisetum Arvense Extract, Juglans Regia Leaf Extract, Betula Alba Leaf Extract, Alcohol Denat., Hexyl Cinnamal, Limonene, Parfum, Phenoxyethanol, Decylene Glycol, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Benzoic Acid
Rolul componentelor:
Nucul este un arbore foios ce poate ajunge până la 30m înălțime, cu o coroană globuloasă, frunze imparipenat compuse iar fructele sunt niște drupe globuloase, mari de 4-5cm, cu ănveliș cărnos, verde. În interiorul acesteia se găsește o sămânță mare, comestibilă. Nucul are o longevitate de 300-400 de ani. În scop terapuetic se folosesc frunzele (Juglandis folium), pericarpul fructelor (Juglandis pericarpium)și fructele (Juglandis fructus).
Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice. Frunzele și pericarpul sunt bogate în taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide și sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și antimicotice. Fructele sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice. Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.
Legendele antice povestesc cu mare admiraţie despre zeiţa Artemis Coryatis, iubită de Zeus şi transformată într-un nuc cu roade bogate, datorită clarviziunii ei magice. Originea nu¬cului pare a se pierde în negura timpului şi se crede că a fost prezent înaintea perioadei gla¬ciare, după care a rezistat doar în câteva zone. Există (ca peste tot, şi la fiecare legendă) opinii că patria lui adevărată ar fi Iranul şi de acolo ar fi plecat în Asia Mică, Caucaz, Asia Cen¬trală –unde se întâlneşte şi astăzi în stare sălbatică. În India, nucul se pomeneş¬te încă din sec. I î. Hr, în ma¬nu¬scrisele sanscrite, iar în China, nucul se cultiva cu 140-150 ani înaintea erei creştine. În cultura noastră, nucul era sădit pe lângă casă cu ocazia unui eveniment special, cum ar fi venirea pe lume a unui copil. Cu toţii ştim că nucile se dă¬ruiesc colindătorilor de Cră¬ciun, de Anul Nou şi Bobotează, iar pe vremuri, se înveleau în hârtii colorate şi se agăţau în bradul de Crăciun, în locul globuleţelor (mai ales în casele copiilor nevoiaşi).