Apitotal Royal 270g Albina Carpatina, REMEDII NATURISTE
Apitotal Royal 270g Albina Carpatina, REMEDII NATURISTE

Apitotal Royal 270g Albina Carpatina

Apitotal Royal 270g Albina Carpatina

Se recomanda:
-suprasolicitare fizica și psihica
-stari de slăbiciune
-convalescenta
-imunitate scazuta
-protectie hepatica

43
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
39,86 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 39 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 39 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,78 lei.


 

Apitotal Royal 270g Albina Carpatina

MIERE CU POLEN, PROPOLIS SI LAPTISOR DE MATCA

Tonic general cu actiune biostimulatoare,regeneratoare, dezinfectanta, vitaminizanta si mineralizanta, recomandat pentru perioadele de suprasolicitare fizica si intelectuala, lipsa poftei de mancare, stari de slabiciune, sustine sistemului imunitar si contribuie la buna functionare a ficatului.

Mod de utilizare: 3 lingurite pe zi (15g)- cate una inaintea fiecarei mase principale.

Ingrediente: miere naturala (82.45%), polen(15%), propolis(2%) si laptisor de matca (0.55%).

Valori nutritionale medii/ 100g produs: valoare energetic a 1391KJ/328Kcal, grasimi 1.85g din care acizi grasi saturati 0.65g, glucide 70.97g din care zaharuri 66.78g, proteine 4,86g, fibre 4.24g, sare sub 0.01g.

Atentionari: A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la îndemâna si la vederea copiilor mici. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. Nu este recomandat persoanelor alergice la produsele apicole si copiilor sub 3 ani.

 A se pastra laloc uscat,ferit de razele directe ale soarelui.

Rolul componentelor:
Amestec de substanţe de consistenţa răşinii, culese de pe cel puţin 20 de specii de arbori, propolisul este pentru stup o adevărată barieră de protecţie. De altfel, cuvântul propolis vine din greacă şi înseamnă „partea dinaintea cetăţii”.
El a fost denumit aşa de către învăţaţii greci care, observând cum îşi construiesc albinele stupul, au ajuns la concluzia că această substanţă joacă rolul de pavăză împotriva agresorilor externi, propolisul făcând din stup o adevărată cetate.
Studiile moderne privitoare la proprietăţile acestui preparat natural i-au uimit pe oamenii de ştiinţă: nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) sunt distruse de către propolis, care este cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut.
Iar proprietăţile sale terapeutice nu se opresc aici, eficienţa sa fiind demonstrată în nu mai puţin de 200 de afecţiuni. Iată de ce ne-am hotărât să cunoaştem mai bine acest produs al stupului, una din cele mai puternice arme din arsenalul terapiei naturale.
Propolisul este un „cocteil” de substanţe vindecătoare, adunat din mugurii şi de pe scoarţa plopilor, a mestecenilor, a castanilor, a sălciilor, a frasinilor, a aninilor şi ale unor specii de pomi fructiferi. Cum ştiu albinele să dozeze acest elixir, să-l combine şi să-i dea în final o compoziţie unitară, aşa încât diferitele tipuri de propolis culese din diverse regiuni ale lumii să aibă proprietăţi practic similare, este o enigmă.
O enigmă este şi cum au putut medicii antici, cum ar fi Galen sau Pliniu, să identifice, fără a beneficia de mijloacele moderne, proprietăţile sale terapeutice. Un lucru este cert: primăvara, albinele culeg un medicament excepţional, adunat cu un efort uriaş, din mugurii abia ieşiţi la lumină.
Există două metode prin care apicultorii recoltează acest medicament: răzuindu-l direct de pe pereţii stupului de albine sau pentru o mai mare eficienţă, construind un colector special, ce preia progresiv producţia albinelor, care astfel sunt stimulate să culeagă cantităţi tot mai mari de propolis.
Remediu de tradiţie în medicina naturistă din România, propolisul se găseşte uşor la apicultori, fie brut, sub forma unor bulgăraşi maronii, fie lichid, ca tinctură alcoolizată. Propolisul brut de bună calitate se recunoaşte printr-un miros specific (dulceag-amărui) foarte puternic, precum şi prin lipsa de luciu (propolisul lucios are foarte multă ceară în el şi ca atare, proprietăţile sale sunt mult diminuate).
Un studiu realizat de către cercetătorii germani a arătat că la pacienţii care iau 50 de picături de tinctură de propolis de patru ori pe zi, probabilitatea de a face o infecţie cu virusul gripal scade cu până la 40%. De asemenea, la majoritatea pacienţilor trataţi astfel cu propolis, timpul de vindecare se reduce la 3-4 zile, faţă de 6-7 zile.
Propolisul este un excelent antibiotic, care acţionează progresiv inhibând dezvoltarea bacteriilor, refăcând ţesuturile lezate de către acestea, favorizând eliminarea secreţiilor în exces de pe căile respiratorii. Astfel, este eficient în ameliorarea bolilor respiratorii cu secreţii abundente şi a bronşitelor.
În acelaşi timp, tinctura de propolis, în combinaţie cu o linguriţă de miere, administrată dimineaţa pe stomacul gol, poate elimina simptomele deranjante ale colitei de fermentaţie şi de putrefacţie.
Substanţele antioxidante din compoziţia propolisului au efecte excepţionale în tratarea asteniei de primăvară. Acestea au efecte tonice nervoase, împiedică degradarea unor vitamine esenţiale pentru organism (vitamina C) şi echilibrează nivelul hormonal.
Unul dintre remediile naturale care şi-au dovedit eficienţa de-a lungul timpului este lăptişorul de matcă.
Numit de vechii greci sursa tinereţii veşnice, lăptişorul de matcă este, astăzi, studiat în marile universităţi ale lumii, ajungând să fie considerat un adevărat elixir al tinereţii, al sănătăţii şi al frumuseţii, pentru că eficienţa sa a fost dovedită în cazul mai multor afecţiuni.
Lăptişorul de matcă este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor, cu care sunt hrănite larvele de albină în primele trei zile de viaţă ale acestora. Doar regina stupului se bucură de preţiosul lăptişor pe toată durata vieţii sale. Iar pentru că se hrăneşte în mod exclusiv cu această comoară a naturii, matca trăieşte până la 5 ani – fapt cu totul uimitor, din moment ce albinele muncitoare au, în medie, o durată de viaţă de doar … 45 zile!
Lăptişorul de matcă conţine o serie întreagă de vitamine, minerale, enzime, toată paleta de aminoacizi esenţiali, dintre care unii nu pot fi sintetizaţi de organismul nostru. Tocmai de aceea lăptişorul de matcă este considerat un supliment alimentar esenţial!
Conţine şi acel acid deja celebru 10-HDA, care are un puternic efect antiviral, antibacterian şi antifungic, ceea ce face ca lăptişorul de matcă să ne întărească sistemul imunitar. Ne scapă de răceli, de gripe, de tot felul de infecţii şi face ca rănile să ni se vindece mult mai repede.
Nu trebuie să uităm însă că lăptişorul de matcă este singura sursă naturală de acetilcolină, o substanţă esenţială în transmiterea influxului nervos, ceea ce face ca lăptişorul de matcă să îmbunătăţească memoria, să crească puterea de concentrare şi randamentul intelectual. Este excelent în perioada de creştere a copiilor, în perioadele de examene, dar şi atunci când încep să apară primele semne de degradare neuronală.
Este considerat un stimulent natural al imunităţii organismului, dar ajută şi la scăderea nivelului de colesterol, contribuind la reducerea tensiunii arteriale, este folosit in cazuri de epuizare fizică şi psihică, stress, afecţiuni endocrine şi ale ficatului, îmbunătăţeşte memoria şi somnul, încetineşte procesul de îmbatrânire, ameliorează tulburările de menstruaţie sau de menopauză. Lăptişorul de matcă pur este o componentă excelentă în tratamentele cosmetice atât pentru ten, cât şi pentru păr.
Lăptişorul de matcă pur crud are o consistenţă cremoasă, culoare alb-gălbui, uşor translucidă şi un gust acrişor, puţin astringent.
Dacă însă nu vă place gustul lăptişorului de matcă pur, care este - ce-i drept - un pic cam acrişor, puteţi încerca produse apicole combinate, precum lăptişor de matcă dizolvat în miere, alături de polen şi propolis, sau lăptişor de matcă dizolvat în miere alături de ginseng, pe care orientalii îl numesc rădăcina vieţii şi care, ca şi lăptişorul de matcă, are darul de a întârzia procesul de îmbătrânire. Oricare din aceste variante nu numai că sunt sănătoase, dar au şi un gust foarte plăcut şi sunt foarte simplu de administrat.
Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea.
Albinele zboara inapoi in stup si-l pastreaza in celulele fagurilor. Excesul de umiditate este inlaturat din miere cu ajutorul aripilor albinelor, pentru ca mierea sa fie gata pentru consum. Rolul si actiunea naturala a albinelor este cu adevarat uimitoare, iar rezultatul este un produs alimentar deosebit: mierea.
Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. Probabil cel mai des este intalnita mierea de trifoi, dar si aceasta poate avea diverse arome si culori.
Culoarea obisnuita a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la rosu inchis si chiar negru. Combinatia dintre miere si laptele de capra a fost folosita pentru tratarea infectiilor bronsice.
Mierea contine numerosi antioxidanti - caracteristica importanta pentru oameni. In plus, aceasta are o component antiinfectioasa si este folosita pentru vindecarea tusei, bolilor intestinale si ranilor pielii.
Vindecarea plagilor - mierea cruda este un remediu care dateaza din Egiptul si Grecia antice. Medicina moderna redescopera proprietatile de vindecare ale mierii. Cercetatorii considera ca mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere si caracteristica sa de a deshidrata bacteriile ar putea fi motivul pentru care mierea vindeca ranile.
- Sursa de energie - mierea de albine pura este o sursa de carbohidrati, atat fructoza cat si glucoza pe care organismul le transforma in energie. Glucoza ofera instant energie in timp ce fructoza este mai lent absorbita si furnizeaza energie in mod constant.
Sportivii si copiii activi ar trebui sa consume miere intrucat aceasta le va oferi energia de care acestia au nevoie. Mierea pura de albine este o sursa naturala de minerale cum ar fi calciu, fier si potasiu dar si vitamine din complexul B.
- Prevenirea alergiilor sezoniere - mirea pura de albine poate fi benefica pentru persoanele care sufera de unele tipuri de alergii. Pentru ca albinele aduna polenul de la plantele native si il transforma in miere, consumul de miere produsa la nivel local poate preveni aparitia alergiilor sezoniere.
Alte beneficii ale mierii includ:
- este antifungica si hranitoare
- ajuta la asimilarea calciului in organism
- are efect antibacterian atat in diverse probleme interne cat si externe ale organismului
- poate stimula sistemul imunitar
Mierea poate fi folosita in diverse scopuri
- ca pansament pentru accelerarea vindecarii cauzata de leziuni tisulare
- amestecul in cantitati egale de suc de ghimbir si miere este un bun expectorant
- mirea ajuta la tratarea racelilor, tusei, durerilor in gat si secretilor nazale
- pentru tratarea astmului bronsic, se amesteca o jumatate de gram de praf de piper negru cu un amestec de miere si suc de ghimbir. Se va bea de cateva ori pe zi.
- mierea poate calma si incuraja vindecarea ranilor din gura sau vagin
- un bol de ovaz sau terci de ovaz cu o lingura de miere poate calma nervii
- este ideala pentru calmarea emotiilor si a stresului pre-examen
- are efect hidratant si poate fi folosita pentru sanatate pielii ca masca naturala revitalizanta
- consumul unor cantitati mici de miere, va va face imuni la alergiile sezoniere la polen
- pentru imbunatatirea vederii se amesteca miere cu suc de morcovi. Se va consuma cu o ora inainte de masa, dimineata.
- pentru purificarea sangelui, se va amesteca un pahar de apa calda cu una sau doua lingurite de miere si o lingurita de suc de lamaie. Preparatul se va bea zilnic, inainte de a merge la toaleta. Va reduce cantitatea de grasimi din organism si va curata intestinele
- mierea naturala determina o crestere mai mica a valorilor de zahar din sange decat zaharurile rafinate, mai ales in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip II. Putina miere neprelucrata poate fi adaugata in bauturile bolnavilor de diabet zaharat de tip II, atunci cand apare pofta de alimente sau bauturi dulci.
Polenul este un amestec polifloral care imbina calitatile plantelor de la care a fost extras, fiind recomandat in: anemii, carente proteice, boli hepatice (datorita continutului ridicat de proteine si aminoacizi are actiune regeneranta la nivelul celulelor hepatice), carente de vitamine si minerale, astenie, neurastenii, devitalizare, stari de oboseala si slabiciune, surmenaj, efort fizic si intelectual, convalescenta, boli degenerative, imbatranire prematura si in geriatrie. De asemenea, polenul este un bun remediu pentru copiii astenici, rahitici, anemici, cu apetit capricios si cu recurente infectioase respiratorii.
Polenul de albine este un remediu holistic folosit în întreaga lume. Fiind un aliment alcalin, polenul de albine aduce numeroase beneficii și echilibrează PH-ul organismului. Consumat într-o cură de minim 2 săptămâni, polenul poate corecta multe dezechilibre nutriționale din organism.
Polenul de albine este produs de albinele de miere și reprezintă hrana albinelor tinere. Este considerat unul din cele mai hrănitoare produse ale naturii și conține aproape toți nutrienții de care un om are nevoie. Polenul cules de albine este bogat în proteine (aproximativ 40% proteine), aminoacizi liberi și vitamine (inclusiv complexul de vitamine B și acid folic).
Polenul de albine este un aliment complet și conține multe elemente pe care produsele de origine animală nu le conțin. Acesta este mai bogat în proteine decât multe surse animale. În jur de jumătate din proteinele conținute de polen sunt sub formă de aminoacizi liberi care sunt gata să fie folosiți în mod direct de organism.
Este important de știut că o linguriță de polen este adunată de o albină lucrătoare în decursul unei întregi luni dacă lucrează timp de 8 ore pe zi. Fiecare peletă de polen conține peste două milioane de granule de polen iar o linguriță plină conține peste 2,5 miliarde de granule de polen de floare.
Polenul de albine poate fi consumat ca atare sau amestecat cu aproape orice fel de mâncare sau băutură. Poate fi presărat peste cereale sau mâncare de ovăz, amestecat într-un shake proteic / smoothie sau dizolvat într-un pahar de apă sau ceai care deja s-a răcit. Polenul își pierde proprietățile dacă este tratat termic și de aceea nu este recomandat în băuturi fierbinți. Unii cecetători sunt de părere că, dacă suplimentele de polen sunt luate doar cu apă, se oferă corpului posibilitatea de a începe digerarea învelișului exterior al suplimentului și se obține o mai eficientă eliberare a nutrienților.
Polenul de albine este un super-aliment natural și funcționează mult mai eficient dacă este consumat în timpul mesei, în special împreună cu fructe, care permit o ușoară purificare a florei intestinale. Se recomandă o lingură de polen la micul dejun, preferabil administrată cu un fruct căci fibrele fructelor (hemiceluloză crudă) întăresc activitatea polenului proaspăt.
Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
270g
Forma de prezentare
Borcan

Compania a luat nastere in anul 1991 din pasiunea si experienta in apicultura, dragostea pentru natura si preocuparea pentru un stil de viata sanatos si echilibrat.

De 25 de ani promoveaza produsele apicole ca alimente naturale functionale, cu proprietati terapeutice remarcabile, care vin in ajutorul organismului prin intarirea sistemului imunitar si care au efect tonic, mineralizant,  vitalizant si antioxidant in perioadele de stres, oboseala, convalescenta, epuizare fizica si intelectuala.

Traditie

Albina Carpatina ofera o gama variata de produse apicole selectionate cu rigurozitea acumulata in urma experientei celor 25 de ani de activitate. In toata aceasta perioada au consolidat relatii de incredere cu apicultori cu traditie in cresterea albinelor din toata tara, care ofera garantia unor produse de inalta calitate.

Calitate

Echipa Albina Carpatina este animata de grija permanenta de a oferi clientilor sai produse de calitate superioara in conformitate cu standardele in vigoare, astfel incat in anul 2006 au obtinut certificarea sistemului de management al calitatii ISO 9000:2008 si al sigurantei alimentului ISO 22000.

Deoarece compania respecta toate conditiile de calitate si siguranta alimentara impuse de legislatia europeana, in anul 2007 au devenit prima companie din Romania autorizata de catre ANSVSA pentru schimburi intracomunitare cu produse apicole cu numar de autorizare H-1 (Honey -1).

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare