Antioxidant+ 60 cpr Dacia Plant
Antioxidant+ 60 cpr Dacia Plant
Antioxidant+ reprezintă o asociere de plante şi alge marine conceput în vederea asigurării atât a unei protecţii maxime a organismului împotriva efectului distructiv al radicalilor liberi, cât şi pentru ameliorarea tulburărilor şi a disfuncţiilor generate de aceştia, stopând evoluţia procesului degenerativ.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 40 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 40 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,80 lei.
Antioxidant+ 60 cpr Dacia Plant
Antioxidant+ reprezintă o asociere de plante şi alge marine conceput în vederea asigurării atât a unei protecţii maxime a organismului împotriva efectului distructiv al radicalilor liberi, cât şi pentru ameliorarea tulburărilor şi a disfuncţiilor generate de aceştia, stopând evoluţia procesului degenerativ.
Beneficii:
-stopează efectul în cascadă al proceselor oxidative,
-neutralizează radicalii liberi,
-împiedică oxidarea LDL-colesterolului şi a lipidelor din compoziţia membranelor celulare,
-creşte nivelurile enzimelor antioxidante (superoxidismutaza, catalaza şi glutation peroxidaza),
-împiedică evoluţia proceselor degenerative şi îmbătrânirea precoce,
-protejează organismul împotriva stresului oxidativ provocat de agenţii poluanţi din mediu,
-stimulează sinteza de rodopsină,
-măreşte acuitatea vizuală,
-antioxidant,
-capilaro- şi vasoprotector,
-neuroprotector,
-antimutagen,
-antitumoral.
Actiuni:
-stres oxidativ,
-îmbătrânire precoce,
-afecţiuni degenerative oculare (degenerescenţă maculară, glaucom, cataractă, retinopatie diabetică)
-afectiuni neurologice (boala Alzheimer, sechele AVC),
-ateroscleroză,
-reumatism cronic degenerativ,
-tumori,
-expuneri la radiaţii (terapeutic, accidental, radiaţiile provocate de telefonul mobil, etc),
-pentru contracararea efectelor agenţilor poluanţi din mediu, aditivilor alimentari (coloranţi, edulcoranţi, conservanţi, etc), fumatului, consumului excesiv de alcool şi în geriatrie.
Compozitie:
-coacăz-negru (Ribes nigrum)-extract hidroalcoolic 8:1 (100mg),
-struguri (Vitis vinifera)-extract hidroalcoolic cu 95% proantocianidine (100mg), -spirulină (Spirulina platensis)-algae (100mg),
-turmeric (Curcuma longa)-rhizoma (100mg),
-afin (Vaccinium myrtillus)-extract hidroalcoolic 8:1 (50mg),
-cătină (Hippophae rhamnoides)-extract hidroalcoolic 8:1 (50mg),
-ceai-verde (Camellia sinensis)-folium (50mg),
-goji (Lycium barbarum)-extract hidroalcoolic cu 40% polizaharide (50mg).
Ingrediente inactive: celuloză microcristalină, aerosil, stearat de magneziu.
Rolul componentelor:
COACĂZ-NEGRU (Ribes nigrum)
Coacăzul-negru este considerat a fi unul dintre cele mai puternice surse de antioxidanţi datorită conţinutului său bogat în substanţe bioactive: compuşi fenolici, antocianozide, prodelfinidoli dimeri şi trimeri, flavone şi vitamina C, care au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi. Alte proprietăţi: capilaro- şi vasoprotector, antiagregant-plachetar.
STRUGURI (Vitis vinifera)
Seminţele de struguri conţin proantocianidine şi resveratrol, substanţe bioactive cu acţiune puternic antioxidantă, care împiedică oxidarea LDL-colesterolului, prevenind astfel apariţia aterosclerozei şi a complicaţiilor acesteia; prezintă acţiune neuroprotectoare, încetinind evoluţia proceselor degenerative care apar în cazul bolii Alzheimer şi protejând organismul împotriva îmbătrânirii precoce.
SPIRULINĂ (Spirulina platensis)
Spirulina face parte din clasa algelor albastre-verzi, având un conţinut ridicat de substanţe bioactive cu acţiune puternic antioxidantă: ficocianină (pigmentul care dă culoarea algei), acizi fenolici, β-caroten, vitamina E şi seleniu. Cercetări recente au demonstrat că ficocianina are capacitatea de neutralizare a radicalilor liberi, inhibând peroxidarea lipidelor; de asemenea, spirulina creşte nivelurile de glutation, superoxidismutază şi catalază, jucând un rol activ în reducerea stresului oxidativ.
TURMERIC (Curcuma longa)
Originar din sud-estul Asiei şi Africa tropicală, turmericul este o plantă care conţine: curcuminoide (curcumina, demetoxicurcumină) şi resveratrol, substanţe antioxidante care neutralizează radicalii peroxizi şi fenolici, inhibând totodată peroxidarea lipidelor, indusă de agenţi chimici (proveniţi din surse externe). Studii recente au arătat că, turmericul poate împiedica deteriorarea ADN-ului, conferind, de asemenea, capacitate de protecţie împotriva bolilor neurodegenerative.
AFIN (Vaccinium myrtillus)
Fructele de afin au o compoziţie bogată în substanţe bioactive cu acţiune puternic antioxidantă, capilaro- şi vasoprotectoare, antiagregantă-plachetară: antocianozide (mirtilozidele A şi B), flavone (hiperozidă şi quercitrozidă), procianidoli şi resveratrol. Fructele de afin stimulează sinteza de rodopsină şi îmbunătăţeşte fluxul sangvin şi irigarea ochiului, putând fi administrate ca adjuvant atât în afecţiuni oculare degenerative (glaucom, cataractă, retinopatie diabetică, degenerescenţă maculară), cât şi pentru adaptarea vederii la lumina nocturnă, mărind acuitatea vizuală.
CĂTINĂ (Hippophae rhamnoides)
Cătina are o compoziţie bogată în substanţe puternic antioxidante cu rol în neutralizarea radicalilor liberi: vitamine (C, E, PP), carotenoide, flavonoli, acizi fenolici şi trans-resveratrol. Studiile recente au demonstrat că substanţele carotenoide sunt cei mai puternici captatori biologici ai radicalului de oxigen singlet. Conform cercetărilor efectuate, izomerii cis ai carotenoidelor au capacitatea de a întrerupe reacţiile radicalice în lanţ, oprind astfel efectul în cascadă al proceselor oxidative.
CEAI-VERDE (Camellia sinensis)
Originar din China, Ceaiul-verde, este cunoscut şi utilizat de peste 5000 de ani. Frunzele de ceai-verde au un conţinut ridicat de: acizi polifenolici (acid cafeic şi clorogenic), taninuri galice, catehice şi mixte, polifenoli cu structură tropolonică, flavonoide şi proantocianidoli, substanţe bioactive care neutralizează radicalii liberi de oxigen (superoxid, peroxil, hidroxil şi peroxinitrit), inhibă peroxidarea lipidelor, reduce stresul oxidativ, prezentând acţiune antimutagenă şi antitumorală.
GOJI (Lycium barbarum)
Goji este un arbust originar din munţii Himalaya utilizat în medicina tradiţională chineză de aproximativ 2000 de ani. În compoziţia plantei au fost identificate următoarele substanţe bioactive: vitamine (A, C şi E), carotenoide şi polizaharide. Luteina şi zeaxantina se acumulează la nivelul maculei (zona centrală a retinei care mediază vederea centrală), ajutând la prevenirea bolilor degenerative oculare. Cercetări recente au arătat că fructele de goji împiedică peroxidarea LDL-colesterolului şi neutralizează eficient radicalii de superoxid şi peroxil, crescând totodată şi nivelurile enzimelor: superoxidismutaza (SOD), catalaza şi glutation peroxidaza.