- La reducere!
- -15%
Amestec de uleiuri esentiale GANDIRE CLARA 10 ml BIONOVATIV
Amestec de uleiuri esentiale GANDIRE CLARA 10 ml BIONOVATIV
Atunci când avem o gândire clară, putem da la o parte aspectele irelevante ale unei situații și nu ne lăsăm influențați de emoțiile negative, având raționamente și luând decizii optime.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 43 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 43 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,86 lei.
Amestec de uleiuri esentiale GANDIRE CLARA 10 ml BIONOVATIV
Atunci când avem o gândire clară, putem da la o parte aspectele irelevante ale unei situații și nu ne lăsăm influențați de emoțiile negative, având raționamente și luând decizii optime.
Cu toate acestea, există o multitudine de factori ce influențează această gândire clară, precum: stresul excesiv, somnul neodihnitor, probleme la nivelul tractului digestiv, infecțiile respiratorii, etc.
Uleiurile esențiale contribuie la echilibrarea funcțiilor organismului, acestea fiind recunoscute pentru efectele benefice asupra minții și corpului.
Iată acțiunile fiziologice ale acestui produs:
- susține relaxarea optimă și somnul sănătos;
- susține digestia, funcționarea normală a tractului intestinal și secreția sucurilor digestive;
- susține imunitatea și apărarea naturală a organismului.
Mod de utilizare:
Se iau câte 3-4 picături de 2 ori pe zi. Fiecare doză se dizolvă în prealabil într-o linguriță de miere sau într-un sfert de linguriță de ulei alimentar.
Ingrediente. Uleiuri esențiale de:
- Lămâie (Citrus limon): 4,5 ml;
- Chimen (Carum carvi): 1,8 ml;
- Dafin (Laurus nobilis): 1,2 ml;
- Mentă (Mentha piperita): 1 ml;
- Salvie (Salvia officinalis): 0,8 ml;
- Lămâie-verde (Citrus aurantifolia): 0,5 ml;
- Trandafir (Rosa damascena): 0,2 ml.
Prezentare:
Recipient de sticlă, 10 ml, ambalat în cutie de carton.
Precauții și contraindicații:
A nu se utiliza nediluat. Se utilizează doar diluat în miere sau ulei alimentar, nu și în apă. A nu se consuma de către femeile însărcinate sau care alăptează, de către copii, de către persoanele care suferă de litiază biliară, inflamații biliare, ocluzii ale căilor biliare, afecțiuni hepatice grave.
Atenționări:
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj. A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos.
Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului
Notificare nr. 15116/27.08.2021
Rolul componentelor:
Lămâiul este un arbust care se întâlneşte la noi în ţară ca plantă de cultură. Ramurile de lămâi au ţepi, frunze ascuţite la vârf, lucioase, de culoare verde închis.
Frunzele emana miros plăcut când sunt rupte. Florile sunt albe, iar fructul este rotund şi are coaja de culoare galbenă.
lanta conţine, proteine, apă, ulei volatil, flavonoide, adelhide, acid malic, citrat de potasiu, citrat de calciu, vitamina pp, A, D, E, vitamine din grupul, B acid citric, fructoză .
Lămâia are acţiune antiseptică, antioxidantă, astringentă, cicatrizantă, calmantă, diuretică, depurativă, vermifugă, antireumatică, bactericidă, carminativă, febrifugă, tonică şi antiinflamatoare.
Sub formă de infuzie, decoct, suc de lămâie sau ca atare este recomandată în caz de hipertensiune arterială, paraziţi intestinali, stări febrile, inflamaţii, boli gastrointestinale, stări de greaţă, boli hepatice, boli ale aparatului respirator, cefalee, convalescenţă, litiază urinară, litiaza biliară, boli reumatice, gută, epitaxis, icter, obezitate.
Este indicată şi în curele de slăbire, deoarece contribuie la arderea grăsimilor.
Sub formă de gargară, spălături şi băi locale, lămâia este benefică în cazul aftelor bucale, blefarite, glosite, herpes, negi, veruci, pistrui, întepături de insecte, plăgi, seboree sau stomatită.
În cantităţi mari, sucul de lămâie poate cauza greaţă, diaree, crampe abdominale şi leziuni ale mucoasei gastrice, de aceea este contraindicat în cazul în care aveţi ulcer sau gastrită.
Dacă beţi multă apă cu lămâie şi aveţi probleme cu stomacul, în timp s-ar putea să simţiţi arsuri sau să deveniţi predispus spre apariţia refluxului gastric.
Consumul de lămâi este contraindicat persoanelor care suferă de afecţiuni renale, biliare sau digestive.
Sucul de lămâie albeşte dinţii - se pune un amestec în părţi egale de suc de lămâie şi apa cu care se clătesc dinţii.
Lămâia se foloseşte în diverse măşti atât singură cât şi în combinaţie în diverse amestecuri (cu miere, suc de fructe, de legume, ou, plante etc. ), având efect dezinfectant, regenerant, contra ridurilor.
În cazul tenurilor grase se aplică suc de lămâie de două sau trei ori pe zi ,se lasă să se usuce timp de 15-20 min, după care se curăţă cu apă călduţă. Astfel, se reglează secreţia de sebum şi are loc vitaminizarea pielii .
Pentru îndepărtarea punctelor negre de pe faţă se masează faţa seara şi nu se clăteşte până dimineaţa iar efectul este miraculos şi punctele negre dispar ca prin minune.
Pentru îndepărtarea mătreţii se masează părul cu suc de lămâie, se lasă de seara până dimineaţa apoi se clăteşte iar părul devine strălucitor şi sănătos.
Chimenul negru este o plantă ierboasă anuală, din familia Ranunculaceae, care creşte în regiunile cu climat mai cald din Europa, Africa de Nord şi sud-vestul Asiei. Seminţele de chimen negru conţin: trigliceride, proteine, uleiuri volatile, Omega 3 şi 6, acizi graşi esenţiali şi sunt folosite pentru condimentarea diferitelor mâncăruri şi pentru proprietăţile curative. Cu mii și mii de ani în urmă, datorită proprietăților sale curative, Egiptenii numeau nigella „habbatu al-baraka” adică „sămânţa binecuvântată”.
În industra alimentară seminţele de chimen negru se folosesc pentru condimentarea brânzeturilor, iar în amestec cu făina de grâu la prepararea biscuiţilor şi în patiserie. Utilizat în medicina tradiţională de mai bine de 3000 de ani, mulţumită proprietăţilor sale, seminţele de chimen negru şi uleiul obţinut prin presarea la rece a seminţelor, conţin o serie de principii active şi acizi graşi polinesaturati care au efecte benefice atât pentru uz intern cât şi extern.
Uleiul de chimen negru conţine: acid oleic, acil palmitic, acid streatic, Omega 3 şi 6, proteine, acid folic, vitaminele B1, B2, B3 şi minerale precum calciu, cupru, fier, fosfor, zinc.
Dafinul (lat. Laurus nobilis), cunoscut și sub numele de laur, este o specie de plante aromatice din familia Lauraceae, arbore sau arbust, care ajunge până la 10–18 m înălțime, originar din zona Mediteranei.
Frunzele au o lungime de 6–12 cm și o lățime de 2–4 cm , cu margini dantelate specific și usor încurbate . Este o plantă cu flori sexuate (plantă dioică) florile mascule și femele fiind dispuse pe organisme distincte ; florile sunt de un galben-verzui pal, de aproape 1 cm diametru, crescute câte 4-5 în umbelă alături de frunză. Fructul este în formă de boabă (bacă) neagră de aproape 1 cm lungime, conținând o singura sămânță.
Frunzele de dafin sunt folosite pentru aroma lor la prepararea mâncărurilor. De asemenea, au fost folosite în Grecia antică pentru cununile de lauri, de unde și expresia "a se culca pe lauri". O asemenea cunună de laur era oferită ca premiu la Jocurile olimpice. În plus, tot de la laur derivă și cuvântul bacalaureat (bacă de laur) și cel de laureat ( încununat cu lauri), există un premiu cinematografic Premiul Laurul de aur.
Anumite date din literatura medicală sprijină ideea că frunzele de dafin ar avea următoarele utilizări :antioxidativ, analgezic și antiinflamator, anticonvulsivant (antiepileptic).
Dafinul este amplu cultivat ca plantă ornamentală în regiuni cu climat mediteranean sau oceanic , dar și ca plantă de interior în zonele mai reci.
Dafinul, pe lângă utilizarea variată în prepararea mâncărurilor, este cunoscut și apreciat ca remediu natural în tratarea câtorva afecțiuni. Printre cele mai cunoscute afecțiuni care pot fi vindecate cu ajutorul dafinului se număra infecțiile (orale, intestinale), reumatismul, alcoolismul, laringita, anorexia.
Untul de dafin, extras din fructele arbustului, intră în componența multor unguente, în special cele utilizate pentru calmarea diferitelor manifestări ale durerii. Proprietățile terapeutice ale ceaiului de dafin sunt cunoscute mai ales în tratarea reumatismului cronic, afecțiunilor nervoase și afecțiunilor orale.
Frunzele de dafin sunt utilizate pentru designul monedei de 10 yen în Japonia.
În conformitate cu mitologia greacă, arborele a apărut inițial când nimfa Daphne s-a transformat în acest arbore pentru a scăpa de urmărirea zeului din Olimp Apollo.
Pădurea de lauri (dafini) "Laurisilva" de pe insula Madeira (Portugalia) a fost înscrisă în anul 1999 pe lista patrimoniului cultural și natural mondial al UNESCO.i: hepatoprotector, hipotensiv, hipoglicemic şi anestezic local.
Produsele Life sunt fabricate în România, conţinând doar ingrediente produse în Uniunea Europeană, cu o calitate atestată în laboratoare de prestigiu.