- La reducere!
- -15%
Alergisalm 60 tablete Ayurmed
Alergisalm 60 tablete Ayurmed
Remediu natural pentru combaterea alergiilor. Reduce simptomele in reactiile alergice. Creste toleranta fata de alergeni. Echilibreaza sistemul imunitar. Fara efect sedativ. Produs 100% natural.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 45 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 45 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,90 lei.
Alergisalm 60 tablete Ayurmed
Recomandat ca remediu natural impotriva alergiilor (sezoniere, alimentare, medicamentoase etc.). Formula bine tolerata, 100% naturala, contribuie la mentinerea functiilor fiziologice normale la nivel cutanat, ocular, respirator si digestiv, la contactul cu alergenii din mediu sau din alimentatie. Ajuta la reducerea simptomelor alergiilor: prurit, lacrimare, edem, eruptii cutanate, rinoree, greata, varsaturi, respiratie dificila etc. Inhiba activitatea receptorilor de histamina si impiedica hiperreactivitatea organismului la alergeni. Favorizeaza eliminarea toxinelor din organism. Contribuie la echilibrarea sistemului imunitar, ajutand organismul sa se adapteze conditiilor de mediu.
Efecte si beneficii:
- Combate in mod 100% natural alergiile de toate tipurile (sezoniere, alimentare, medicamentoase etc.)
- Contribuie la reducerea simptomelor in reactiile alergice: prurit, lacrimare, edem, eruptii cutanate, rinoree, greata, varsaturi, tuse, respiratie dificila etc.
- Creste toleranta fata de alergeni, prin inhibarea activitatii receptorilor de histamina
- Favorizeaza eliminarea compusilor toxici, alergici din organism (actiune detoxifianta)
- Ajuta la echilibrarea sistemului imunitar
Mod de utilizare si doza recomandata:
Copii peste 5 ani: cate 1-2 tablete pe zi.
Adulti: cate 1-2 tablete de 3 ori pe zi.
Se administreazacu 30 de minute inainte de masa sau la 1 ora dupa masa. Minimum. Cura se poate prelungi pana la 3 luni.
Compozitie/tableta 500 mg
Viola tricolor (Trei frati patati), extract din parti aeriene (4:1), 100 mg
Bogatia de fitocompusi activi – flavonozide, antocianozide, saponozide, ulei volatil, carotenoide, pana la 3% acid salicilic, cumarine, tanin si 10% vitamin (C, E si α-tocoferol) – contribuie la ameliorarea problemelor alergice. Benefic in afectiuni respiratorii insotite de alergii (rinita alergica, astm bronsic, traheite, bronsite, faringite, orice afectiune care evolueaza cu tuse cu expectoratie), inflamatii cutanate, eczeme, dermatite atopice, ulceratii, intoxicatii diverse etc.
Urtica dioica (Urzica), extract din parti aeriene (5:1), 100 mg
Bogata in carotenoide, vitamine (K, C, B2), acid folic, acid acid pantotenic, amine biogene (histamina, acetilcolina si serotonina), ulei volatil si minerale - compusi cu efecte similare antihistaminicelor (prin blocarea receptorilor histaminici), amelioreaza in special simptomele produse de alergia la fan si polen. Tonic general eficace. Stimuleaza detoxifierea.
Ziziphus jujuba (Jujuba), pulbere din fructe, 75 mg
Una dintre cele mai bogate surse de antioxidanti (vitamina C, vitamina A), numerosi compusi organici si acizi. Are efect antioxidant benefic in multiple tulburari ale organismului, precum si in reducerea stresului asupra sistemului imunitar si limfatic. Ajuta la neutralizarea radicalilor liberi. Saponozidele si alcaloizii au rol in eliminarea toxinelor din sange.
Curcuma longa (Turmeric), pulbere de rizom, 75 mg
Contine, in principal, curcuminoide, cu actiune antioxidanta si antiinflamatoare nesteroidiana. Curcuminul reduce productia de histamina, diminuand astfel reactia organismului la alergeni. Sustine detoxifierea naturala a organismului.
Taraxacum officinale (Papadia), pulbere de radacina, 50 mg
Excelenta sursa de minerale (fier, cupru, potasiu, fosfor, calciu si magneziu) si vitamine (A, B1, C, D). Detoxifiant remarcabil, de ajutor mai ales in perioadele de schimbare a anotimpului. Este folosita in mod traditional pentru proprietatile depurative. Cantitatea mare de vitamina A tonifica si confera un aspect sanatos pielii. Principiile amare prezente in radacina, favorizeaza dezvoltarea florei intestinale benefice.
Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce), pulbere de radacina, 50 mg
Antialergic si antiinflamator puternic, datorita continutului bogat in flavonoide (antioxidanti importanti), glicirizina, saruri de calciu si potasiu, vitamine si minerale (Na, P, Fe, Mn, Zn, Cu, Mo). Eficace in raceli, ajuta la fluidificarea secretiilor si eliberarea cailor respiratorii, calmand tusea.
Alte ingrediente:
Acacia arabica (Guma arabica) 50 mg, excipient natural.
Rolul componentelor:
Trei frati patati este o specie anuală, înaltă de 10-14 cm, cu frunze ovate, flori cu 5 petale inegale și diferit colorate- superioare violacee, laterale galben-deschis, cea inferioară mai mare, galbenă. Înflorește din mai până la sfârșitul lunii august. Legenda spune că au fost odată trei feciori de împărat, frumoși și viteji, care s-au pornit cu toții la luptă, să biruiască un balaur înfricoșător, care îi înspăimântă de ani de zile pe supușii tatălui lor. Când cei trei voinici erau gata să-l răpună, balaurul le-a spus că, dacă nu-l vor lăsa în viață, mare năpastă se va abate asupra lor. Dar ei aveau inimi viteze și nu s-au dat înapoi, omorându-l. Și numai ce și-a dat suflarea jivina, că toată fața și pielea li s-a umplut de bube, și din frumusețea lor strălucitoare nu a mai rămas nimic. Cum nu se mai puteau arăta așa în lume, s-au pus în genunchi și au început a se ruga să li se curme suferința. Iar Dumnezeu le-a ascultat ruga și i-a transformat într-o floare cu tulpină fragedă, cu miros abia simțit și suav, care vindecă toate bolile pielii.În medicina populară se consideră că această plantă medicinală are proprietatea de a curăța sângele (depurativ). Acțiunile terapeutice sunt datorate unui fitocomplex din care fac parte acidul salicilic și derivații săi, derivații flavonici, saponinele și mucilagul. Produsul vegetal se utilizează ca diuretic, diaforetic și purgativ, precum și în tratamentul reumatismului, artritei și aterosclerozei. De asemenea, planta este utilizată ca adjuvant în tratamentul unor afecțiuni dermatologice cum ar fi pruritul, acneea, eczemele, precum și în tratamentul unor afecțiuni respiratorii (tuse convulsivă, inflamații ale căilor respiratorii superioare, răceli însoțite de stări febrile) pentru acțiunea expectorantă imprimată de saponine. Studii foarte recente au dovedit că iarba de trei-fraţi pătaţi conţine substanţe cu efecte citostatice.
Urzica este o plantă erbacee perenă care creşte în locuri necultivate, până la altitudinea de 1700 m.Florile sunt mici, verzui şi înfloresc vara.Planta se usucă la umbră, în locuri bine aerisite.Lichidul urzicător îşi pierde efectul prin fierberea plantei.Mugurii sunt bogaţi în vitamina C iar frunzele au efect diuretic.Urzica vie este un bun antidot al indigestiei produse de consumul de scoici.Este o plantă caldă, acidă, desicativă, aperitivă, emolientă, diuretică, are un bogat conţinut de fier (Urzica aparţine planetei Marte).Conţine de asemenea provitamina A, vitaminele B2, C şi K, clorofilă, flavonoide, mucilagii, acizi esenţiali, ulei esenţial şi ulei gras.În uz extern stimulează refacerea ţesuturilor – este cicatrizantă –Toate părţile plantei au proprietăţi medicinale. Urzica este fortifiantă şi decongestivă hepatobiliară, remineralizantă, uşor hipoglicemiantă, reglatoare a tranzitului intestinal.
Turmericul, alături de alte specii ale genului Curcuma, creşte spontan în pădurile Asiei de Sud în India, Indonezia, Indochina şi unele insule din Pacific. În toate aceste zone planta este tradiţional utilizată atât în domeniul culinar cât şi în cel medical, din timpuri străvechi. A fost folosită în ceremoniile religioase, semnificând viaţa, puritatea şi prosperitatea. În sistemul de medicină indiană tradiţională ayurveda, turmericul este cunoscut pentru îmbunătăţirea digestiei, a florei intestinale, pentru eliminarea viermilor intestinali şi reducerea balonării, pentru detoxifierea ficatului şi susţinerea funcţionării acestuia şi a vezicii biliare, normalizarea menstruaţiei, pentru reducerea inflamaţiilor şi a disconfortului cauzat de artrite, ca şi purificator al sângelui, în tuse şi astm, şi de asemenea în aplicaţii locale pentru arsuri, luxaţii, tăieturi, contuzii, muşcături de insecte, ca antibacterian şi antifungic acolo unde este cazul. Locuitorii băştinaşi din insulele Hawaii, demult, îl utilizau în cazul infecţiilor sinusale, infecţiilor în ureche, şi ulcerelor gastrointestinale.
Papadia este o plantă mică, ierboasă, cu o rădăcină care ajunge până la 20 cm lungime. Creşte în locuri necultivate, de la şes până în zonele subalpine, înflorind din martie până în noiembrie. Primăvara frunzele au cantitatea cea mai mare de substanţe active. Tijele se recoltează în timpul înfloririi, iar rădăcinile primăvara devreme (martie – mai). În lunile iulie-august rădăcinile conţin cantităţi mai mari de principiu amar (taraxacină), maximum fiind în luna noiembrie. Papadia conţine un principiu amar,taraxacina, inulină (cu concentraţie mare în luna august), pectine, fluor, vitamine B şi C, D, acid nicotinic,fitosteroli, tanin. Este o plantă folosită foarte mult în medicină dar şi în bucătărie. Este sub influenţa planetelor Jupiter, Saturn şi Marte, plantă “ de foc “ care devine “ aer”. Echilibrează secreţia biliară şi secreţiile gastrice, este tonifiantă, antiinflamatoare, uşor diuretică şi laxativă, stimulează funcţia depurativă a ficatului. Infuzia adăugată în apa de baie pentru picioare ameliorează circulaţia venoasă. Este binefăcătoare în stările febrile provocând transpiraţia. Consumarea frunzelor fragede şi a mugurilor de păpădie în salate este detoxifiantă şi revigorantă.
Lemnul dulce este o plantă erbacee perenă care creşte în Europa de Sud şi în Orient, pe teren nisipos. Denumirea de “ lemn dulce” derivă din grecescul “ glykys” care înseamnă “ dulce “ şi “rhiza”care înseamnă “ rădăcină”. Se foloseşte rădăcina, din care se extrage o sevă dulce-amăruie, cu numeroase calităţi terapeutice. Recoltarea se face în septembrie-octombrie, când planta este în fază de repaus şi se usucă la soare. Planta trebuie să aibe cel puţin 3 ani. Rădăcina conţine mult ulei şi sare esenţială, acestea conferindu-i proprietăţi de regenerare a celulelor, protectoare a mucoaselor iritate şi de a uşura absorbţia altor medicamente. Are efect antispastic, antitusiv, expectorant, depurativ, antiinflamator şi revigorant. Este folosită cu eficienţă şi în medicina veterinară ca antitusiv şi pentru îmbunătăţirea tonusului muscular şi ameliorarea alergiilor. În uz extern, frunzele proaspete au proprietăţi cicatrizante şi antibacteriene, iar mestecarea rădăcinii calmează inflamaţia şi iritaţia cavităţii bucale, ameliorează răguşeala şi mirosul respiraţiei. Se recomandă în tratarea gastritelor şi ulcerului gastro-duodenal, anginelor, faringitelor, bronşitelor, tusei iritative, tabagice, afecţiunilor reumatismale şi dermatitelor. Nu se recomandă persoanelor hipertensive, celor cu diabet zaharat, femeilor însărcinate şi celor care alăptează, deoarece acidul glicirizic pe care îl conţine provoacă hipertensiune, edeme prin retenţie hidrică, cefalee- deci durere de cap- şi astenie.