- La reducere!
- -6%
Agar Agar Bio 20g Bio Vita
Agar Agar Bio 20g Bio Vita
Agar-Agar este alternativa vegetală, naturală a gelatinei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 18 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 18 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,36 lei.
Agar Agar Bio 20g Bio Vita
Agar-Agar este alternativa vegetală, naturală a gelatinei.
Beneficii:
-Ideal pentru tarte cu fructe, aspic, deserturi, cupe cu fructe și multe altele.
-Vegan
-Fară gluten
-Nu conține alergeni.
Compozitie:
-agar-agar*.
*din culturi certificate ecologic
Nu conține alergeni.
VALORI NUTRIȚIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetică 720 kJ/ 175 kcal
Grăsimi, din care: 0,1 g
- acizi grași saturați 0,0 g
Carbohidrați, din care: 0,4 g
- zaharuri 0,4 g
Proteine 0,1 g
Sare 1,3 g
A se păstra la loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: vezi data inscripționată pe ambalaj.
Rolul componentelor:
Agar-agar, numit și agar sau geloză, este un produs organic cu putere de gelifiere foarte mare, extras dintr-o serie de alge marine roșii (agarofite) din familiile Gelidiaceae (Gelidium) și Gracillariaceae (Gracilaria).
Descoperit în jurul anului 1660 în Japonia sub numele de kanten, a fost folosit în alimentație în locul gelatinei. Are în proporție de 70-80% polizaharide, respectiv agaroză și agaropectine, 10–20% apă și 1,5–4% substanțe minerale, și este comercializat sub formă de pulbere fină, aglutinat sub formă de granule, fulgi sau benzi membranoase (rezistente în stare umedă și friabile sub formă uscată).
Agarul este practic fără gust și fără culoare, și se dizolvă la cald (este insolubil în apă rece) în preparatele care conțin apă. Gelifierea are loc la temperaturi de 35-45°C la un pH optim de 5.4-5.7, dar procesul poate avea loc și la un pH de 3.5-10, în fucție de specia de alge din care este extras.
Gelurile obținute din agar sunt fragile și ușor opace. Lichefiază dacă sunt încălzite la temperaturi de peste 80°C, dar sunt termoreversibile, astfel încât putem gelifia și lichefia gelul în mod repetat, fără a-i reduce din calități. În funcție de cantitatea de agar folosită, se pot obține preparate cu texturi diferite, similare sucului concentrat, spumelor sau jeleurilor moi sau tari.
Agar-agarul se obtine astfel:
Prima dată algele numite agarophite sunt fierte, apoi se lasă să se răcească și se taie sub forma unor bare lungi. Se pun mai apoi pe paie de orez și sunt lăsate să înghețe pe durata iernii. Acest proces durează cel puțin zece zile. Când sunt complet uscate, barele sunt răzuite și se obțin în acest fel fulgii. Totul durează câteva luni de zile.
Există și agar-agar care se obține pe cale industrială, are aceleași proprietăți, dar nu este un produs natural.
Categoriile vizate au fost alimentele, suplimentele alimentare și cosmeticele: toate trebuiau să fie ”fără E-uri” dacă urmau să aibă loc în portofoliul Pronat.
În cei 9 ani de activitate, firma a schimbat de trei ori locația, iar a treia locație, mai mare, mai modernă și cu mai multe facilități, corespunde creșterii înregistrate precum și proiecțiilor viitoare care sunt în planul de dezvoltare al firmei, între care intensificarea activității de producție și ambalare.
Actualmente Pronat are peste 90 de furnizori, în întregime din zona comunitară, peste 500 de parteneri recurenți și cateva milioane de produse vândute. Piața internă este dată de mixul de canale de distribuție: comerțul bio specializat, lanțurile internaționale și de asemenea comerțul online.