ACUSTIVUM SPRAY AURICULAR 20ML Zdrovit
ACUSTIVUM SPRAY AURICULAR 20ML Zdrovit
Spray-ul Acustivul este un dispozitiv medical ce faciliteaza dizolvarea si elimina dopurile de ceara existente.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 45 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 45 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,90 lei.
ACUSTIVUM SPRAY AURICULAR 20ML Zdrovit
Spray-ul Acustivul este un dispozitiv medical ce faciliteaza dizolvarea si elimina dopurile de ceara existente.
Beneficii:
- Impiedica formarea dopurilor de ceara;
- Mentine igiena canalului auditiv;
- Produsul poate fi utilizat la copiii de peste 6 luni si adulti.
Ingrediente: ulei de floarea soarelui, ulei de migdale dulci, parafina lichida, ulei de masline, ulei de jojoba, polisorbat 80, PPG-8, tocoferol (vitamina E), palmitat de ascorbil (vitamina C), acid ascorbic (vitamina C), acid citric.
Mod de utilizare: utilizati inainte de baie, pentru a preveni retinerea apei in ureche.
Copii si sugari de la 6 luni: o pulverizare in canalul auditiv extern.
Adulti: 1-2 pulverizari in canalul auditiv extern.
Dizolvarea dopurilor de ceara: utilizati de 3-5 ori pe zi, pana la dizolvarea rezidurilor de ceara.
Utilizare profilactica si igiena urechii: utilizati 1-2 ori pe saptamana pentru prevenirea aparitiei blocajelor datorate dopurilor de urechi.
Contraindicatii:
Nu se utilizeaza in cazul bolilor urechii, perforatiilor membranelor timpanice sau existentei de corp strain in ureche.
Mod de prezentare: spray de 20ml.
Rolul componentelor:
Migdalul este un arbore care poate atinge peste 10 metri înălţime şi este cultivat în ţara noastră în zonele cu climă blândă, în Oltenia, Banat şi Dobrogea.
Florile au culoare de la roz deschis până la alb, fructele de migdal cresc în ciorchini, au mărimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovală, culoare galben-maronie, iar sâmburele este acoperit cu o coajă catifelată. Migdalul înfloreşte în lunile martie sau aprilie.
În scop fitoterapeutic se utilizează frunzele şi cojile de la seminţe. Migdalele sunt utilizate în gastronomie (patiserie) dar şi în industria cosmetică sau a parfumeriei.
Migdalul conţine mucilagii, gliceride, proteine, colină, enzime, asparagină, vitamina C, tocoferol, riboflavină, acid pantotenic, acid folic, tiamină, minerale (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier), steroli, aminoacizi.
Migdalele constituie un bun echilibrant nervos, au rol energetic, remineralizant, reconstruiesc masa musculară, 100 gr de migdale acoperă jumătate din necesarul zilnic de vitamina E, asigură o buna parte din necesarul de magneziu (important pentru reconstructia muşchilor ), o sursă deloc de neglijat de calciu, reduc senzaţia de foame, au rol emolient, laxativ, hemostatic şi antiseptic intestinal, eficient în tratarea ulcerului si a gastritei hiperacide, deoarece formează o peliculă protectoare la nivelul mucoasei gastrice, iar proteinele neutralizează parţial sucul gastric, în inflamatii şi spasme ale stomacului şi intestinelor, precum şi în cazuri de fermentatii şi putrefacţii intestinale.
Consumul de migdale este recomandat în anemii, insomnii, astm bronşic (fructe coapte amestecate cu miere), atrofii musculare, HTA, boli de inimă, fructul necopt este bun pentru eliminarea sărurilor metalelor grele din organism.
Laptele de migdale dulci este deosebit de hrănitor, poate chiar să înlocuiască laptele matern şi este indicat copiilor şi convalescenţilor.
Preparare: 50 gr miez de migdale, 50 gr miere de albine, 1 litru de apă plată - se înmoaie în apă migdalele pentru a se putea îndepărta pieliţele, apoi se pisează bine, se amestecă mereu cu puţină apă până se formează o pastă, după care se amestecă cu restul de apă, se strecoară şi se amestecă cu miere.
Poate fi folosit contra spasmelor, inflamaţiilor stomacului şi intestinelor, căilor urinare, respiratorii, acceselor de tuse, palpitaţiilor.
Uleiul de migdale dulci are un gust de o mare fineţe, fiind bogat în vitamine şi acizi graşi. Datorită conţinutului bogat în vitamine de grup B, este recomandat în stimularea funcţiilor intelectuale, în special memoriei şi tulburărilor sistemului nervos. Are efecte uşor purgative.
În uz extern poate fi un emolient în iritaţiile la nivelul epidermei, dermatozelor, psoriazisului sau pielii uscate.
Uleiul de migdale dulci este folosit în cosmetică încă de pe vremea frumoasei egiptence Cleopatra. Astăzi, este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele.
Pentru că are o formulă apropiată de cea a sebumului produs de pielea noastră, uleiul de migdale poate fi folosit pentru demachierea feţei, inclusiv a zonei din jurul ochilor, şi chiar pentru hidratarea tenului deoarece după utilizare nu lasă pielea îmbibată în grăsime.
Este recomandat pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel cu tendinţă de îngrăşare tocmai pentru că seamănă la textură cu sebumul produs în mod natural de piele. Totusi, pentru persoanele cu ten gras, este indicată doar demachierea cu acest ulei.
Uleiul de migdale poate fi folosit şi pentru hidratarea şi revigorarea părului, făcându-l mai strălucitor, mai rezistent şi prevenind căderea acestuia. Este suficient să puneţi câteva picături pe vârful degetelor şi să vă masaţi scalpul iar firul de păr se va întări şi va deveni mai puternic. Ajută de asemenea la eliminarea mătreţii.
Acest ulei miraculos este perfect şi pentru tratarea cearcănelor sau hidratarea buzelor.
Jojoba este un arbust, din familia Simmondsiaceae, originar din Sonora și Mojave. Plantaţiile se răspândesc în zonele de deşert şi semideşert precum: deşertul Arizona, California, Mexic, Argentina, Australia, Israel, Peru etc.
Jojoba are frunze ovale de culoare verde-gri, cu o textură lipicioasă şi floricele galben-verzui. Fructul de jojoba are formă ovală de culoare verde, care conţine o capsulă al cărei sămânţă este de culoare cafenie bogată în ulei cu efect laxativ.
Consumate în cantitate mare, seminţele de jojoba pot fi toxice, de aceea cu toate că planta este considerată comestibilă în rândul populaţiei Seri, seminţele nu se consumă decât rar, în cazuri excepţionale.
Fructele de jojoba sunt folosite în special pentru obţinerea de ceară sau ulei, care se poate uşor rafina şi utiliza în cosmetică datorită proprietăţilor sale hidratante sau pentru prelucrarea uleiului în scopul obţinerii de biodiesel sau combustibil pentru utilaje.
Uleiul de jojoba este de fapt o ceară lichidă care se obţine prin presarea la rece a seminţelor. Uleiul pur de jojoba are o culoare galben-aurie cu miros specific de nucă, pe când cel rafinat este transparent şi lipsit de miros. Uleiul de jojoba are termen de valabilitate îndelungat, deoarece nu conţine trigliceride care să contribuie la oxidarea şi râncezirea uleiului.
Proprietăţi terapeutice: antibacterian, antifungic, antiinflamator, antiseptic, antioxidant, emolient şi hidratant.
Uz extern:
-bogat în vintamina E, are efect antioxidant cu rol în prevenirea îmbătrânirii premature şi formarea ridurilor;
-hidratează tenul uscat şi matur;
-este un ulei uşor, asemănător sebumului secretat de piele, de aceea se absoarbe rapid în piele, reglează secreţia de sebum, nu astupă porii şi lasă tenul să respire.
-util în îngrijirea tenului acneic, cu efect antiseptic;
-reduce inflamaţia şi roşeaţa pielii;
-fiind un ulei hipoalergenic, nu irită tenul astfel că poate fi folosit ca demachiant, inclusiv pentru zona sensibilă a ochilor;
-poate fi folosit ca balsam de buze, pentru îngrijirea buzelor uscate şi crăpate;
-prin masaj local înlătură durerile articulare;
-are efect emolient asupra călcâielor crăpate şi a pielii întărite;
-previne şi ameliorează infecţiile cu fungi, împreună cu uleiul din arbore de ceai este adjuvant în tratarea ciupercii unghiei;
-întăreşte unghiile fragile, hidratează şi înmoaie cuticulele;
-adjuvant în tratarea diferitelor afecţiuni dermatologice precum: eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri solare;
-previne formarea mătreţii şi întăreşte rădăcina firului de păr, prevenind căderea părului;
-este recomandat atât pentru părul uscat, conferindu-i hidratare şi strălucire, precum și părului gras, reglâng secreţia de sebum.