- La reducere!
- -10%
A-Z Retard cu Luteina 30 cpr Doppelhertz Activ
A-Z Retard cu Luteina 30 cpr Doppelhertz Activ
Doppelherz Aktiv A-Z Retard cu Luteina contine o gama intreaga de vitamine si minerale de importanta vitala pentru organism, indeosebi in cazul utilizatorilor cu o alimentatie neechilibrata.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 26 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 26 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,52 lei.
A-Z Retard cu Luteina 30 cpr Doppelhertz Activ
Doppelherz Aktiv A-Z Retard cu Luteina contine o gama intreaga de vitamine si minerale de importanta vitala pentru organism, indeosebi in cazul utilizatorilor cu o alimentatie neechilibrata.
Avantaje:
Aportul de vitamine, minerale si microelemente este insuficient in cazul alimentatiei neechilibrate.
Anumite vitamine si minerale pot fi depozitate doar in cantitate limitata de catre organism.
Printre acestea, se numara si Vitaminele hidrosolubile C, B1, B2 si B6.
Asa, de exemplu, o cantitate prea mare de Vitamina C ingerata deodata este excretata fara a putea fi utilizata de catre organism in cazul unei suprasolicitari, cand nevoile organismului sunt crescute.
Comprimatele Doppelherz Aktiv A-Z Retard cu Luteina functioneaza pe baza unui sistem deosebit de fabricatie, asemenea unui "rezervor de substante nutritive", din care acestea sunt eliberate treptat si stau la dispozitia organismului timp de mai multe ore.
Actiuni in cazul:
-persoanelor stresate la serviciu;
-persoanelor stresate in viata cotidiana;
-celor care fac efort fizic;
-pe parcursul curelor de slabire.
Compozitie:
Vitamina A 400 μg
Luteina 1500 μg
Vitamina D 5 μg
Vitamina E 10 mg
Vitamina K 20 μg
Vitamina C 150 mg
Vitamina B1 3.5 mg
Vitamina B2 4.0 mg
Niacina 18 mg
Vitamina B6 5 mg
Acid folic 450 μg
Vitamina B12 2.5 μg
Biotina 300 μg
Acid pantotenic 12 mg
Calciu 137 mg
Fosfor 105 mg
Magneziu 56.3 mg
Fier 2.1 mg
Zinc 5 mg
Cupru 0.9 mg
Seleniu 10 μg
Crom 25 μg
Molibden 20 μg
Iod 100 μg
Administrare: 1 comprimat pe zi
Atentionari:
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Suplimentele alimentare nu pot fi utilizate pentru inlocuirea unui regim alimentar variat si echilibrat si a unui mod de viata sanatos.
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
A se pastra la temperaturi ce nu depasesc 25°C, in ambalajul original.
Alimentatia neechilibrata, curele de slabire sau un necesar crescut de substante nutritive (din cauza conditiilor de mediu solicitante, eforturilor fizice, modului de viata necorespunzator - de exemplu, prin consum de alcool si tutun) si expunerea intensiva la raze ultraviolete sunt situatii in care comprimatele retard Doppelherz® aktiv A-Z Retard cu Luteina pot fi administrate.
Rolul componentelor:
Luteina este un pigment galben care se găseşte în galbenuşul de ou, în unele alge şi plante şi în celulele folosensibile din fundul ochiului. Ajută la menţinerea unei vederi sănătoase. Consumul crescut de luteină scade riscul degerescenţei maculare, cauza principală a orbirii vârstnicilor
Luteina (şi izomerul său chimic zeaxantina) este un membru al familiei carotenoidelor. Conferă culoare galbenă fructelor şi legumelor, cum ar fi mango, papaya, porumbul dulce şi roşiile. Cu toate acestea, cantităţile cele mai mari de luteinase găsesc în legumele verzi, precum varza, spanacul şi napii, broccoli, varza de Bruxelles, fasolea, prazul, şi anumite tipuri de lăptuci şi salate, mai cu seama , sunt şi ele surse dietetice bune. Cu cât leguma este mai verde, cu atât conţine mai multă luteină. Iar legumele crude sunt o sursă mai bună decât cele fierte.
Luteina este un antioxidant. Asta înseamnă că are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi nocivi (substanţe produse de poluare, radiaţii, mâncare prăjită şi arsă, lumina soarelui şi combustie) care pot intra în corp. Aceşti radicali liberi pot deteriora celulele şi accelera îmbătrânirea. La un moment dat, se credea că toţi antioxidanţii slujesc aceluiaşi scop, dar s-a demonstrat că ei au funcţii specifice.
Se consideră că aceasta joacă un rol important în menţinerea unei vederi sănătoase, pentru că este pigmentul principal care se găseşte în zona de sensibilitate vizuală maximă. Pe măsură ce îmbatrânim, celule cu pigment retinal devin mai puţin eficiente, retina degenerează şi vederea centrală se pierde treptat. Acest proces este cunoscut ca degenerescenta maculară legată de vărstă (DMLV).
Una dintre cauzele degenerescenţei maculare este deteriorarea produsă de radicalii liberi în lumina soarelui. Luteina poate proteja macula, actionand ca un filtru optic pentru lumina soarelui şi ca un antioxidant pentru a absorbi radicalii liberi. Luteina poate juca un rol şi în menţinerea imunităţii.Studiile ştiinţifice au constatat în general un risc crescut de degenerescenţă maculară la un nivel scăzut de luteină în dieta sau în sânge, însa nu avem înca la dispoziţie dovezi concludente ca un consum mai ridicat ar reduce incidenţa DMLV sau ar ajuta la tratarea ei. Câteva studii mici au furnizat nişte rezultate încurajatoare. Un studiu american recent a stabilit că suplimentarea cu luteină şi alţi antioxidanţi la persoanele cu o DMLV incipienţă a avut un efect benefic asupra funcţiei maculare. Iar un alt experiment publicat în Optometry arătat că o doză zilnică de 10 mg de luteină, luată singură sau cu alte suplimente antioxidante, a îmbunătăţit funcţia vizuala la 90 de pacienţi cu DMLV atrope într-un interval de 12 luni.
Cercetările referitoare la rolul luteinei în prevenirea cataractei nu au fost până acum încurajatoare. Suplimentele cu luteină au îmbunătăţit însă acuitatea vizuală şi sensibilitatea la lumină puternică (fotofobia) la persoanele cu cataractă.
În aşteptarea rezultatelor unor viitoare cercetări, este important de respectat o dietă bogată în legume cu frunze verzi, care ar trebui să ofere cantităţi mari de luteină. Dacă nu vă plac legumele crude, s-ar putea ca dieta dvs. să fie deficitară în acest nutrient.