- La reducere!
- -5%
Wellness Imunitate Forte Jeleuri Adulti 30 buc SANOVITA
Wellness Imunitate Forte Jeleuri Adulti 30 buc SANOVITA
Jeleurile Imunitate Forte susțin sistemul imunitar printr-un complex de nutrienți, într-o formulă concentrată și cu o formă plăcută, prietenoasă. Te menții în formă cu o doză de doar două jeleuri pe zi, care au un gust plăcut, arome naturale, dar fără zahăr. Încearcă-le, îți va face plăcere!
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 50 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 50 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,00 lei.
Wellness Imunitate Forte Jeleuri Adulti 30 buc SANOVITA
Jeleurile Imunitate Forte susțin sistemul imunitar printr-un complex de nutrienți, într-o formulă concentrată și cu o formă plăcută, prietenoasă. Te menții în formă cu o doză de doar două jeleuri pe zi, care au un gust plăcut, arome naturale, dar fără zahăr. Încearcă-le, îți va face plăcere!
Beneficii:
-Jeleurile Imunitate Forte susțin sistemul imunitar printr-un complex de nutrienți, într-o formulă concentrată și cu o formă plăcută, prietenoasă.
-Vitamina C, Zincul, Socul si Echinacea întaresc sistemul imunitar.
-Vitamina C contribuie la reducerea starii de oboseala si epuizare.
-Vitamina C, Zincul si Socul au efect antioxidant.
-Zincul ajuta la mentinerea functiei cognitive.
-Fara zahar.
-Poate fi consumat de catre persoanele vegane.
Compozitie:
Jeleuri cu extract de soc și echinacea și aromă de zmeură: FOS/fructo-oligozaharide din Trestie-de-zahăr (Saccharum officinarum); Apă; agent gelatinizant: pectină; vitamina C/acid ascorbic; acidifiant: acid citric monohidrat; extract din parti aeriene de Echinacea (Echinacea purpurea), cu min. 4 % polifenoli; coloranți: antocianini, Spirulina; corector de aciditate: citrat trisodic dihidrat; extract uscat de propolis, cu min. 5% flavonoide; ulei vegetal; citrat de zinc; aromă naturală de zmeură; extract hidroetanolic 30:1 de Soc (Sambucus nigra); agent antiaglomerant: ceară carnauba.
Compoziție |
DZR (2 jeleu x 2.5g = 5g) |
*VNR % |
Vitamina C |
50 mg |
63 |
Zinc |
3 mg |
30 |
Soc |
100 mg |
- |
Echinacea |
200 mg |
- |
Propolis |
10 mg |
- |
*corespunde valorilor zilnice de referință pentru vitamine și minerale în % (adulți).
(DZR = doza zilnică recomandată)
(VNR = valoarea nutrițională de referință)
Administrare: adulti: 2 jeleuri pe zi.
Contraindicat persoanelor alergice la produsele apicole.
Rolul componentelor:
Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri si mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale se numara protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi si chiar impotriva imbatranirii pielii.
In 1912, biochimistul polonez Casimir Funk dezvolta conceptul de vitamine. Intre 1928 si 1933, doua echipe independente, formate din cercetatorul ungur Albert Szent György si cercetatorul american Joseph L. Sviberly, pe de-o parte, si cercetatorii americani Charles Glen King si W. A. Waugh, pe de alta parte, izoleaza vitamina C (acidul hexuronic). Acidul hexuronic este denumit apoi acid ascorbic, recunoscandu-se formal natura antiscorbutica a compusului. In 1937, cercetatorul Albert Szent György primeste Premiul Nobel pentru medicina pentru aceasta descoperire.
Folosirea in scop medicinal a vitaminei C dateaza inca din secolul 18. Scorbutul, boala cauzata de deficienta vitaminei C, era o problema frecvent intalnita, in special printre marinari si navigatori, estimarile aratand ca peste 2 milioane dintre acestia au fost afectati. In 1747, James Lind, un medic scotian, a facut un experiment pentru tratatea scorbutului si a descoperit ca doar portocalele si lamaile ameliorau simptomele bolii.
Din 1928 pana in 1933, o echipa de cercetatori maghiari, Joseph L. Svirbely, Albert Szent-Györgyi si cercetatorul american Charles Glen Kind au izolat pentru prima data vitamina C si i-au dat denumirea de acid ascorbic. De atunci, vitamina C a fost folosita nu numai in tratarea scorbutului, ci si pentru imbunatatirea imunitatii, impotriva simptomelor de gripa si raceala, dar si ca supliment, pentru a proteja intregul organism.
Spre deosebire de animale, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si din suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, inclusiv asupra regenerarii pielii. Aceasta ajuta la cresterea si regenerarea testurilor din tot corpul, prin faptul ca iti ajuta organismul sa produca mai mult colagen. Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
De asemenea, vitamina C este un antioxidant puternic, care impiedica actiunea radicalilor liberi (compusi rezultati in urma proceselor de oxidare, dar si ca urmare a contactului cu agenti sau substante poluante) asupra organismului. Acumularea radicalilor liberi in organism este periculoasa in timp, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la imbatranire, dar si la aparitia unor boli cardiovasculare, a artritei si a cancerului.
Avem nevoie de vitamina C si pentru a sintetiza cei mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C, deoarece aceasta stimuleaza si protejeaza glanda hipofiza, care secreta hormonii responsabili de sexualitate, psihic, crestere si de functionare a tiroidei.
Vitamina C se gaseste in concentratii mari in creier, leucocite, ochi, glande suprarenale, ficat, tiroida, mucoasa intestinului subtire sau in splina. Acestea au concentratii de vitamina C de la 10 pana la 50 de ori mai mari ca acelea din plasma, celulele rosii sau din saliva.