- La reducere!
- -12%
VITAMINA D3 JUNIOR 800UI 50CPR MASTICABILE BERES
VITAMINA D3 JUNIOR 800UI 50CPR MASTICABILE BERES
Vitamina D3 Junior 800 UI este un supliment alimentar recomandat in starile de carenta a vitaminei D3. Deficitul de vitamina D3 se manifesta prin simptome precum: oboseala, dureri musculare si articulare, slabirea sistemului imunitar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 24 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 24 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,48 lei.
VITAMINA D3 JUNIOR 800UI 50CPR MASTICABILE BERES
Vitamina D3 Junior 800 UI este un supliment alimentar recomandat in starile de carenta a vitaminei D3. Deficitul de vitamina D3 se manifesta prin simptome precum: oboseala, dureri musculare si articulare, slabirea sistemului imunitar.
Beneficii:
- Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos.
- Participa la procesul de diviziune celulara.
- Contribuie la absorbtia calciului si fosforului.
- Contribuie la mentinerea sanatatii dintilor.
- Contribuie la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange.
- Contribuie la mentinerea functiei normale a sistemului muscular.
- Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
- Ajuta la cresterea si dezvoltarea normala a oaselor la copii.
Ingrediente: Indulcitori: izomalt, xilitol, glicozine steviolice, sucraloza, agent de incarcare: celuloza microcristalina, corector de aciditate: acid citric, agenti antiaglomeranti: saruri de magneziu ale acizilor grasi vegetali, dioxid de siliciu coloidal, emulsifiant: mono si digliceride ale acizilor grasi vegetali, aroma de lamaie, coloranti: oxizi si hidroxizi de fier, oxid galben de fier, oxid rosu de fier, vitamina D3/ colecalciferol 100.000 UI/g (zaharoza, gelatina, amidon de porumb, ulei de soia partial hidrogenat, colecalciferol din lanolina de oaie, dl- alfa tocoferol).
Mod de utilizare:
- Copii mai mari de 4 ani si adolescenti: 1 comprimat masticabil pe zi
- Adulti: 2 comprimate masticabile pe zi.
Avertizari:
- A nu se lasa la indemana copiilor.
- Administrarea produsului nu este recomandat in cazul unor nivele crescute de calciu in sange si urina, respectiv in cazurile de calculi renali cu continut de calciu.
- Consumul excesiv poate cauza efecte laxative.
Forma de prezentare: 50 comprimate masticabile
Rolul componentelor:
Vitamina D se gaseste in mai multe surse alimentare, cum ar fi pestele, ouale, laptele fortificat si uleiul din ficat de cod. Soarele contribuie in mod semnificativ la productia zilnica de vitamina D - 10 minute de expunere la soare intr-o zi este considerata o perioada suficienta pentru a preveni carentele de vitamina D. Termenul de vitamina D se refera la diferite forme ale acestei vitamine.
Doua forme ale vitaminei D sunt importante pentru oameni: ergocalciferolul (vitamina D2) si calecalciferolul (vitamina D3).
Vitamina D2 este sintetizata de catre plante. Vitamina D3 este sintetizata de catre oameni atunci cand pielea este expusa la razele ultraviolete B ale soarelui (UVB). Unele dintre alimentele din comert pot fi imbogatite cu vitamina D2 sau D3.
Printre rolurile vitaminei D se numara:
-este esentiala pentru absorbita si metabolismul calciului si fosforului, care au diverse functii, in mod special in intretinerea sanatatii oaselor.
-este regulator al sistemuli imunitar
-poate sustine sistemul imunitar in lupta unora dintre boli (cum ar fi raceala, de exemplu)
-reduce riscul dezvotlarii sclerozei multiple
-poate avea un rol cheie in stimularea functiei creierului chiar si la varste inaintate
-ajuta la mentinerea greutatii normale a organismului
-reduce severitatea si frecventa simptomelor astmului si probabilitatea spitalizarii din cauza astmului
-s-a demonstrat ca reduce riscul de aparitie a artitei reumatoide la femei
-una dintre formele vitaminei D ar putea avea un rol important in protectia daunelor in cazul unui nivel scazut de radiatii
-persoanele care au niveluri adecvate de vitamina D au un risc semnificativ mai mic de a dezvolta cancer, comparativ cu persoanele care au valori mai scazute ale acesteia. Deficienta de vitamina D este intalnita frecvent la bolnavii de cancer, indiferet de statutul lor nutritional.