Ulei de Migdale dulci 30 ml Transvital
Ulei de Migdale dulci 30 ml Transvital
În tratamentele de înfrumusețare, migdalele sunt considerate ingrediente principale, deoarece curăţă, exfoliază, hidratează și hrănesc orice tip de piele.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
Ulei de migdale dulci
Mod de prezentare: sticla de 30 ml
Utilizat încă din antichitate de către egiptenii antici din înalta societate, fiind considerat unul din ingredientele frumuseții Cleopatrei, pentru prepararea unui unguent de masaj în combinație cu vin, scorțișoară și miere, uleiul de migdale este utilizat în prezent la scară largă în industria
cosmetică, datorită proprietăților sale emoliente și curative.
Datorită conținutului ridicat de acizi linoleici și acizi grași, îl fac deosebit de valoros în îngrijirea pielii.
În tratamentele de înfrumusețare, migdalele sunt considerate ingrediente principale, deoarece curăţă, exfoliază, hidratează și hrănesc orice tip de piele.
Uleiul de migdale reprezintă o bună bază de masaj și purtător de principii active din uleiurile esențiale și diverse ingrediente cosmetice.
Proprietăți:
• emolient, excelent pentru pielea crăpată și uscată
• previne vergeturile, îmbătrânirea pielii și netezește ridurile
• calmează iritațiile
• bun fortifiant pentru păr degradat și uscat
• ajută la eliminarea mătreții
• bun pentru cuticule și unghii casante.
Recomandări:
pentru ten și corp se masează bine pe ten și corp, în special în zonele unde se formează riduri, vergeturi, până la absorbție;
pentru păr se aplică o cantitate mică, se masează bine scalpul și se întinde pe toată lungimea părului, cu 30 de minute înainte de spălare;
pentru unghii se masează unghiile pentru hrănirea și întărirea acestora.
Ingrediente (INCI):
Prunus amygdalus dulcis oil, Tocopherol.
Rolul componentelor:
Migdalul este un arbore care poate atinge peste 10 metri înălţime şi este cultivat în ţara noastră în zonele cu climă blândă, în Oltenia, Banat şi Dobrogea.
Florile au culoare de la roz deschis până la alb, fructele de migdal cresc în ciorchini, au mărimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovală, culoare galben-maronie, iar sâmburele este acoperit cu o coajă catifelată. Migdalul înfloreşte în lunile martie sau aprilie.
În scop fitoterapeutic se utilizează frunzele şi cojile de la seminţe. Migdalele sunt utilizate în gastronomie (patiserie) dar şi în industria cosmetică sau a parfumeriei.
Migdalul conţine mucilagii, gliceride, proteine, colină, enzime, asparagină, vitamina C, tocoferol, riboflavină, acid pantotenic, acid folic, tiamină, minerale (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier), steroli, aminoacizi.
Migdalele constituie un bun echilibrant nervos, au rol energetic, remineralizant, reconstruiesc masa musculară, 100 gr de migdale acoperă jumătate din necesarul zilnic de vitamina E, asigură o buna parte din necesarul de magneziu (important pentru reconstructia muşchilor ), o sursă deloc de neglijat de calciu, reduc senzaţia de foame, au rol emolient, laxativ, hemostatic şi antiseptic intestinal, eficient în tratarea ulcerului si a gastritei hiperacide, deoarece formează o peliculă protectoare la nivelul mucoasei gastrice, iar proteinele neutralizează parţial sucul gastric, în inflamatii şi spasme ale stomacului şi intestinelor, precum şi în cazuri de fermentatii şi putrefacţii intestinale.
Consumul de migdale este recomandat în anemii, insomnii, astm bronşic (fructe coapte amestecate cu miere), atrofii musculare, HTA, boli de inimă, fructul necopt este bun pentru eliminarea sărurilor metalelor grele din organism.
Laptele de migdale dulci este deosebit de hrănitor, poate chiar să înlocuiască laptele matern şi este indicat copiilor şi convalescenţilor.
Preparare: 50 gr miez de migdale, 50 gr miere de albine, 1 litru de apă plată - se înmoaie în apă migdalele pentru a se putea îndepărta pieliţele, apoi se pisează bine, se amestecă mereu cu puţină apă până se formează o pastă, după care se amestecă cu restul de apă, se strecoară şi se amestecă cu miere.
Poate fi folosit contra spasmelor, inflamaţiilor stomacului şi intestinelor, căilor urinare, respiratorii, acceselor de tuse, palpitaţiilor.
Uleiul de migdale dulci are un gust de o mare fineţe, fiind bogat în vitamine şi acizi graşi. Datorită conţinutului bogat în vitamine de grup B, este recomandat în stimularea funcţiilor intelectuale, în special memoriei şi tulburărilor sistemului nervos. Are efecte uşor purgative.
În uz extern poate fi un emolient în iritaţiile la nivelul epidermei, dermatozelor, psoriazisului sau pielii uscate.
Uleiul de migdale dulci este folosit în cosmetică încă de pe vremea frumoasei egiptence Cleopatra. Astăzi, este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele.
Pentru că are o formulă apropiată de cea a sebumului produs de pielea noastră, uleiul de migdale poate fi folosit pentru demachierea feţei, inclusiv a zonei din jurul ochilor, şi chiar pentru hidratarea tenului deoarece după utilizare nu lasă pielea îmbibată în grăsime.
Este recomandat pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel cu tendinţă de îngrăşare tocmai pentru că seamănă la textură cu sebumul produs în mod natural de piele. Totusi, pentru persoanele cu ten gras, este indicată doar demachierea cu acest ulei.
Uleiul de migdale poate fi folosit şi pentru hidratarea şi revigorarea părului, făcându-l mai strălucitor, mai rezistent şi prevenind căderea acestuia. Este suficient să puneţi câteva picături pe vârful degetelor şi să vă masaţi scalpul iar firul de păr se va întări şi va deveni mai puternic. Ajută de asemenea la eliminarea mătreţii.
Acest ulei miraculos este perfect şi pentru tratarea cearcănelor sau hidratarea buzelor.
Distribuitor al brandurilor Parapharm si Transvital