- La reducere!
- -12%
ULEI DE ARMURARIU PRESAT LA RECE 250ML Carmita
ULEI DE ARMURARIU PRESAT LA RECE 250ML Carmita
Din cele mai vechi timpuri uleiul de armurariu a fost cunoscut ca tratament împotriva hepatitei virale A, B si C, hepatita toxică ori ciroză hepatică, icter. Regenerează ţesutul hepatic, scade colesterolul sanguin, scade rezistenţa la insulină a celulelor, puternic detoxifiant, previne efectele adverse ale medicamentelor ori după tratamente radiologice şi chimioterapie. Ajuta la restabilirea organismului în caz de intoxicaţie alcoolică, adjuvant în caz de dischinezie biliară, migrene.De asemenea este un bun galactogog, utilizat de către femeile care alaptează.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 43 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 43 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,86 lei.
ULEI DE ARMURARIU PRESAT LA RECE 250ML Carmita
Din cele mai vechi timpuri uleiul de armurariu a fost cunoscut ca tratament împotriva hepatitei virale A, B si C, hepatita toxică ori ciroză hepatică, icter. Regenerează ţesutul hepatic, scade colesterolul sanguin, scade rezistenţa la insulină a celulelor, puternic detoxifiant, previne efectele adverse ale medicamentelor ori după tratamente radiologice şi chimioterapie. Ajuta la restabilirea organismului în caz de intoxicaţie alcoolică, adjuvant în caz de dischinezie biliară, migrene.De asemenea este un bun galactogog, utilizat de către femeile care alaptează.
Foarte bogat în substanţe flavonoide denumite colectiv "silimarină", care a dovedit în timp proprietăţi hepatoprotectoare de excepţie din care face parte: silibina( cantitatea cea mai mare), izosilibina, silidianina, silicristina, taxifolina.
Pentru purificarea ficatului şi eliminarea grăsimilor.
Această cură se face înaintea oricărui alt procedeu terapeutic ce acţionează asupra ficatului. Se ştie că primul lucru pe care vrem să îl facem atunci cand ceva este în neregulă este să facem mai întâi ordine şi să curăţăm zona în care vrem să acţionăm. Această cură purifică ficatul şi îl pregăteşte astfel pentru terapia de refacere şi apoi pentru cea de tonifiere.
Pentru boli hepatice
Se indică următorul amestec de plante: sulfină, armurariu, cătină albă, anghinare, cimişir (1/4), rostopască, (1/2).
Pentru regenerarea şi tonifierea ficatului şi a întregului organism.
Doctorul Marx Gherison susţine în excepţionala sa lucrare “50 de cazuri de cancer avansat (cu metastaze) vindecate” că în majoritatea formelor de cancer ficatul este grav afectat. Acesta se justifică prin faptul că ficatul fiind considerat uzina chimică a organismului uman este direct responsabil de eliminarea deşeurilor şi a altor substanţe toxice din organism. Cand acesta nu-şi mai poate face datoria, toxinele se acumulează în sange sau în organe şi dau diferite forme de cancer.
Celula canceroasă fiind o celulă străină întregului, îşi ia propria sa autonomie şi se hrăneşte astfel cu ceea ce îi este străin organismului, adică cu toxine. Eliminarea toxinelor prin postul negru, ingerarea de plante, masaj etc. privează celula canceroasă de hrană şi putere şi ajută astfel soldaţii organsimului, mai exact celulele sistemului imunitar, în lupta pentru redobandirea stării de sănătate fizică sau spirituală.
Astfel medicina neconvenţională consideră că buna funcţionare a ficatului este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos sau pentru redobandirea stării de sănătate în caz de boală.
Ingrediente:
100% ulei pur de armurariu presat la rece din seminţe de armurariu, netratate termic, atent selecţionate.
Mod de Administrare
Extern se pun alternativ, toată noaptea comprese cu tinctură care se asociază cu aplicarea de comprese înmuiate în suc proaspăt de rostopască (Chelidonium majus) şi laptele câinelui (Euphorbia cyparissias) în cantităţi egale.
Mod de prezentare:
Flacon a 250 mililitri
Rolul componentelor:
Specie anuală sau bienală de cultură, cu tulpina erectă, înaltă de 0,5-1,5 m, ghimpoasă; frunze alterne, alungit-ovate, cu pete albicioase, cu nervurile prelungite cu ghimpi; florile tubulare grupate în antodii mari (4-5 cm diametru), având foliolele involucrale terminate cu ghimpi ascuţiţi; fructele achene, brun deschise. Se recoltează fructele, coapte, în perioada iunie-septembrie.
Plantă medicinală consacrată, armurariu a fost folosit ca remediu natural, tradiţional, de foarte multă vreme, cu referinţe bibliografice datând din secolul I. Naturalistul roman Pliniu cel Bătrân a notat că sucul plantei „transportă bila”. Medicul militar roman Dioscorides a folosit seminţele ca remediu pentru copii şi pentru cei muşcaţi de şerpi.
Alţi naturalişti, de-a lungul secolelor următoare, au recomandat utilizarea sa în tratamentul afecţiunilor ficatului şi splinei, pentru stimularea diurezei, eliminarea calculilor şi pentru tratamentul hidropiziei.
Din secolul XIX medicii germani foloseau şi recomandau armurariul pentru tratamentul problemelor hepatice şi de vezică biliară, precum şi pentru curăţarea intestinului. Anterior considerată în categoria plantelor amare, armurariul a câştigat recunoaştere ca unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru boli ale ficatului. Rademacher, medic german de la începutul secolului XIX, a dat pacienţilor săi tinctură din seminţe de armurariu, care s-a dovedit a fi un succes, aceasta găsindu-se şi astăzi în unele farmacopee sub denumirea de „Tinctura Cardui Mariae Rademacher”.
Mai recent, studiile asupra fructului de armurariu au relevat efectul său de protecţie asupra ficatului. Cercetătorii germani, care au relizat cele mai multe studii, au notat că acesta pare să protejeze ficatul animalelor de substanţe cu potenţial toxic ridicat, precum tetraclorura de carbon.
S-au realizat cercetări şi asupra compoziţiei chimice, şi s-a descoperit că fructele de armurariu conţin silymarina (un complex de substanţe din grupa flavonolignanilor), complex responsabil de proprietăţile hepatoprotectoare şi antihepatotoxicebine atât de cunoscute (protecţie faţă de cei mai puternici toxici hepatici precum amanitina şi faloidina). Niciun alt component chimic al plantei nu a fost atât de studiat în perioada recentă la fel ca silymarina, iar mai multe studii au arătat eficacitatea sa în tratarea a numeroase afecţiuni hepatice. Ciroza, intoxicaţia cu ciuperci, toate tipurile de hepatite, calculii biliari, expunerea profesională la substanţe toxice şi boli ale pielii, toate au arătat rezultate pozitive în studiile cu fructe de armurariu.
Se poate astfel înţelege de ce, în prezent, fructele de armurariu sunt frecvent regăsite în produsele naturiste recomandate pentru afecţiunile hepatice.
Producator uleiuri vegetale.