- La reducere!
- -10%
Tinctura Frunze Afin 50ml Fares
Tinctura Frunze Afin 50ml Fares
Contribuie la reducerea glicemiei şi la menţinerea acesteia în limite normale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 11 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 11 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,22 lei.
Tinctura Frunze Afin 50ml Fares
Afinul este considerat de unii autori ca unul dintre cele mai vechi remedii în istoria medicinei, Hippocrate, Galen şi Plinius cel Bătrân menţionându-l în scrierile lor; afinul şi-a găsit loc şi în cărţile medicale ale Evului Mediu. Studiile recente au arătat că principalul constituent responsabil pentru activitatea de reducere a nivelelor de glucide în sânge este mirtilina. Alte utilizări ale frunzei de afin se datorează efectelor diuretic şi astringent ale taninurilor şi flavonoidelor din compoziţia sa.
Beneficii:
–Contribuie la reducerea glicemiei şi la menţinerea acesteia în limite normale.
–Ajută la reducerea numărului microorganismelor potenţial patogene din tractul urinar, a disconfortului la micţiune şi la calmarea iritaţiilor la acest nivel.
–Contribuie la reducerea unui tranzit intestinal prea accelerat.
-Mai multă plantă și mai puțin alcool pentru ca organismul tău să beneficieze de tot ce-i mai bun din natură, într-o formă concentrată.
Compozitie:
-Apă,
-alcool etilic 96% vol.,
-frunze de afin (Myrtilli folium) 40%.
-33,5% vol. alcool ± 1,5%
Principalii constituenţi: flavonoide, mirtilină.
Administrare:
Copii de peste 3 ani: 15-25 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Adulţi: 30-40 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Se fac cure de câte 1-3 luni, urmate de o lună de pauză.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de constipaţie, persoanelor cărora le este contraindicat consumul de alcool, copiilor sub 3 ani, în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauţii: conţine alcool etilic.
Sarcină şi alăptare: nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia.
Efecte secundare şi interacţiuni: acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Rolul componentelor:
Primele menţiuni în scrierile europene despre efectele benefice ale afinului asupra sănătăţii datează aproximativ din anul 1100. Utilizarea acestuia pentru efectele sale asupra ochilor a fost cu adevărat răspândită mai ales pe teritoriul actual al Italiei, dar conform legendei, în timpul celui de-al doilea război mondial era consumat sistematic de piloţii flotei aeriene britanice, mai ales înaintea raidurilor nocturne. Amerindienii cunoşteau proprietăţile de conservant natural ale afinelor. Ei făceau o mâncare numită pemmican, care consta într-un amestec de afine cu carne uscată sau peşte uscat, făcute pastă iar aceasta le asigura oamenilor necesarul de proteine şi vitamine. De asemenea, conţin o mare cantitate de vitamina C. Iată de ce, expuşi riscului de a face scorbut, marinarii de odinioară duceau cu ei în lungile călătorii pe mare butoaie întregi de afine.
Indienii foloseau afinele şi ca medicament, amestecându-le cu făină de porumb şi punând cataplasme pe răni pentru a preveni infectarea sângelui.
Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.
Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.