TINCTURA DE OBLIGEANA 50 ml Favisan
TINCTURA DE OBLIGEANA 50 ml Favisan
Obligeana face parte din familia Araceae, fiind o planta erbacee, perena, intalnita in locurile mlastinoase sau pe marginea apelor curgatoare si a baltilor.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
TINCTURA DE OBLIGEANA 50 ml Favisan
Obligeana face parte din familia Araceae, fiind o planta erbacee, perena, intalnita in locurile mlastinoase sau pe marginea apelor curgatoare si a baltilor. Originara din India, a fost introdusa in Europa de-abia in secolul al XVI-lea, in prezent fiind raspandita in aproape toate tarile. Medicina ayurvedica intrebuinteaza planta in bolile de rinichi si ficat, in reumatism si pentru imbunatatirea memoriei.
In China obligeana este utilizata pentru recuperarea pacientilor cu accidente vasculare cerebrale. In medicina traditionala este recomandata in tratamentul tulburarilor psihice si nervoase, cum ar fi: isteria, nevrozele anxioase si depresive, psihozele, epilepsia.
Se mai numeste trestie mirositoare, crin de apa, buciumas, papura rosie, speteaza, spiribana, paporotnec, calmena, etc.
Compozitie:
- ulei volatil (alcatuit din azarona, izoeugenol, shiobunona, acorona, acorenona, acalamona)
- amidon
- rezine
- taninuri
Efecte: tonic digestiv, analgezic, antibacterian, antispasmodic, carminativ, aromatic amar
Recomandari:
adjuvant in anorexie, colici abdominale, balonari abdominale, gastrite hiperacide, ulcer, enterite, colite, tulburari neurovegetative cu anxietate, nefrite, stari gripale.
Mod de administrare:
INTERN - Adulti: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Prezentare: flacon de sticla cu 50ml solutie
Rolul componentelor:
Obligeana este o plantă ierboasă, cu frunze asemănătoare celor de papură.
Denumirile populare ale plantei medicinale Obligeana sunt: Trestie mirositoare, Calm, Speribană.
Gustul plantei proaspete este amar-înţepător şi devine fad când este uscată.
O găsim în locuri umede – pe marginea bălţilor, apelor curgătoare, lacurilor –Rădăcina – partea de plantă cu proprietăţi medicinale – se recoltează în perioadele martie-aprilie şi septembrie –octombrie.
Rădăcina are un miros aromatic, plăcut şi gust amar aromatic.
Are o compoziţie complexă, cu multe substanţe active: ulei volatil, eugenol, alcooli triterpenici, un principiu amar, tanin, dextrină, colină, vitamină C, amidon.
Aceste substanţe active îi conferă calităţi importante de reglare a digestiei, influenţând secreţiile gastrice şi pancreatice, secreţia de bilă;
Este antispastică, carminativă, stimulează apetitul (pofta de mâncare).
Stimulează metabolismul, fiind indicată în convalescenţe sau afecţiuni cu scădere în greutate, situaţie în care asocierea cu coada-şoricelului este benefică.
Băile calde cu obligeana sunt recomandate în cazul degerăturilor.