Tinctura de Galbenele 50ml PlantExtrakt
Tinctura de Galbenele 50ml PlantExtrakt
Tinctura de Gălbenele este eficientă în afectări de la nivel genital, prin efectele antiinfecţios, antipruriginos, antispastic, emenagog şi estrogenic, cu recomandare în dismenoree, leucoree şi tulburări la menopauză, în asociere cu alte preparate naturale. Prin efectul calmant – antispastic, de la nivel digestiv, induce şi o stare de linişte interioară.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 25 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 25 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,50 lei.
Tinctura de Galbenele 50ml PlantExtrakt
Tinctura de Gălbenele este eficientă în afectări de la nivel genital, prin efectele antiinfecţios, antipruriginos, antispastic, emenagog şi estrogenic, cu recomandare în dismenoree, leucoree şi tulburări la menopauză, în asociere cu alte preparate naturale. Prin efectul calmant – antispastic, de la nivel digestiv, induce şi o stare de linişte interioară.
Beneficii:
-Fabricat conform Farmacopeei Homeopate Germane
-Raport de extracţie: 950g parte aeriană (herba) înflorită proaspătă de Gălbenele din cultură ecologică / 1 litru tinctură
-Conţine alcool etilic de cereale 55% vol.
-Binecunoscuta plantă din familia Asteraceae (Compositae) – de culoare galben-portocalie - este un remediu anti-traumatic, recomandat şi pentru tumefacţia ganglionilor limfatici. Gălbenelele sunt printre cele mai eficiente remedii naturale pentru leziuni care afectează integritatea pielii sau /şi a mucoaselor. Acţiunea antiinflamatoare şi antispastică o recomandă în tulburări funcţionale digestive.
-Tinctura de Gălbenele este utilă în leziunea tip laceraţie, în care există răniri importante ale ţesuturilor (spre deosebire de Arnica – recomandată doar în echimoze, contuzii, fără soluţii de continuitate). Aplicată pe răni lacerate, previne supuraţia şi apariţia puroiului, ajutând rana să se vindece curat. Tinctura de Gălbenele promovează vindecarea rănii "dinăuntru", de la nivelul limfaticelor subcutanate. -Cercetări actuale arată că tinctura de Gălbenele are efect bacteriostatic, nu antiseptic.
-Ajută la ameliorarea spasmelor de la nivel digestiv: gastrice, intestinale şi biliare.
-Ajută la refacerea şi menţinerea integrităţii mucoasei cavităţii bucale şi a celei faringiene – gargarisme.
-Ajută la refacerea integrităţii pielii şi a mucoaselor în caz de traumatisme.
-Este un remediu eficient pentru tumefacţii ale ganglionilor limfatici, fără semne de inflamaţie activă, dar la persoane cu imunitate scăzută – în special "pentru locuri în care soarele nu străluceşte" (ganglioni axilari, inghinali, laterocervicali etc). Unul dintre cele mai bune remedii pentru stagnare limfatică, cu ganglioni măriţi de volum.
-În Anglia străveche, în timpul iernii, se puneau flori de Gălbenele în supă. Ideea era de creştere a rezistenţei la răceli (Anglia fiind o ţară cu climat umed şi puţin soare), acţiunea imunostimulatoare fiind evidenţiată în zilele noastre, prin studiul fitochimic al grupelor de compuşi conţinuţi (poliholozide). Tinctura de Gălbenele poate fi folosită în mod constant, în timpul iernii, alături de tinctura de Echinacea, pentru întărirea generală a organismului şi menţinerea fluidităţii limfaticelor. Studiile empirice făcute pe folosirea constantă a tincturii de Gălbenele în timpul iernii au arătat că previne stările de depresie şi melancolie apărute în anotimpul rece, datorate lipsei soarelui şi activităţii fizice.
Administrare: în general, soluţia diluată (1 linguriţă la 100 ml apă fiartă şi răcită) în administrare internă sau externă.
Rolul componentelor:
Denumirea ştiinţifică se datorează faptului că înfloreşte aproape tot anul, adică, în vechiul calendar roman, la toate calendele. În franceză, acestea poartă numele de „souci”, cu referire la culoarea plantei, derivat de la „floarea soarelui”. Potrivit unei legende engleze, Fecioarei Maria îi plăcea să-şi împletească în păr gălbenele; de aceea, în limba engleză, aceasta floare este numită „marigold”, însemnând „aurul Mariei”. Practicienii din secolul al XVII-lea o recomandă pentru „întărirea inimii” şi în tratarea variolei şi rujeolei.
Se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).
Au capacitatea de a ajuta organismul în lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice prin prezenţa saponozidelor şi uleiului volatil. Gălbenelele au acțiune cicatrizantă, emolientă și demulcentă datorită mucilagiilor, care formează geluri vâscoase, formând astfel un strat coloidal protector pentru mucoase și ţesuturi. Efectul cicatrizant al gălbenelelor se datorează carotenoidelor care asigură multiplicarea celulelor precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi.
Un studiu făcut asupra efectelor gălbenelelor asupra unui grup de pacienți cu probleme gastrice, mai exact ulcer gastroduodenal și gastrită hiperacidă; după tratamentul cu gălbenele, rezultatele au arătat dispariția nișei ulceroase la unii pacienți, aciditatea gastrică a scăzut foarte putin, ceea ce a condus la concluzia că gălbenelele acționează în aceste afecțiuni prin vindecarea epiteliului gastric, adică a acelui strat de protecție a stomacului care este lezat de boală. De asemenea se utilizează pentru vindecarea ulcerului bucal, la nivelul gâtului sau venos.
Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.