TINCTURA DE ECHINACEA 50 ml Favisan
TINCTURA DE ECHINACEA 50 ml Favisan
Menține sănătatea sistemului imunitar, respirator, urinar inferior, apără corpul de microorganisme patogene (bacterii, virusuri, fungi).
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
TINCTURA DE ECHINACEA 50 ml Favisan
Ingrediente: echinacea (Echinacea herba), alcool etilic 30% vol. (alcool 96%v/v, apă)
Menține sănătatea sistemului imunitar, respirator, urinar inferior, apără corpul de microorganisme patogene (bacterii, virusuri, fungi). Protejează de stări gripale (crește imunitatea), reduce procesul inflamator, grăbește refacerea sistemului natural de apărare prin creșterea nespecifică a rezistenței la infecții.
Mod de utilizare: ca supliment alimentar, diluat în puțină apă sau ceai, cu 30 de minute înaintea meselor, timp de 5 zile. După o pauză de 5 zile, ciclul de tratament poate fi reluat.
Doza zilnică recomandată:
Adulți: 30-60 de picături de 3 ori/zi, diluat cu puțină apă
Copii: 15-30 de picături de 3 ori/zi, diluat cu puțină apă
Precauții: nu se utilizează în colagenoză, scleroză multiplă, leucoză, tuberculoză sau concomitent cu vaccinările
Rolul componentelor:
Echinacea are o tradiţie îndelungată în cultura indienilor din ţinuturile Americii de Nord, care o preferau pentru menţinerea sănătăţii în timpul iernii. În acest scop, indienii aplicau cataplasme cu rădăcină, şi consumau ceaiuri de Echinacea. Planta a fost foarte folosită în America până în anii ’40, iar europenii, care au descoperit-o în anii ’30, o folosesc constant şi intens şi astăzi.
Botaniştii au numit-o Echinus (arici de mare) pentru a descrie centrul florii, în formă de con ghimpos. Sute de studii ştiinţifice au dovedit că Echinacea sprijină funcţiile sistemului imunitar.
Echinacea este o plantă perenă, de 100-150 cm înălțime, cu frunze lanceolat ascuțite la vârf și dințate. Florile sunt dispuse solitar la vârfurile ramurilor. Florile tubulare sunt așezate bombat, sub formă de cupă întoarsă, înconjurate de flori ligulate, de culoare roz până la roșu intens. Înfloresc din luna iunie până în octombrie. Speciile de Echinacea sînt originare din nordul Americii, trei dintre ele (E.purpurea, E.pallida, E.angustifolia) prezentînd interes medical.
Folosită încă din vremuri îndepărtate pentru tratarea diverselor infecții și pentru întărirea sistemului imunitar, în zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut și pentru efectele benefice pe care le aduce în caz de gripă, răceală și sindromul oboselii cronice. Planta a fost utilizată în medicina populară a amerindienilor, în special pentru protecţia faţă de infecţiile respiratorii, gripă sau muşcăturile de şarpe. Peste 350 de studii clinice atestă efectele de tip imuno protector al Echinaceei în evoluţia infecţiilor respiratorii, ca şi posibilitatea utilizării ei în profilaxia acestor boli. Se recomandă administrarea preparatelor de echinacea încă de la apariţia primelor semne de boală şi pînă la dispariţia lor. Se utilizează sub formă de infuzie, capsule, sirop, comprimate iar extern intră în compoziția unor creme. Din echinaceea se pot folosi rădăcinile și floarea. Rădăcinile sunt mai des utilizate decât florile. Rădăcinile se obțin de la plante cu vârste mai mari de 4 ani iar florile se culeg când sunt complet deschise.
Echinacea conține substanțe active (polizaharide, alchilamide, flavonoide, uleiuri esențiale) care reduc intensitatea durerii, ameliorează inflamația, grăbesc cicatrizarea leziunilor și au puternic efect antioxidant.
Atentionari:
Nu se recomandă în boli autoimune şi în caz de hipersensibilitate la această plantă.