TINCTURA DE ANGHINARE 250 ml Favisan
TINCTURA DE ANGHINARE 250 ml Favisan
Scade colesterolul şi lipidele din sânge.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 42 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 42 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,84 lei.
TINCTURA DE ANGHINARE 250 ml Favisan
Scade colesterolul şi lipidele din sânge.
Ajută la formarea sângelui.
Reduce procesul inflamator.
Este hepatoprotector, ajută potenţialul detoxifiant al ficatului, secreţia biliară a ficatului şi favorizează eliminarea bilei în intestine.
Promovează digestia şi sănătatea sexuală (creşte cantitatea de spermatozoizi). Este sursă naturală de antioxidanţi.
Suport pentru curăţirea vaselor de sânge, scade colesterolul şi lipidele din sânge, ajută la formarea sângelui, reduce procesul inflamator.
Menţine funcţia urinară normală.
Mod de utilizare: ca supliment alimentar, 3 x 10 ml, după mesele principale (digestiv), 3 x 10 ml, înainte de mesele principale cu 15 minute (aperitiv).
Produsul poate fi administrat și în doză unică (30 ml), înainte sau după masa principală
Ingrediente: anghinare (Cynara scolymus), alcool etilic 96% v/v, apă. Conține urme de mentă, mentă, cimbru, fenicul, glicerină
Rolul componentelor:
Plantă ierboasă originară din regiunea mediteraneană, la noi specie de cultură, bienală, în primul an formează o rozetă de frunze mari de culoare verde-închis pe partea superioară şi albicioase pe partea inferioară cu peri albi şi moi. În al doilea an se formează tulpini de 0,6-1,8 m, cu flori roşii-violacee.
Originile anghinarei ne sunt cunoscute în timp, de pe vremea filosofului şi naturalistului grec Theophrastus (371-287 Î.H.), Pedanius Dioscorides (40-90 D.H.), Pliniu cel Bătrân, (23-79 D.H.), care au descris-o în scrierile lor şi au folosit-o.
Grecii antici o vedeau ca pe o delicateţă şi ca pe un afrodisiac. Romanii bogati foloseau anghinarea preparată cu miere şi oţet, asezonată cu cumin, astfel ea putând să fie şi păstrată de-a lungul anului.
Începând din anii 80 D.H., maurii încep cultivarea anghinarei în zona Granadei.
Se consideră că anghinarea a fost făcută celebră de către Caterina de Medici (1519-1589). care a introdus-o în Franţa atunci când ea sa căsătorit cu regele Henric al II-lea (1519-1559), la mijlocul secolului al 16-lea.
Galenoterapia începutului de secol XX în România indica utilizarea medicinală a frunzei de anghinare ca antinevritică, indicată pentru bolile prezentând tulburări ale metabolismului hidraţilor de carbon şi tulburarea metabolismului apei, dând un tablou simptomatic polinevritic.
S-a stabilit că anghinarea posedă proprietăţi diuretice, coleretice, hipocolesterolemiante, hipolipemiante şi hepatostimulatoare.
Anghinarea este cunoscută pentru gustul ei amar, care este atribuit în mare unui compus numit cinarină, considerată unuil din principiile biologic active cele mai importante ale anghinarei. Alte principii active importante sunt flavonoidele, lactonele sescviterpenice, polifenolii şi acizii cafeoilquinici.
În anii 1970 oamenii de ştiinţă europeni au arătat prima dată abilitatea cinarinei de a reduce colesterolul la oameni. Unul din cele mai recente studii, publicat în anul 2000, a utilizat un extract din frunzele de anghinare standardizat în cinarină a stabilit efectul hipocolesterolemiant al acestuia.
Proprietăţile hepatoprotectoare şi detoxifiante ale ficatului au intrat în atenţia cercetătorilor în 1966, când s-a realizat un studiu care susţine efectele hepatoregeneratoare la şobolani. Un studiu realizat în 1987 care s-a concentrat asupra efectelor pe celulelor hepatice de şobolan supuse acţiunii nocive a unor substanţe chimice, a găsit că cinarina şi acizii cafeici au efecte hepatoprotectoare semnificative.
Utilizarea modernă a anghinarei se concentrează pe utilitatea sa în tratamentul hiperlipidemiei, hipercolesterolemiei, dispepsiei şi afecţiunilor care necesită o creştere a colerezei.