- -5%
TAMAIE ulei esential 100% pur 10 ml Fares
TAMAIE ulei esential 100% pur 10 ml Fares
100% Natural. Obținut prin distilare cu aburi din obţinut prin distilare cu aburi din rezina tulpinii de Boswellia serrata Roxburgh.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 74 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 74 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,48 lei.
TAMAIE ulei esential 100% pur 10 ml Fares
100% Pur. Nu este amestecat cu alte uleiuri esențiale sau componente sintetice și nici cu uleiuri vegetale grase sau cu uleiuri minerale. Fără solvenți chimici.
100% Natural. Obținut prin distilare cu aburi din obţinut prin distilare cu aburi din rezina tulpinii de Boswellia serrata Roxburgh.
100% Verificat. Definit biochimic și botanic prin analize cromatografice.
Profil biochimic: α-tuien, sabinen.
- susţine sănătatea plămânilor;
- protejează tractul digestiv;
- susţine flexibilitatea articulaţiilor și ajută la menţinerea confortului acestora;
- ajută la menţinerea unor nivele sănătoase de colesterol în sânge;
- susţine funcţia mentală;
- susţine o menstruaţie normală.
Descriere:
Tămâia a fost utilizată din Antichitate de către egipteni, greci și romani. În creștinism este binecunoscută, fiind integrată în ritualul religios.
Arborii din genul Boswellia se găsesc în Africa de Est, sudul Peninsulei Arabe şi India.
Specia Boswellia serrata Roxburgh crește în regiuni din India și Pakistan.
Din trunchiul arborilor se colectează rășina. Din ea se extrage apoi uleiul esențial de Tămâie, cunoscut în lume sub numele de Olibanum sau Frankincense.
Tip produs: supliment alimentar
Greutate netă: 10 ml
Condiții de păstrare: la temperatura mediului ambiant, ferit de acţiunea direct a razelor solare.
Ingrediente: Ulei esențial de tămâie (Boswelliae aetheroleum), obţinut prin distilare cu aburi din rezina tulpinii de Boswellia serrata Roxburgh.
Profil biochimic: α-tuien, sabinen.
Mod de administrare:
Uz intern:
Cantitatea de ulei recomandată se amestecă cu o linguriță de miere sau sirop.
Se folosește timp de 7-14 zile. Se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.
Copii 3-6 ani: 1-2 picături de 3 ori pe zi.
Copii 7-14 ani: 3-4 picături de 3 ori pe zi.
Adulți: 5-7 picături de 3 ori pe zi.
Uz extern:
Inhalații:
3-4 picături de ulei esențial:
-se pun într-un vas cu apă fierbinte și se inspiră timp de 5-10 minute stând aplecat peste vas cu capul acoperit cu un prosop;
-se difuzează în încăpere cu ajutorul unui difuzor sau pulverizator;
-se aplică pe un șervețel sau dischetă de bumbac.
Masaj:
1-2 picături de ulei esențial se amestecă cu 10 ml ulei gras (măsline, sâmburi de struguri, etc.). După masaj uleiul nu trebuie îndepărtat prin spălare timp de 6-8 ore.
Baie:
3-4 picături de ulei esențial se pun în apa de baie.
Atenţionări:
Nu se folosește nediluat.
Nu se recomandă, în uz intern, femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, copiilor sub 3 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Evitati supradozarea, abuzul și contactul cu ochii.
Rolul componentelor:
Boswellia serrata este o specie de arbore din familia Burseraceae care vegetează zonele uscate din regiunile montane din India, nordul Africii şi Orientul Mijlociu. Denumită popular tămâie indiană, este evident înrudită cu mai cunoscutul arbore care produce tămâia, şi, la fel ca acesta, trunchiul Boswelliei produce o substanţă rezinoasă cunoscută printre localnici sub numele de guggul sau shallaki (din sanscrită).
Denumirea generică Boswellia a fost dată după Dr. Boswell din Grădina Botanică din Edinburgh, prieten al directorului Grădinii Botanice din Calcutta, William Roxburgh. Denumirea specifică serrata provine din cuvântul serra (fierăstrău) referindu-se la marginea dinţată a frunzelor.
Boswellia serrata este una din plantele antice cele mai valoroase în medicina Ayurvedică. „Gajabhakshya”, o denumire sanscrită utilizată uneori pentru Boswellia, sugerează faptul că elefanţii se bucură de această plantă ca parte din dieta lor.
Se cunosc trei texte renumite din fundamentele ştiinţei Ayurvedice clasice care îşi are rădăcinile în India: Charaka’s Charaka Samhita (c.B.C. 700), primul text medical fundamental; Susruta’s Susruta Samhita (c.B.C. 600), care se presupune că a reunit întreaga cunoaştere medicală, cu o concentrare aparte pe chirurgie; şi tomul cuprinzând două volume – Astanga Samgraha şi Astanga Hridaya (c.130-200 A.D.), scris de Vagbhata cel Bătrân şi Vagbhata cel Tânăr, care sintetizează lucrările scrierilor anterioare şi sumarizează cele opt părţi ale medicinei Ajurvedice în versuri şi proză. Primele două texte descriu activitatea antireumatică şi antiartritică a rezinei arborelui. Pe lângă utilizarea sa benefică în artrite, această rezină este menţionată, de asemenea, în textele de medicină tradiţională Unani ca un remediu eficient în diaree, dizenterie, viermi intestinali, abcese, febră (antipiretic), afecţiuni ale pielii şi sângelui, afecţiuni cardiovasculare, afte bucale, dureri de gât, bronşite, astm, tuse, scurgeri vaginale, calviţie, icter, hemoroizi, dismenoree, şi pentru stimularea ficatului. Este considerată, de asemenea, diaforetică, astringentă, diuretică şi stimulentă.
Medicina modernă o recomandă ca antiartritică, antiinflamatoare, antihiperlipidemică (pentru controlul lipidelor serice), antiaterosclerotică (reduce riscul formării ateroamelor), analgezică şi hepatoprotectoare.
Rezina extrasă din Boswellia conţine monoterpene, diterpene şi triterpene (α şi β-amirine) acizi triterpenici pentaciclici (acizii boswelici) şi tetraciclici.
Studiile ştiinţifice desfăşurate asupra acestei plante au revelat faptul că rezinele manifestă potenţial efect antifungic, anticoagulant, juvenomimetic şi anticarcinogenic. Investigaţiile au mai arătat, de asemenea, efecte benefice în imunomodulaţie, în astmul bronşic, poliartrite, hepatita C, colite şi afecţiunea Crohn.
Recent s-a descoperit faptul că uleiul din Boswellia pare să distingă celulele canceroase de celulele normale ale vezicii urinare şi suprimă dezvoltarea primelor. Analizele micrometrice şi bioinformatice au propus mai multe căi metabolice care pot fi activate de tămâia indiană pentru a induce moartea celulelor canceroase din vezica urinară, sugerând astfel faptul că aceasta reprezintă un agent intravezical alternativ în tratamentul cancerului de vezică urinară.