SUPER CITRIMAX 60CPR - Secom
SUPER CITRIMAX 60CPR - Secom
Contribuie la reducerea greutatii si a indicelui de masa corporala.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 102 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 102 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,04 lei.
SUPER CITRIMAX 60CPR - Secom
Contribuie la reducerea greutatii si a indicelui de masa corporala.
Beneficii:
-Reducerea ratei de sinteza si absorbtie a glucidelor si a lipidelor
-Reducerea metabolizarii excesului de carbohidrati in glucoza si lipide si absorbtia acestora la nivelul intestinului subtire (reduce enzimele alfa-amilaza pancreatica si alfa-glucozidaza intestinala)
-Reducerea acumularii de tesut adipos prin transformarea excesului de glucide in acizi grasi si stocarea acestora in adipocite (reduce actiunea enzimei citrat liaza ATP-dependenta, cu rol in biosinteza acizilor grasi si a colesterolului)
-Reducerea excesului de tesut adipos prin stimularea transformarii grasimii depozitate in energie* (stimularea intrarii si “arderea” acizilor grasi in mitocondriile celulare prin reducerea nivelului enzimei malonil-CoA)
-Reducerea apetitului si a excesului alimentar
-Inducerea starii de satietate (reducerea nivelului neuropeptidului Y in tesutul hipotalamic si rezistenta la leptina)
-Reducerea senzatiei de "foame emotionala” (creste nivelul serotoninei)
-Reducerea riscurilor asociate excesului de greutate (tulburari: cardiovasculare, imunitare, de coagulare sangvina, hormonale, hepatice, digestive, renale, osteoarticulare, respiratorii, multiplicari celulare anormale etc.)
-Atenuarea cresterii stresului oxidativ si a rezistentei la insulina
Compozitie:
Super CitriMax® 1250 mg
(Garcinia cambogia)(extract standardizat din fruct, garantat 750mg [60%] acid hidroxicitric – HCA)
Calciu 100 mg
Administrare:
Cate 2 tablete/zi la masa, 1 tableta dimineata si 1 tableta dupa-amiaza sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Atentionari:
A nu se administra femeilor insarcinate sau care alapteaza.
Rolul componentelor:
Garcinia cambogia este un arbore din familia Guttiferae originar din Asia tropicală, cu frunze de culoare verde închis, lucioase, eliptic – obovate; înfloreşte în timpul sezonului cald, iar fructele se coc în timpul sezonului ploios şi sunt cam de mărimea unei portocale, ovoide, galbene sau roşii când sunt coapte, cu 6-8 şanţuri, 6-8 seminţe înconjurate de un tegument suculent; sunt comestibile dar prea acre pentru a fi mâncate crude. Fructele sunt apreciate pentru coaja lor uscată, utilizată în Travancore – Cochin şi Malabar ca şi condiment aromatizant în curry, în loc de tamarind sau lime. În Ceylon, fructele încă necoapte sunt murate, pericarpul gros este tăiat în felii, uscat la soare şi păstrat pentru utilizări ulterioare.
De-a lungul părţii Vestice din sudul coastei Indiei, Garcinia cambogia este cunoscută ca „Goroka” sau „Kattcha puli”. Este implicată în procesul de uscare a peştelui în special în Sri Lanka datorită proprietăţilor sale antibacteriene, iar multe specii de Garcinia sunt utilizate pentru prepararea alimentelor în Tailanda, Malaezia sau Burma.
Datele ştiinţifice au arătat că substanţa activă majoră din fructele de garcinia este acidul hidroxicitric, care îi conferă şi gustul acru caracteristic. Din punct de vedere chimic, acidul hidroxicitric este similar cu acidul citric găsit în portocale şi alte citrice. Seminţele conţin 30-31% grăsimi saturate comestibile asemănătoare cu untul kokam obţinut din Garcinia indica. Pe lângă utilizarea sa pentru prepararea şi păstrarea alimentelor, extractele din garcinia sunt uneori utilizate ca remediu popular purgativ în tratamentul viermilor intestinali şi a altor paraziţi, pentru tumori, dizenterie şi în afecţiunile digestive biliare. Decoctul din coajă este administrat în afecţiuni reumatismale şi intestinale.
În sistemul medicinal indian ayurvedic se consideră că acest tip de fructe cu gustul acru ajută digestia. Se consideră că sucul din fruct mai posedă proprietăţi antiscorbutice şi cardiotonice.
Utilizările moderne se bazează pe faptul că, în organism, carbohidraţii din alimente sunt descompuşi până la glucoză care este stocată sub formă de glicogen. Când depozitul de glicogen este saturat, excesul de glucoză este convertit în grăsimi şi colesterol. Extractul de Garcinia cambogia inhibă în organism conversia glucozei în grăsimi şi colesterol prin inhibarea anumitor procese enzimatice. Creşterea depozitării glicogenului, ajută semnificativ la reducerea nevoii, a poftei de mâncare, inducând astfel reducerea greutăţii corporale.
Prin inhibarea activităţii ATP-citrat liazei, acidul hidroxicitric reduce disponibilitatea acetilco-enzimei A, piatra de temelie pentru sinteza acizilor graşi şi a colesterolului, aceasta putând de asemenea determina organismul să îndepărteze lipoproteinele de densitate joasă (LDL) din sânge.
Desi calciul este unul dintre cel mai frecvent intalnite minerale din organism, multi oameni au deficit de calciu. Acest lucru se intampla, intrucat multi oameni consuma doar jumatate din cat au nevoie (aproximativ 500-700 mg pe zi).
In cazul unui aport prea scazut de calciu, organismul apeleaza la rezervele de calciu din oase, rezultand osteoporoza sau osteopenia.
Ar trebui sa luati suplimente de calciu sau sa asimilati calciul din mancare? Suplimentele sunt recomandate, atat timp cat sunt de calitate. In acest sens, trebuie sa stiti cat de mult calciu elementar (calciul cel mai bine absorbit de organism) exista in supliment. Oricum, cel mai important este sa furnizati organismului aproximativ 1200 mg de calciu pe zi.
Calciul este esential pentru multe dintre functiile corpului, inclusiv pentru:
-reglementarea batailor inimii
-transmiterea impulsurilor nervoase
-stimularea secretiilor hormonale
-coagularea sangelui
-construirea si mentinerea sanatatii oaselor.
Calciul este un mineral care se gaseste in compozitia mai multor alimente. Este important sa i se ofere organismului cantitati suficiente din acest mineral, intrucat organismul uman nu-l poate fabrica.
Expertii recomanda ca adultii sa asimileze 1000-1200 mg de calciu in fiecare zi. Desi hrana este cea mai buna sursa de calciu, majoritatea oamenilor nu reusesc sa acumuleze suficient calciu din aceasta. Ca atare, deficitul poate fi echilibrat prin intermediul administrarii de suplimente de calciu sau alimente fortificate cu calciu.
Calciul din oasele noastre actioneaza ca o rezerva a organismului, la care acesta apeleaza cand valorile calciului sunt reduse. Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca acest mineral este important pentru constructia dintilor si oaselor puternice - 99% din calciul din corpul nostru se regaseste in oase si dinti. Restul de 1% se gaseste in sange si alte tesuturi si este util pentru:
-coagularea sangelui
-controlul tensiunii arteriale
-producerea de enzime si hormoni care echilibreaza digestia, nivelul de energie si metabolismul grasimilor
-controlul celulelor si al tesuturilor conjunctive
-contribuie la reglarea procesului de transfer al nutrientilor, prin peretii celulelor
-prevenirea bolilor gingivale
-mentinerea normalitatii functiei nervoase
-contractarea muschilor.
Fara calciu muschii nu se misca. Daca nu aveti cantitati normale de calciu, pot sa apara crampe musculare sau muschii se vor afla in imposibilitatea de a trasmite impusurile nervoase necesare pentru contractarea muschilor. Atunci cand nivelul de calciu din sange este prea mic, va fi utilizat calciul din oase pentru a se ajunge la cantitatea de care organismul are nevoie in sange. Cand nu este funizat suficient calciu prin dieta, in timp, poate sa apara osteoporoza.
Stresul zilnic şi alimentaţia nesănătoasă nu mai reprezintă ceva ieşit din comun pentru cei mai mulţi dintre noi care ajung să se confrunte cu diverse boli cauzate de carenţele nutriţionale. Ştiaţi însă că un simplu supliment alimentar ne poate schimba aproape total viaţa, asigurându-ne necesarul de energie şi un sistem imunitar mai puternic?