Stoptoxin Hepato Sirop 150 ml Fiterman
Stoptoxin Hepato Sirop 150 ml Fiterman
STOPTOXIN hepato aduce un aport de colina si flavonoide cu un puternic efect antioxidant si se recomanda pentru functionarea normala a ficatului si protejarea celulelor hepatice.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 40 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 40 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,80 lei.
Stoptoxin Hepato Sirop 150 ml Fiterman
STOPTOXIN hepato aduce un aport de colina si flavonoide cu un puternic efect antioxidant si se recomanda pentru functionarea normala a ficatului si protejarea celulelor hepatice.
Avantaje
STOPTOXIN hepato aduce un aport de colina si flavonoide cu un puternic efect antioxidant si se recomanda pentru functionarea normala a ficatului si protejarea celulelor hepatice fata de efectul nociv al substantelor toxice.
Compozitie
apa purificata, zahar, indulcitor (sorbitol), colina bitartrat, extract de armurariu, agent de ingrosare (guma xantan), conservant (benzoat de sodiu, sorbat de potasiu), trans-anetol.
Valoarea energetica: 10,84 kcal/5ml sirop
- 62.5 mg/5ml - Extract uscat din seminte de armurariu (Silybum marianum) standardizat in silimarina
- 30 mg/5ml - Colina (15% AZR*)
*AZR = Aportul Zilnic Recomandat pentru intervalul de varsta 1-3 ani
Indicatii
STOPTOXIN hepato aduce un aport de colina si flavonoide cu un puternic efect antioxidant si se recomanda pentru functionarea normala a ficatului si protejarea celulelor hepatice fata de efectul nociv al substantelor toxice (aditivi alimentari, substante medicamentoase, fum de tigara) si al microorganismelor.
Contraindicatii
- Nu se recomanda administrarea la persoanele cu hipersensibilitate la oricare din ingrediente.
- Consumul in exces poate produce efecte laxative.
Doze si mod de administrare
- 1-3 ani: 2,5 ml de 3 ori pe zi,
- 4-6 ani: 5 ml de 3 ori pe zi,
- peste 7 ani: 7,5 ml de 3 ori pe zi.
Atentie: se recomanda agitarea flaconului inainte de utilizare!
Atentionari
- A nu se lasa la indemana copiilor mici.
- A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
- A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
- Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat.
Forma de prezentare
Flacon sticla cu 150 ml sirop.
Rolul componentelor:
Plantă medicinală consacrată, armurariu a fost folosit ca remediu natural, tradiţional, de foarte multă vreme, cu referinţe bibliografice datând din secolul I. Naturalistul roman Pliniu cel Bătrân a notat că sucul plantei „transportă bila”. Medicul militar roman Dioscorides a folosit seminţele ca remediu pentru copii şi pentru cei muşcaţi de şerpi.
Alţi naturalişti, de-a lungul secolelor următoare, au recomandat utilizarea sa în tratamentul afecţiunilor ficatului şi splinei, pentru stimularea diurezei, eliminarea calculilor şi pentru tratamentul hidropiziei.
Din secolul XIX medicii germani foloseau şi recomandau armurariul pentru tratamentul problemelor hepatice şi de vezică biliară, precum şi pentru curăţarea intestinului. Anterior considerată în categoria plantelor amare, armurariul a câştigat recunoaştere ca unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru boli ale ficatului. Rademacher, medic german de la începutul secolului XIX, a dat pacienţilor săi tinctură din seminţe de armurariu, care s-a dovedit a fi un succes, aceasta găsindu-se şi astăzi în unele farmacopee sub denumirea de „Tinctura Cardui Mariae Rademacher”.
Mai recent, studiile asupra fructului de armurariu au relevat efectul său de protecţie asupra ficatului. Cercetătorii germani, care au relizat cele mai multe studii, au notat că acesta pare să protejeze ficatul animalelor de substanţe cu potenţial toxic ridicat, precum tetraclorura de carbon.
S-au realizat cercetări şi asupra compoziţiei chimice, şi s-a descoperit că fructele de armurariu conţin silymarina (un complex de substanţe din grupa flavonolignanilor), complex responsabil de proprietăţile hepatoprotectoare şi antihepatotoxicebine atât de cunoscute (protecţie faţă de cei mai puternici toxici hepatici precum amanitina şi faloidina). Niciun alt component chimic al plantei nu a fost atât de studiat în perioada recentă la fel ca silymarina, iar mai multe studii au arătat eficacitatea sa în tratarea a numeroase afecţiuni hepatice. Ciroza, intoxicaţia cu ciuperci, toate tipurile de hepatite, calculii biliari, expunerea profesională la substanţe toxice şi boli ale pielii, toate au arătat rezultate pozitive în studiile cu fructe de armurariu.
Se poate astfel înţelege de ce, în prezent, fructele de armurariu sunt frecvent regăsite în produsele naturiste recomandate pentru afecţiunile hepatice.