Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
- La reducere!
- -20,30 lei
Sirop Vizual Junior 125ml + Omega 3-6-9 Complex 30 cps Gratuit CosmoPharm
Sirop Vizual Junior 125ml + Omega 3-6-9 Complex 30 cps Gratuit CosmoPharm
Asociere unica de ingrediente active cu gust natural de afine, atat pentru copii cat si pentru adulti, Vizual Junior este destinat sanatatii ochilor si urechilor, actioneaza sinergic la buna functionare a vederii si auzului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 75 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 75 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,50 lei.
Sirop Vizual Junior 125ml CosmoPharm
Asociere unica de ingrediente active cu gust natural de afine, atat pentru copii cat si pentru adulti, Vizual Junior este destinat sanatatii ochilor si urechilor, actioneaza sinergic la buna functionare a vederii si auzului.
Beneficii:
-Sanatate vizuala inca de la primii pasi
-De la cele mai incipiente varste, tinerii si adultii deopotriva petrec din ce in ce mai mult timp folosind diferite dispozitive electronice cu ecran, fapt care determina specialistii sa ia in calcul efectele pe termen lung ale expunerii ochilor la lumina albastra.
-Ecranele computerelor, ale tabletelor, telefoanelor mobile si alte altor dispozitive digitale emana o cantitate foarte mare de lumina albastra, extrem de periculoasa pentru sanatatea vizuala.
-Spre deosebire de razele ultraviolete, toata lumina albastra vizibila trece prin cornee si cristalin si ajunge la retina. Pe de o parte, lumina albastră inhiba producţia de melatonina, hormonul care regleaza somnul, inducand oboseala cronica, pe de alta parte, este afectata sanatatea ochilor.
-Mai mult, ochii copiilor de pana in 14 ani, filtrele lor naturale, corneea si cristalinul sunt extrem de transparente, comparativ cu cele ale adultilor.
-Asociere unica de ingrediente active cu gust natural de afine, atat pentru copii cat si pentru adulti, Vizual Junior este destinat sanatatii ochilor si urechilor, actioneaza sinergic la buna functionare a vederii si auzului.
-Protejeaza retina impotriva luminii albastre, generata de ecranele televizoarelor, calculatoarelor, laptop-urilor, tabletelor si telefoanelor inteligente (smartphone), din ce in ce mai folosite de catre cei mici dar si de catre cei mari.
-Sustine sanatatea ochilor si urechilor;
-Ajuta la imbunatatirea acuitatii vizuale si auditive;
-Sustine integritatea structurala si functionala a retinei si a urechii interne;
-Contribuie la imbunatatirea circulatiei periferice,inclusiv la nivelul ochilor, urechilor si a creierului;
-Ginkgo Biloba contribuie la sanatatea sistemului circulator, sustine activitatea creierului si ajuta la detoxifierea organismului;
-Silurul- “Iarba-de-ochi” stimuleaza si intareste vederea;
-Afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele, cu un continut ridicat de Vitamina C, incetinesc pierderea vederii;
-Vitamina E contribuie la protejarea celulelor organismului impotriva stresului oxidativ;
-Luteina si zeaxantina intra in constitutia pigmentului macular care protejeaza retina impotriva radiatiilor luminoase nocive;
-Vitamina A, B2 si zincul contribuie la mentinerea vederii normale in timpul zilei si al noptii;
-Indicat in tulburari de vedere si de acuitate vizuala, afectiuni ale retinei, expunere frecventa si/sau indelungata la ecranele televizoarelor, calculatoarelor, laptop-urilor, tabletelor, telefoanelor inteligente (smartphone), tulburari ale auzului
-Ajuta la protejarea functiei ochilor in cazul unor afectiuni tumorale.
-Sanatate vizuala inca de la primii pasi
-De la cele mai incipiente varste, tinerii si adultii deopotriva petrec din ce in ce mai mult timp folosind diferite dispozitive electronice cu ecran, fapt care determina specialistii sa ia in calcul efectele pe termen lung ale expunerii ochilor la lumina albastra.
-Ecranele computerelor, ale tabletelor, telefoanelor mobile si alte altor dispozitive digitale emana o cantitate foarte mare de lumina albastra, extrem de periculoasa pentru sanatatea vizuala.
-Spre deosebire de razele ultraviolete, toata lumina albastra vizibila trece prin cornee si cristalin si ajunge la retina. Pe de o parte, lumina albastră inhiba producţia de melatonina, hormonul care regleaza somnul, inducand oboseala cronica, pe de alta parte, este afectata sanatatea ochilor.
-Mai mult, ochii copiilor de pana in 14 ani, filtrele lor naturale, corneea si cristalinul sunt extrem de transparente, comparativ cu cele ale adultilor.
-Asociere unica de ingrediente active cu gust natural de afine, atat pentru copii cat si pentru adulti, Vizual Junior este destinat sanatatii ochilor si urechilor, actioneaza sinergic la buna functionare a vederii si auzului.
-Protejeaza retina impotriva luminii albastre, generata de ecranele televizoarelor, calculatoarelor, laptop-urilor, tabletelor si telefoanelor inteligente (smartphone), din ce in ce mai folosite de catre cei mici dar si de catre cei mari.
-Sustine sanatatea ochilor si urechilor;
-Ajuta la imbunatatirea acuitatii vizuale si auditive;
-Sustine integritatea structurala si functionala a retinei si a urechii interne;
-Contribuie la imbunatatirea circulatiei periferice,inclusiv la nivelul ochilor, urechilor si a creierului;
-Ginkgo Biloba contribuie la sanatatea sistemului circulator, sustine activitatea creierului si ajuta la detoxifierea organismului;
-Silurul- “Iarba-de-ochi” stimuleaza si intareste vederea;
-Afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele, cu un continut ridicat de Vitamina C, incetinesc pierderea vederii;
-Vitamina E contribuie la protejarea celulelor organismului impotriva stresului oxidativ;
-Luteina si zeaxantina intra in constitutia pigmentului macular care protejeaza retina impotriva radiatiilor luminoase nocive;
-Vitamina A, B2 si zincul contribuie la mentinerea vederii normale in timpul zilei si al noptii;
-Indicat in tulburari de vedere si de acuitate vizuala, afectiuni ale retinei, expunere frecventa si/sau indelungata la ecranele televizoarelor, calculatoarelor, laptop-urilor, tabletelor, telefoanelor inteligente (smartphone), tulburari ale auzului
-Ajuta la protejarea functiei ochilor in cazul unor afectiuni tumorale.
Compozitie:
Suc de concentrat de afine 350 mg
Extract 25:1 din părți aeriene de Silur/Iarba-de-ochi 6500 mg
Extract 25:1 din frunze de Ginkgo 6500 mg
Vitamina E 8 mg
Zinc 1.5 mg
Luteina 1 mg
Zeaxantina 0.75 mg
Vitamina B2 0.70 mg
Vitamina A 488 mcg
Suc de concentrat de afine 350 mg
Extract 25:1 din părți aeriene de Silur/Iarba-de-ochi 6500 mg
Extract 25:1 din frunze de Ginkgo 6500 mg
Vitamina E 8 mg
Zinc 1.5 mg
Luteina 1 mg
Zeaxantina 0.75 mg
Vitamina B2 0.70 mg
Vitamina A 488 mcg
Administrare:
de la 6 luni la 5 ani – 5ml (o lingurita) pe zi, dimineata, dupa masa;
peste 5 ani – 10ml (2 lingurite) pe zi, dimineata, dupa masa.
de la 6 luni la 5 ani – 5ml (o lingurita) pe zi, dimineata, dupa masa;
peste 5 ani – 10ml (2 lingurite) pe zi, dimineata, dupa masa.
Atentionari:
Contraindicat persoanelor alergice la oricare dintre componentele produsului.
Solicitati avizul medicului in caz de sarcina sau alaptare.
A nu se depasi doza zilnica recomandata.
Contraindicat persoanelor alergice la oricare dintre componentele produsului.
Solicitati avizul medicului in caz de sarcina sau alaptare.
A nu se depasi doza zilnica recomandata.
Rolul componentelor:
Afinul a fost utilizat in tratarea afectiunilor oculare: cataracta, retinopatie diabetica, retinita pigmentara, glaucom, degenerescenţă maculară; pentru îmbunătăţirea vederii nocturne şi datorită acţiunii vasoprotectoare.
De asemenea, fitoterapeuţii recomandau afinele şi pentru tratarea diareei, infecţiilor urinare şi diabetului zaharat.
Fructele de afin erau utilizate pentru tratarea şi prevenirea scorbutului. Unii chirurgi din Europa întrebuinţau afinele pentru vindecarea rănilor.
Potrivit unor surse secundare, taninul din compoziţia afinului este substanţa activă responsabilă de eficienţa terapeutică în tratamentul diareei, ulcerelor orale și durerilor de gât, fapt care a permis utilizarea plantei din cele mai vechi timpuri.
Afinul a fost utilizat in tratarea afectiunilor oculare: cataracta, retinopatie diabetica, retinita pigmentara, glaucom, degenerescenţă maculară; pentru îmbunătăţirea vederii nocturne şi datorită acţiunii vasoprotectoare.
De asemenea, fitoterapeuţii recomandau afinele şi pentru tratarea diareei, infecţiilor urinare şi diabetului zaharat.
Fructele de afin erau utilizate pentru tratarea şi prevenirea scorbutului. Unii chirurgi din Europa întrebuinţau afinele pentru vindecarea rănilor.
Potrivit unor surse secundare, taninul din compoziţia afinului este substanţa activă responsabilă de eficienţa terapeutică în tratamentul diareei, ulcerelor orale și durerilor de gât, fapt care a permis utilizarea plantei din cele mai vechi timpuri.
Primele menţiuni în scrierile europene despre efectele benefice ale afinului asupra sănătăţii datează aproximativ din anul 1100. Utilizarea acestuia pentru efectele sale asupra ochilor a fost cu adevărat răspândită mai ales pe teritoriul actual al Italiei, dar conform legendei, în timpul celui de-al doilea război mondial era consumat sistematic de piloţii flotei aeriene britanice, mai ales înaintea raidurilor nocturne. Amerindienii cunoşteau proprietăţile de conservant natural ale afinelor. Ei făceau o mâncare numită pemmican, care consta într-un amestec de afine cu carne uscată sau peşte uscat, făcute pastă iar aceasta le asigura oamenilor necesarul de proteine şi vitamine. De asemenea, conţin o mare cantitate de vitamina C. Iată de ce, expuşi riscului de a face scorbut, marinarii de odinioară duceau cu ei în lungile călătorii pe mare butoaie întregi de afine.
Indienii foloseau afinele şi ca medicament, amestecându-le cu făină de porumb şi punând cataplasme pe răni pentru a preveni infectarea sângelui.
Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.
Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.
Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.
Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.
Luteina este un pigment galben care se găseşte în galbenuşul de ou, în unele alge şi plante şi în celulele folosensibile din fundul ochiului. Ajută la menţinerea unei vederi sănătoase. Consumul crescut de luteină scade riscul degerescenţei maculare, cauza principală a orbirii vârstnicilor
Luteina (şi izomerul său chimic zeaxantina) este un membru al familiei carotenoidelor. Conferă culoare galbenă fructelor şi legumelor, cum ar fi mango, papaya, porumbul dulce şi roşiile. Cu toate acestea, cantităţile cele mai mari de luteinase găsesc în legumele verzi, precum varza, spanacul şi napii, broccoli, varza de Bruxelles, fasolea, prazul, şi anumite tipuri de lăptuci şi salate, mai cu seama , sunt şi ele surse dietetice bune. Cu cât leguma este mai verde, cu atât conţine mai multă luteină. Iar legumele crude sunt o sursă mai bună decât cele fierte.
Luteina este un antioxidant. Asta înseamnă că are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi nocivi (substanţe produse de poluare, radiaţii, mâncare prăjită şi arsă, lumina soarelui şi combustie) care pot intra în corp. Aceşti radicali liberi pot deteriora celulele şi accelera îmbătrânirea. La un moment dat, se credea că toţi antioxidanţii slujesc aceluiaşi scop, dar s-a demonstrat că ei au funcţii specifice.
Se consideră că aceasta joacă un rol important în menţinerea unei vederi sănătoase, pentru că este pigmentul principal care se găseşte în zona de sensibilitate vizuală maximă. Pe măsură ce îmbatrânim, celule cu pigment retinal devin mai puţin eficiente, retina degenerează şi vederea centrală se pierde treptat. Acest proces este cunoscut ca degenerescenta maculară legată de vărstă (DMLV).
Una dintre cauzele degenerescenţei maculare este deteriorarea produsă de radicalii liberi în lumina soarelui. Luteina poate proteja macula, actionand ca un filtru optic pentru lumina soarelui şi ca un antioxidant pentru a absorbi radicalii liberi. Luteina poate juca un rol şi în menţinerea imunităţii.Studiile ştiinţifice au constatat în general un risc crescut de degenerescenţă maculară la un nivel scăzut de luteină în dieta sau în sânge, însa nu avem înca la dispoziţie dovezi concludente ca un consum mai ridicat ar reduce incidenţa DMLV sau ar ajuta la tratarea ei. Câteva studii mici au furnizat nişte rezultate încurajatoare. Un studiu american recent a stabilit că suplimentarea cu luteină şi alţi antioxidanţi la persoanele cu o DMLV incipienţă a avut un efect benefic asupra funcţiei maculare. Iar un alt experiment publicat în Optometry arătat că o doză zilnică de 10 mg de luteină, luată singură sau cu alte suplimente antioxidante, a îmbunătăţit funcţia vizuala la 90 de pacienţi cu DMLV atrope într-un interval de 12 luni.
Cercetările referitoare la rolul luteinei în prevenirea cataractei nu au fost până acum încurajatoare. Suplimentele cu luteină au îmbunătăţit însă acuitatea vizuală şi sensibilitatea la lumină puternică (fotofobia) la persoanele cu cataractă.
În aşteptarea rezultatelor unor viitoare cercetări, este important de respectat o dietă bogată în legume cu frunze verzi, care ar trebui să ofere cantităţi mari de luteină. Dacă nu vă plac legumele crude, s-ar putea ca dieta dvs. să fie deficitară în acest nutrient.
Luteina (şi izomerul său chimic zeaxantina) este un membru al familiei carotenoidelor. Conferă culoare galbenă fructelor şi legumelor, cum ar fi mango, papaya, porumbul dulce şi roşiile. Cu toate acestea, cantităţile cele mai mari de luteinase găsesc în legumele verzi, precum varza, spanacul şi napii, broccoli, varza de Bruxelles, fasolea, prazul, şi anumite tipuri de lăptuci şi salate, mai cu seama , sunt şi ele surse dietetice bune. Cu cât leguma este mai verde, cu atât conţine mai multă luteină. Iar legumele crude sunt o sursă mai bună decât cele fierte.
Luteina este un antioxidant. Asta înseamnă că are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi nocivi (substanţe produse de poluare, radiaţii, mâncare prăjită şi arsă, lumina soarelui şi combustie) care pot intra în corp. Aceşti radicali liberi pot deteriora celulele şi accelera îmbătrânirea. La un moment dat, se credea că toţi antioxidanţii slujesc aceluiaşi scop, dar s-a demonstrat că ei au funcţii specifice.
Se consideră că aceasta joacă un rol important în menţinerea unei vederi sănătoase, pentru că este pigmentul principal care se găseşte în zona de sensibilitate vizuală maximă. Pe măsură ce îmbatrânim, celule cu pigment retinal devin mai puţin eficiente, retina degenerează şi vederea centrală se pierde treptat. Acest proces este cunoscut ca degenerescenta maculară legată de vărstă (DMLV).
Una dintre cauzele degenerescenţei maculare este deteriorarea produsă de radicalii liberi în lumina soarelui. Luteina poate proteja macula, actionand ca un filtru optic pentru lumina soarelui şi ca un antioxidant pentru a absorbi radicalii liberi. Luteina poate juca un rol şi în menţinerea imunităţii.Studiile ştiinţifice au constatat în general un risc crescut de degenerescenţă maculară la un nivel scăzut de luteină în dieta sau în sânge, însa nu avem înca la dispoziţie dovezi concludente ca un consum mai ridicat ar reduce incidenţa DMLV sau ar ajuta la tratarea ei. Câteva studii mici au furnizat nişte rezultate încurajatoare. Un studiu american recent a stabilit că suplimentarea cu luteină şi alţi antioxidanţi la persoanele cu o DMLV incipienţă a avut un efect benefic asupra funcţiei maculare. Iar un alt experiment publicat în Optometry arătat că o doză zilnică de 10 mg de luteină, luată singură sau cu alte suplimente antioxidante, a îmbunătăţit funcţia vizuala la 90 de pacienţi cu DMLV atrope într-un interval de 12 luni.
Cercetările referitoare la rolul luteinei în prevenirea cataractei nu au fost până acum încurajatoare. Suplimentele cu luteină au îmbunătăţit însă acuitatea vizuală şi sensibilitatea la lumină puternică (fotofobia) la persoanele cu cataractă.
În aşteptarea rezultatelor unor viitoare cercetări, este important de respectat o dietă bogată în legume cu frunze verzi, care ar trebui să ofere cantităţi mari de luteină. Dacă nu vă plac legumele crude, s-ar putea ca dieta dvs. să fie deficitară în acest nutrient.
Omega 3-6-9 Complex 30 capsule CosmoPharm
Omega 3-6-9 Complex 1206 mg este un produs de exceptie, din gama Premium.
Acesta este o sursa importanta de acizi grasi nesaturati Omega 3-6-9 proveniti din peste si seminte de Borago si de in, din culturi certificate organic.
Acesta este o sursa importanta de acizi grasi nesaturati Omega 3-6-9 proveniti din peste si seminte de Borago si de in, din culturi certificate organic.
Beneficii:
-Bogat in lecitina, antioxidanti, fibre, vitamine si minerale este un complex de bioelemente ce nu trebuie sa lipseasca din planul unei vieti sanatoase.
-Omega 3-6-9 Complex ajuta la remedierea bolilor cardio-vasculare sau de natura infectioasa, scaderea colesterolului, ameliorarea durerilor articulare, contribuie la preintampinarea cancerului, ajuta la mentinerea frumusetii parului si pielii si a unei stari mentale bune.
-Omega 3-6-9 Complex contribuie la scaderea colesterolului LDL si trigliceridelor
-regleaza presiunea arteriala si ritmul cardiac
-curata vasele de sange de depunerile de grasime.
-ajuta la preintampinarea bolilor cardio-vasculare
-adjuvant in convalescenta post-infarct
-EPA si DHA contribuie la functionarea normala a inimii
contine vitaminele B si E dar si minerale importante, cum sunt Mg, C si P
-DHA contribuie la mentinerea vederii normale si a functiei normale a creierului
-Uleiul de peste, seminte de Borago si in intareste sistemul imunitar
are efect antioxidant si antiinflamator
-reduce durerile articulare
-are rol antiinfectios
-este adjuvant in combaterea bolilor auto-imune si a celor cauzate de virusi si bacterii rezistente
-manifesta efecte benefice in ameliorarea bolilor de piele, cum sunt eczemele, acneea, psoriazisul dar si a arsurilor provocate de soare
-Omega 3-6-9 Complex are un rol important in procesul de refacere celulara, in preintampinarea mai multor tipuri de cancer
-contine antioxidanti ce blocheaza efectul radicalilor liberi prevenind imbatranirea, iar prin stimularea productiei de colagen, -contribuie la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, unghiilor si parului
-Omega 3-6-9 Complex este o sursa pretioasa de fibre
-ajuta la sanatatea sistemului digestiv
-reduce pofta de mancare si faciliteaza pierderea in greutate
-ajuta la cresterea masei musculare si la arderea grasimilor
-favorizeaza un bun tranzit intestinal si reprezinta un bun remediu in ulcerul gastric si duodenal
-Omega 3-6-9 protejeaza colonul si previne aparitia unor afectiuni grave
-Este indicat persoanelor ce sufera de diverse afectiuni cardio-vasculare, angina pectorala, hipercolesterolemie,hipertrigliceridemie, inflamatii si dureri articulare, tumori, leucemie, lupus, infectii bacteriene sau virale, afectiuni ale pielii (eczema, psoriazis, acnee, acnee rozacee),migrene, ulcer gastric si duodenal, apatie, depresie.
-Bogat in lecitina, antioxidanti, fibre, vitamine si minerale este un complex de bioelemente ce nu trebuie sa lipseasca din planul unei vieti sanatoase.
-Omega 3-6-9 Complex ajuta la remedierea bolilor cardio-vasculare sau de natura infectioasa, scaderea colesterolului, ameliorarea durerilor articulare, contribuie la preintampinarea cancerului, ajuta la mentinerea frumusetii parului si pielii si a unei stari mentale bune.
-Omega 3-6-9 Complex contribuie la scaderea colesterolului LDL si trigliceridelor
-regleaza presiunea arteriala si ritmul cardiac
-curata vasele de sange de depunerile de grasime.
-ajuta la preintampinarea bolilor cardio-vasculare
-adjuvant in convalescenta post-infarct
-EPA si DHA contribuie la functionarea normala a inimii
contine vitaminele B si E dar si minerale importante, cum sunt Mg, C si P
-DHA contribuie la mentinerea vederii normale si a functiei normale a creierului
-Uleiul de peste, seminte de Borago si in intareste sistemul imunitar
are efect antioxidant si antiinflamator
-reduce durerile articulare
-are rol antiinfectios
-este adjuvant in combaterea bolilor auto-imune si a celor cauzate de virusi si bacterii rezistente
-manifesta efecte benefice in ameliorarea bolilor de piele, cum sunt eczemele, acneea, psoriazisul dar si a arsurilor provocate de soare
-Omega 3-6-9 Complex are un rol important in procesul de refacere celulara, in preintampinarea mai multor tipuri de cancer
-contine antioxidanti ce blocheaza efectul radicalilor liberi prevenind imbatranirea, iar prin stimularea productiei de colagen, -contribuie la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, unghiilor si parului
-Omega 3-6-9 Complex este o sursa pretioasa de fibre
-ajuta la sanatatea sistemului digestiv
-reduce pofta de mancare si faciliteaza pierderea in greutate
-ajuta la cresterea masei musculare si la arderea grasimilor
-favorizeaza un bun tranzit intestinal si reprezinta un bun remediu in ulcerul gastric si duodenal
-Omega 3-6-9 protejeaza colonul si previne aparitia unor afectiuni grave
-Este indicat persoanelor ce sufera de diverse afectiuni cardio-vasculare, angina pectorala, hipercolesterolemie,hipertrigliceridemie, inflamatii si dureri articulare, tumori, leucemie, lupus, infectii bacteriene sau virale, afectiuni ale pielii (eczema, psoriazis, acnee, acnee rozacee),migrene, ulcer gastric si duodenal, apatie, depresie.
Compozitie:
Ulei din seminte de Limba mielului (Borago officinalis) 440 mg
Ulei de peste cu 30% EPA si 20% DHA 400 mg
Ulei din seminte de in (Linum ussitatissimum) 360 mg
Continand:
LA / Acid Linoleic – 192 mg
ALA / Acid Alfa-Linoleic – 180 mg
EPA / Acid Eicosapentaenoic – 120 mg
OA / Acid Oleic – 120 mg
GLA / Acid Gamma – linolenic – 83 mg
DHA / Acid Docosahexaenoic – 80 mg
Vitamina E – 3,36 mg
Ulei din seminte de Limba mielului (Borago officinalis) 440 mg
Ulei de peste cu 30% EPA si 20% DHA 400 mg
Ulei din seminte de in (Linum ussitatissimum) 360 mg
Continand:
LA / Acid Linoleic – 192 mg
ALA / Acid Alfa-Linoleic – 180 mg
EPA / Acid Eicosapentaenoic – 120 mg
OA / Acid Oleic – 120 mg
GLA / Acid Gamma – linolenic – 83 mg
DHA / Acid Docosahexaenoic – 80 mg
Vitamina E – 3,36 mg
Administrare:
2-3 capsule pe zi, dupa mese. Se recomanda consumul a 1-2 litri de lichide pe zi.
2-3 capsule pe zi, dupa mese. Se recomanda consumul a 1-2 litri de lichide pe zi.
Atentionari:
Nerecomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanelor alergice la peste sau la oricare dintre ingrediente.
Nerecomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanelor alergice la peste sau la oricare dintre ingrediente.
Rolul componentelor:
Inul - Această plantă erbacee, originară din India și China, este utilizată pentru fibra sa și pentru semințe (din care se obține uleiul de in). Inul este o plantă prezentă în istoria umanității încă din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om. Inul nu este cultivat doar pentru larga sa utilizare în industria textilă. Semințele de in sunt recomandate în curele de slăbire și în menținerea sănătății. Micile semințe de culoare brună, lucioase și tari, sunt folositoare doar după ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau măcinate.
Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.
Inul - Această plantă erbacee, originară din India și China, este utilizată pentru fibra sa și pentru semințe (din care se obține uleiul de in). Inul este o plantă prezentă în istoria umanității încă din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om. Inul nu este cultivat doar pentru larga sa utilizare în industria textilă. Semințele de in sunt recomandate în curele de slăbire și în menținerea sănătății. Micile semințe de culoare brună, lucioase și tari, sunt folositoare doar după ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau măcinate.
Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.
Limba mielului este o plantă erbacee din familia Boraginaceae originară din regiunea mediteraneană, atingând o înălţime de 30-60 cm, cu tulpina groasă, suculentă şi acoperită cu peri aspri; frunzele ovale, nedinţate, păroase, sunt lungi de 3-10 cm, având faţa superioară de un verde mai închis decât cea inferioară; florile sunt albastre, în formă de stea.
Cunoscută şi de romani şi de medicii greci care o întrebuinţau la tratarea rănilor; grecii o numeau euphrosynon pentru că adăugată într-o cană cu vin îi făcea pe cei care o beau veseli.
Medicina ştiinţifică din România începutului de secol XX recunoştea plantei proprietăţi expectorante şi fluidifiante a secreţiilor mucoase, deci era indicată contra tusei şi bolilor de gât (Dr. H. Richter); apoi contra reumatismului articular acut (Dr. W. Bohn); de asemenea contra bolilor febrile, ca tonifiant al sistemului nervos, ca diuretic şi sudorific, emolient, în cazuri de slăbire nervoasă, slăbire a cordului şi palpitaţii.
Medicina populară românească întrebuinţa limba mielului ca diuretic şi contra inflamaţiilor, în tulburări gastro-intestinale, ca fortifiant general şi pentru curăţarea sângelui.
Traditional, limba mielului a fost utilizată în general pentru tratarea multor afecţiuni precum febra, tusea şi depresia. Fitoterapia atribuie în pentru limba mielului proprietăţi diaforetice, expectorante, tonice, antiinflamatoare şi galactogoge. Limba mielului are de asemenea reputaţia de a acţiona ca agent tonic asupra cortexului adrenal.
Preparatele din flori şi iarbă sunt utilizate pentru purificarea sângelui şi diureză, preventiv pentru stări inflamatorii ale plămânilor şi peritoneului, în artrite, ca expectorant, agent antiinflamator, pentru calmarea durerilor, ca tonic cardiac, sedativ, pentru creşterea capacităţii circulatorii şi în flebite, şi pentru probleme de menopauză.
În monografia medicală Unani (monografie completă) limba mielului este declarată ca expectorant, demulcent, diaforetic, tonic cardiac.
Planta conţine nitrat de potasiu (3%), calciu, amoniac, tanin, mucilagii (11,1%) şi foarte puţin ulei volatil. Părţile aeriene ale plantei mai conţin sodiu, fosfor, magneziu, alcaloizi de tip pirolizidinic (2-8 ppm) – acetil-licopsamina 0,1-3 ppm, acetil-intermedină 0,1 ppm, intermedină, licopsamină, amabilină, supinină şi thesinină. Concentraţiile raportate sunt de 0,01% şi 2-10 ppm la mostrele comerciale uscate. Produce glucoză, galactoză şi arabinoză.
Alţi constituenţi – acizi (acetic, lactic, malic, silicic), compuşi cianogenici şi taninuri (până la 3%).
Conţinutul în mucilagii susţine utilizarea sa ca demulcent. Interesul actual s-a concentrat pe uleiul de limba mielului ca sursă de acid gamolenic.
Limba mielului conţine alkaloizi pirolizidinici toxici cunoscuţi, chiar dacă în concentraţii considerabil mai scăzute decât dozele găsite în tătăneasă pentru care toxicitatea la om a fost bine documentată. În orice caz, este înţelept a se evita ingestia excesivă sau prelungită de limba mielului.
Uleiul din seminţele de borago este bogat în acizi graşi conţinând ca şi constituenţi principali acidul gama linolenic (gamolenic, GLA), responsabil de cele mai multe efecte fiziologice, şi de asemenea mai conţine desaturaza microsomală, desaturaza delta-6 -acizi graşi, care prezintă omologie cu citocromul.
În urma studiilor pe şobolani s-a raportat faptul că uleiul de borago a atenuat reactivitatea cardiovasculară la stres. Efectul uleiului de borago asupra reactivităţii cardiovasculare la stres acut a fost studiată şi pe 10 persoane cărora li s-a administrat o doză zilnică totală de 1,3 g timp de 28 de zile. Persoanelor li s-a cerut realizarea unei sarcini psihologic stresante, care implica vigilenţă şi sensibilitate senzorială. S-a constatat că uleiulde borago a atenuat reactivitatea cardiovasculară la stres, indicată de o reducere a presiunii sangvine sistolice şi a ritmului cardiac şi de o îmbunătăţire în îndeplinirea sarcinii. S-a sugerat un mecanism de acţiune central având în vedere reducerea simultană a ritmului cardiac şi a presiunii sangvine.
Un studiu in vitro a demonstrat o acţiune antibacteriană a extractului de borago împotriva Helicobacter pylori.
În alt studiu, acidul gamolenic a avut un efect de scădere a trigliceridelor plasmatice şi de creştere a a concentraţiilor de HDL -colesterol.
Unii autori susţin ipoteza că uleiul de borago poate amplifica controlul baroreflexului arterial al rezistenţei vasculare.
Utilizări propuse: Iarba de limba mielului – ca expectorant şi calmant al tusei, emolient, pentru menţinerea temperaturii corpului, diuretic şi sudorific, ca antiinflamator, fortifiant general, tonic nervos, pentru curăţarea sângelui.
Uleiul de limba mielului: pentru sănătatea sistemului cardiovascular, pentru menţinerea mobilităţii articulaţiilor, extern ca emolient, hidratant şi balsam în cosmetice.
Cunoscută şi de romani şi de medicii greci care o întrebuinţau la tratarea rănilor; grecii o numeau euphrosynon pentru că adăugată într-o cană cu vin îi făcea pe cei care o beau veseli.
Medicina ştiinţifică din România începutului de secol XX recunoştea plantei proprietăţi expectorante şi fluidifiante a secreţiilor mucoase, deci era indicată contra tusei şi bolilor de gât (Dr. H. Richter); apoi contra reumatismului articular acut (Dr. W. Bohn); de asemenea contra bolilor febrile, ca tonifiant al sistemului nervos, ca diuretic şi sudorific, emolient, în cazuri de slăbire nervoasă, slăbire a cordului şi palpitaţii.
Medicina populară românească întrebuinţa limba mielului ca diuretic şi contra inflamaţiilor, în tulburări gastro-intestinale, ca fortifiant general şi pentru curăţarea sângelui.
Traditional, limba mielului a fost utilizată în general pentru tratarea multor afecţiuni precum febra, tusea şi depresia. Fitoterapia atribuie în pentru limba mielului proprietăţi diaforetice, expectorante, tonice, antiinflamatoare şi galactogoge. Limba mielului are de asemenea reputaţia de a acţiona ca agent tonic asupra cortexului adrenal.
Preparatele din flori şi iarbă sunt utilizate pentru purificarea sângelui şi diureză, preventiv pentru stări inflamatorii ale plămânilor şi peritoneului, în artrite, ca expectorant, agent antiinflamator, pentru calmarea durerilor, ca tonic cardiac, sedativ, pentru creşterea capacităţii circulatorii şi în flebite, şi pentru probleme de menopauză.
În monografia medicală Unani (monografie completă) limba mielului este declarată ca expectorant, demulcent, diaforetic, tonic cardiac.
Planta conţine nitrat de potasiu (3%), calciu, amoniac, tanin, mucilagii (11,1%) şi foarte puţin ulei volatil. Părţile aeriene ale plantei mai conţin sodiu, fosfor, magneziu, alcaloizi de tip pirolizidinic (2-8 ppm) – acetil-licopsamina 0,1-3 ppm, acetil-intermedină 0,1 ppm, intermedină, licopsamină, amabilină, supinină şi thesinină. Concentraţiile raportate sunt de 0,01% şi 2-10 ppm la mostrele comerciale uscate. Produce glucoză, galactoză şi arabinoză.
Alţi constituenţi – acizi (acetic, lactic, malic, silicic), compuşi cianogenici şi taninuri (până la 3%).
Conţinutul în mucilagii susţine utilizarea sa ca demulcent. Interesul actual s-a concentrat pe uleiul de limba mielului ca sursă de acid gamolenic.
Limba mielului conţine alkaloizi pirolizidinici toxici cunoscuţi, chiar dacă în concentraţii considerabil mai scăzute decât dozele găsite în tătăneasă pentru care toxicitatea la om a fost bine documentată. În orice caz, este înţelept a se evita ingestia excesivă sau prelungită de limba mielului.
Uleiul din seminţele de borago este bogat în acizi graşi conţinând ca şi constituenţi principali acidul gama linolenic (gamolenic, GLA), responsabil de cele mai multe efecte fiziologice, şi de asemenea mai conţine desaturaza microsomală, desaturaza delta-6 -acizi graşi, care prezintă omologie cu citocromul.
În urma studiilor pe şobolani s-a raportat faptul că uleiul de borago a atenuat reactivitatea cardiovasculară la stres. Efectul uleiului de borago asupra reactivităţii cardiovasculare la stres acut a fost studiată şi pe 10 persoane cărora li s-a administrat o doză zilnică totală de 1,3 g timp de 28 de zile. Persoanelor li s-a cerut realizarea unei sarcini psihologic stresante, care implica vigilenţă şi sensibilitate senzorială. S-a constatat că uleiulde borago a atenuat reactivitatea cardiovasculară la stres, indicată de o reducere a presiunii sangvine sistolice şi a ritmului cardiac şi de o îmbunătăţire în îndeplinirea sarcinii. S-a sugerat un mecanism de acţiune central având în vedere reducerea simultană a ritmului cardiac şi a presiunii sangvine.
Un studiu in vitro a demonstrat o acţiune antibacteriană a extractului de borago împotriva Helicobacter pylori.
În alt studiu, acidul gamolenic a avut un efect de scădere a trigliceridelor plasmatice şi de creştere a a concentraţiilor de HDL -colesterol.
Unii autori susţin ipoteza că uleiul de borago poate amplifica controlul baroreflexului arterial al rezistenţei vasculare.
Utilizări propuse: Iarba de limba mielului – ca expectorant şi calmant al tusei, emolient, pentru menţinerea temperaturii corpului, diuretic şi sudorific, ca antiinflamator, fortifiant general, tonic nervos, pentru curăţarea sângelui.
Uleiul de limba mielului: pentru sănătatea sistemului cardiovascular, pentru menţinerea mobilităţii articulaţiilor, extern ca emolient, hidratant şi balsam în cosmetice.
Cu o experienta de peste 35 de ani, TISHCON CORP. este astazi una dintre cele mai mari companii producatoare de suplimente nutritive. Produsele naturiste Cosmo Pharm sunt realizate pe baza unor tehnologii avansate, brevetate, cu cele mai inalte standarde calitative, pentru eficienta si siguranta maxima.
Nicio recenzie