SIROP FAVITUSIN 250 ml Favisan
SIROP FAVITUSIN 250 ml Favisan
Sirop natural contra tusei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 22 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 22 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,44 lei.
SIROP FAVITUSIN 250 ml Favisan
Sirop natural contra tusei.
Ingrediente: extract natural din plante (scai vânăt, muguri de pin, cimbrișor, trei frați pătați, pătlagină, flori de tei, fenicul), sirop simplu invertit, acid lactic.
Efecte: suport pentru calmarea tusei, infecțiilor, jenei în gât și răgușelii; reduce spasmele bronșice, fluidifică secrețiile bronșice și ajută la eliminarea lor.
Recomandări: adjuvant în tuse, guturai, frisoane, gripă, bronșită, astm, angină.
Mod de utilizare: ca supliment alimentar
Doza zilnică recomandată:
– adulți: 3×1 linguri/zi;
– copii: 3×1 lingurițe/zi.
Se poate folosi și ca băutură răcoritoare, preparată prin diluare cu apă plată (1:5) sau cu apă minerală. Se poate bea până la o cană pe zi, în mai multe reprize, câte 1-2 linguri, la interval de 2-3 ore.
Nu conține conservanți și arome sintetice.
Valoare energetică: 264 kcal/100g
Prezentare: sticle sau flacoane de 250 ml
Rolul componentelor:
Mugurii de pin au efecte terapeutice extraordinare asupra organismului uman, în special asupra aparatului respirator, rinichilor, oaselor şi muşchilor.
Mugurii de pin sunt cunoscuţi încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Utilizaţi atât intern, cât şi extern, aceştia au o putere terapeutică extraordinară, fiind un remediu excelent pentru organism.Conform unor papirusuri egiptene, medicii faraonilor obişnuiau să prescrie pinul pentru pneumonie şi alte afecţiuni pulmonare. Acesta are efect descongestionant asupra mucoaselor, fiind un bun inhalant în afecţiuni respiratorii.
Componentul principal al mugurilor de pin este uleiul volatil format din pinen, limonen şi silvestren, drept componenţi predominanţi cantitativ. Pe lângă uleiul volatil, mugurii de pin mai conţin şi acid ascorbic. taninuri, fitoncide, substanţe antibiotice, bioflavonoizi.
Prin conţinutul lor, mugurii de pin se recomandă în bronşite, afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, fluidifică secreţiile bronşice fiind astfel un bun expectorant şi calmant al tusei. Se administrează sub formă de infuzie şi sirop fiind recomandat şi în combaterea infecţiilor urinare, ca antiseptic al căilor urinare. Uleiul esenţial de pin este folosit şi ca aromatizant sau pentru a corecta gustul neplăcut al unor medicamente. Intră, de asemenea, în diferite produse cosmetice sau fricţiuni pentru calmarea durerilor musculare sau articulare.
Acţiunea sa antiseptică ajută la vindecarea infecţiilor urinare şi respiratorii. Studii finlandeze efectuate în 2000 au descoperit că pinul este eficace împotriva mai multor specii de bacterii, ca şi împotriva Candidei albicans, ciuperca responsabilă pentru apariţia candidozei orale şi vaginale.