SEMINȚE DE IN 200 g Favisan
SEMINȚE DE IN 200 g Favisan
Inul bate peștele!
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 13 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 13 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,26 lei.
SEMINȚE DE IN 200 g Favisan
Inul bate peștele!
Datorită conținutului mare în acizi grași polinesaturați Omega-3, fibre și antioxidanți, semințele de in sunt considerate un „superaliment” și o alternativă excelentă la uleiul de pește și carnea de somon.
– Au efect ușor laxativ, stimulând digestia și ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Utile împotriva inflamațiilor tubului digestiv și constipației.
– Consumul de semințe de in combate inflamația vezicii urinare (cistita) și litiaza renală.
– Stimulează funcția arterială, fluidifică sângele și reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.
– Reduc nivelul colesterolului „rău”.
– Echilibrează nivelul zahărului din sânge, fiind utile în dieta diabeticilor.
– Antioxidanții din compoziție conferă semințelor de in calitatea de „arme antitumorale”; acestea opresc dezvoltarea celulelor canceroase, împiedicându-se să se atașeze de celulele sănătoase ale corpului.
– Asigură sănătatea oaselor.
– Acizii grași Omega-3 scad pofta de mâncare și stimulează arderea caloriilor.
Mod de utilizare:
1. 2 lingurițe (sau linguri, după caz) pe zi, din care una înainte de culcare
2. Infuzie: peste 1 linguriță semințe de in se adaugă un pahar cu apă clocotită; se lasă în repaus 30 de minute, apoi se strecoară. Se beau1-2 căni/zi, oricând în timpul zilei.
Ingrediente: semințe de in (Linum usitatissimum)
Rolul componentelor:
Inul - Această plantă erbacee, originară din India și China, este utilizată pentru fibra sa și pentru semințe (din care se obține uleiul de in). Inul este o plantă prezentă în istoria umanității încă din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om. Inul nu este cultivat doar pentru larga sa utilizare în industria textilă. Semințele de in sunt recomandate în curele de slăbire și în menținerea sănătății. Micile semințe de culoare brună, lucioase și tari, sunt folositoare doar după ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau măcinate.
Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.