- La reducere!
- -15%
Salix - aspirina vegetala forte 30 cps - Rotta Natura
Salix - aspirina vegetala forte 30 cps - Rotta Natura
Salix Extract mai este cunoscut si ca aspirina vegetala forte. Pulberea din coaja de salcie este folosita inca din antichitate pentru efectele sale antiinflamatoare, de calmare a durerilor si de scadere a temperaturii.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 18 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 18 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,36 lei.
Salix - aspirina vegetala forte 30 cps - Rotta Natura
Salix Extract mai este cunoscut si ca aspirina vegetala forte. Pulberea din coaja de salcie este folosita inca din antichitate pentru efectele sale antiinflamatoare, de calmare a durerilor si de scadere a temperaturii.
Beneficii:
-Benefic pentru sanatatea aparatului cardiovascular;
-Reduce frecventa si intensitatea durerilor de cap si osteoarticulare;
-Contribuie la mentinerea fluiditatii sangelui si a unui nivel normal de coagulare a acestuia;
-Mentine sanatatea tractului respirator;
-Ajuta la mentinerea temperaturii corporale in limite normale (antifebril)
antiinflamator.
Compozitie:
Continutul ridicat de principii bioactive (25% salicina) din Salix Extract maximizeaza si extinde binecunoscutele utilizari ale coajei de salcie. Salicilina este fitoprecursorul acidului acetilsalicilic (aspirina).
Administrare:
1-2 capsule pe zi.
Atentionari:
A nu se administra persoanelor cu sensibilitate la salicilati, femeilor gravide sau care alapteaza si copiilor sub 7 ani.
A se administra cu prudenta persoanelor cu afectiuni gastro-duodenale, persoanelor cu hemofilie, astm sau diabet.
Rolul componentelor:
În gândirea creştină, simbolismul salciei este întâlnit pentru prima dată în scrierile Pastorului Hermas. Aici martirii sunt numiţi „ramuri de salcie purtătoare de rod” ale copacului divin, care este Hristos. Cu alte cuvinte cei ce şi-au dăruit viaţa lui Hristos, nu au ramas în moarte, ci au biruit-o prin Hristos.
Salcia este primul copac de la noi care înfrunzeşte primăvara şi care se adaptează uşor la orice tip de schimbări de temperatură, creşte în locuri umede, pe malul apelor, în lunci, la câmpie şi deal, dar şi în parcurile din oraşe. Este un arbore foios, cu rădăcina trasantă, puternică. Florile sunt galben verzui și apar odată cu frunzele. Salcia înflorește în martie-aprilie şi are o longevitate de 80-100 de ani.
De la salcie, în scop terapeutic, se foloseşte scoarţa de pe ramurile tinere, de doi, trei ani. Folosită de mii de ani pentru tratarea bolilor reumatismale, a hemoragiilor, dezinteriei şi febrei, scoarţa de salcie albă a devenit importantă în urmă cu peste o sută de ani, când i-au fost descoperite şi au fost izolate principalele substanţe active care îi conferă calitatea de medicament naturist, şi anume salicina, nimic altceva decât aspirina naturală. Aceasta are efecte tonice, antiseptice şi antiinflamatoare, sedative, astringente şi antireumatismale şi poate fi folosită cu succes în tratarea artritei, artozei şi puseelor reumatismale, în tendinită, gută şi sciatică.
Leacurile pe baza de salcie sunt contraindicate in boli renale, dermatite de contact, astm bronsic. Supradozajul poate, de asemenea, provoca toxiinfectii.
Frumoasa, romantica, visatoare, tremuratoare, salcia este unul din copacii folositi cu suces in silvoterapie, terapia cu copaci.