- La reducere!
- -12%
Redigest Plus 40 cpr Hofigal
Redigest Plus 40 cpr Hofigal
Asocierea concentratului hidrolizat din cuticula de pipota de pasare (substituient polienzimatic) cu inulina (polizaharid cu functie prebiotica importanta) prezenta in topinambur si extract din fructe de armurariu realizeaza un supliment alimentar util pentru crearea conditiilor de echilibrare enzimatica a aparatului digestiv si de protejare a mucoasei intestinale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 27 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 27 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,54 lei.
Redigest Plus 40 cpr Hofigal
Asocierea concentratului hidrolizat din cuticula de pipota de pasare (substituient polienzimatic) cu inulina (polizaharid cu functie prebiotica importanta) prezenta in topinambur si extract din fructe de armurariu realizeaza un supliment alimentar util pentru crearea conditiilor de echilibrare enzimatica a aparatului digestiv si de protejare a mucoasei intestinale.
Beneficii:
- sustine echilibrarea enzimatica a aparatului digestiv, imbunatatind procesul de digestie si protectie a mucoasei intestinale;
- normalizeaza unele tulburari functionale ale tubului digestiv, ale cailor biliare si pancreatice;
- optimizeaza procesul de absorbtie a substantelor nutritive si repartizarea acestora in diferite tesuturi si organe;
- sprijina reglarea tranzitului intestinal, contribuie la intensificarea eliminarii toxinelor din organism;
- inlatura disconfortul abdominal din cauza balonarii, ajuta la eliminarea gazelor formate;
- stimuleaza dezvoltarea microorganismelor specifice florei normale, utile la nivelul intestinului gros;
- protejeaza celula hepatica, stimuleaza functia secretorie si detoxifianta a ficatului;
- are actiune decongestiva la nivelul tubului digestiv si a organelor anexe;
- regleaza motilitatea tubului digestiv si a colecistului;
- are efect litolitic, impiedicand formarea calculilor biliari si renoureterali;
- sustine reglarea metabolismului lipidic, impiedica si elimina depunerile de colesterol de pe vasele de sange;
- normalizeaza nivelul colesterolului si al glucozei din sange;
- ajuta la imbunatatirea absorbtiei calciului in organism;
- eficace in cazurile de exces ponderal prin scaderea ratei de utilizare a caloriilor din hrana;
- sprijina reglarea tranzitului intestinal la persoane imobilizate timp indelungat;
- asigura o stare generala de bine.
-poate fi folosit in paralel cu mijloacele conventionale de ingrijire pentru reglarea glicemiei.
Compozitie/comprimat:
-488 mg extract din tuberculi de Topinambur (Helianthus tuberosus),
-280 mg pulbere din cuticula de pipota de pui,
-180 mg extract din fructe de Armurariu (Silybum marianum),
-153 mg extract din fructe de Zmeur (Rubus idaeus),
-amidon de porumb,
-aerosil,
-guma arabica,
-fructoza,
-carbonat de magneziu,
-hidroxipropilmetilceluloza,
-talc pana la 1200 mg.
Administrare:
Adulti: cate2 comprimate de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora inaintea meselor sau la 2 ore dupa mese.
Doza de intretinere: cate 2 comprimate de 2 ori pe zi (inaintea meselor de pranz si seara) sau la 2 ore dupa mese, in cure de cate 3 saptamani cu pauze de 3 - 5 pana la 10 zile.
Copii cu varsta intre 1-3 ani: jumatate de comprimat de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora inaintea meselor.
Copii cu varsta intre 3-12 ani: 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora inaintea meselor.
Atentionari:
Produsul este bine tolerat, fara contraindicatii semnalate pana acum la dozele si ritmul de administrare recomandate.
In sarcina si perioada de alaptare este necesara recomandarea specialistului.
La aparitia unor efecte nedorite se intrerupe administrarea produsului si se recomanda consultarea medicului sau a farmacistului.
Produsul este un supliment alimentar care nu inlocuieste o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
A se pastra la temperatura camerei (15-25°C), ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic !
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici !
Produsul NU contine lactoza.
Specie anuală sau bienală de cultură, cu tulpina erectă, înaltă de 0,5-1,5 m, ghimpoasă; frunze alterne, alungit-ovate, cu pete albicioase, cu nervurile prelungite cu ghimpi; florile tubulare grupate în antodii mari (4-5 cm diametru), având foliolele involucrale terminate cu ghimpi ascuţiţi; fructele achene, brun deschise. Se recoltează fructele, coapte, în perioada iunie-septembrie.
Nativ în America de Nord, unde a fost cultivat din ere străvechi de către locuitorii indigeni, topinamburul a fost introdus în Europa în 1616 unde a fost preferat ca plantă alimentară; tuberculii din plantă au fost aduşi din Canada de către Samuel de Champlain, denumirea iniţială conferită plantei fiind de anghinare de Canada. Se crede că topinamburul a fost cea mai veche cultură din America de Nord.
Marea varietate de denumiri ştiinţifice şi populare conferite plantei de la introducerea sa în Europa fac dificilă urmărirea sa istorică. Linne a fost cel care a stabilit denumirea sa binomială, Helianthus tuberosus, în 1753. În ceea ce priveşte denumirile sale populare cele mai comune, adică anghinare de Ierusalim şi topinambur, nu sunt nici clare, nici precise şi nici adecvate. Considerând denumirea de anghinare de Ierusalim, o analiză literară ne relevă faptul că planta nici nu este o anghinare şi nici nu are ceva de a face cu Ierusalimul. Denumirea de anghinare pare a proveni din faptul că tuberculii gătiţi au cumva un gust şi consistenţă reminiscente ca al receptaculului cărnos de anghinare. Originea numelui de Ierusalim, pare a fi derivată din italienescul Girasole (floarea soarelui, care este înrudită cu topinamburul) şi din cauza dificultății de pronunţie a acestui cuvant în limba engleză a derivat în Jerusalem. Originea denumirii de topinambur este şi mai ambiguă.
În 1617 planta a fost introdusă în Franţa unde a primit denumirea de topinambour, denumire care pare a deriva din topunambou, denumirea unei populaţii exotice aduse aici din America de Sud cu nu mult înaintea plantei. În 1617, în publicaţia Histoire de la Nouvelle France, se afirma că topinamburul este în grădina oricui în Paris în timp ce în Roma era o raritate, iar în Anglia o noutate absolută. Prima menţiune a sa în Anglia a fost în 1622 când se pomeneşte faptul că rădăcina sa era consumată cu unt, oţet, piper, ca atare sau împreună cu alte alimente. Topinamburul a ajuns în Olanda în 1613, în Italia în 1614, Anglia în 1616, Germania 1626, Polonia 1652, Suedia 1658, iar în Rusia abia în secolul XVIII. După o vreme de la răspândirea sa în Europa, topinamburul a devenit o importantă sursă de hrană, dar importanţa sa a scăzut după introducerea cartofului. Popularitatea sa extinsă poate fi dedusă din numărul mare de publicaţii şi monografii în care apare încă din 1789.
Astăzi topinamburul are numeroase aplicaţii alimentare şi non-alimentare. De exemplu, inulina extrasă din tuberculi este o bună sursă de fructoză pentru diabetici. O porţie de 170 g de tuberculi este o bună sursă de cupru, de vitamina B1, furnizând de asemenea 1,7 g fibre dietare; conţinutul bogat în inulină, un carbohidrat nedigerabil îl face să furnizeze practic o mare cantitate de hrană fără multe calorii. Tuberculii dezvoltă un gust dulceag plăcut de-a lungul iernii, în special dacă au fost supuşi îngheţului. Pot fi folosiţi în toate modurile în care sunt folosiţi şi cartofii.
În ceea ce privește efectele topinamburului pentru sănătate se cunoaşte că acesta este aperient, afrodisiac, colagog, diuretic, spermatogenetic, stomahic şi tonic, constituind un remediu popular pentru reumatism şi diabet.
Hofigal produce si comercializeaza o gama larga de produse din plante medicinale si aromatice, medicamente, suplimente alimentare, cosmetice si substante farmaceutice active, sub forma de: comprimate obisnuite, comprimate acoperite, capsule cu continut solid, capsule cu continut lichid (acoperite sau neacoperite), solutii de uz intern si extern, multi si monodoze, ovule, supozitoare, creme, geluri. Liniile de fabricatie ale produselor indeplinesc cerintele G.M.P (Good Manufacturing Practice - Buna practica de fabricatie), iar laboratoarele de control al calitatii fizico-chimic si microbiologic indeplinesc cerintele prevazute in Farmacopeea Europeana si alte farmacopei de circulatie internationala. Hofigal este o companie remarcabila pentru atentia deosebita si rezultatele unei activitati concentrate de cercetare si dezvoltare.